Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

ohromne dlhe na tak jednoducho vyobrazeny dej. strasna nuda, dlhe len pesnickove pasaze, mimoriadne strasny amerikanizmus a ,,moderne" ponimanie ,,historickeho" pribehu, to neznasam. otrasne kostymy /preco preboha davali tej ,,sopranistke" ruzovy plysovy kabatik a pudla s ruzovymi maslami?! co mal znamenat Christinin uvodny ,,operny" kostym, kt. priliz napadne pripominal Sissin obraz?! to sa ani nezmienujem o v podstate polovici hercov, kt. tam behali celu dobu polonahi a prip. na konci co tie leskle nohavice tej blondinky?/ zbytocne prehnane hranie od polovice hlavnejsich postav, obcas totalne gycovite sceny, nepacia sa mi elekticke gitary a bicie ako sucast piesni, inak by hl. melodia bola mozno posobivejsia /na mna/, prehnane kulisy.... Boh ma ochranuj pred podobnymi filmami. a to som len chcela spoznat slavny pribeh... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý film, ktorý vás zaujme podľa toho, ako radi máte muzikály a operety. Výprava len trošíčku zaostávajúca za MOULIN ROUGE, Schumacher všetko kontroluje o dovádza k dokonalosti, len tam čosi chýba... A ja nedokážem zistiť čo. Najprv sa mi zdalo, že Butlerova romantická stránka je chladná, ale nakoniec musí byť každému jasné, že jeho postava nemôže byť "normálne" romantická... Potom sa mi zdalo, že vzťah Christiny a Roula je podaný dosť z odstupom, ale nakoniec som bol rád, že film sa sústredil na Fantóma. Weberova hudba je geniálna a aj keby to natočil Uwe Boll, bolo by to aspoň počúvateľné. Veľmi dobrý muzikál s osobitou atmosférou a romantikou, ktorý na moju radosť ukazuje, že Schumacher sa má držať na hony od akčného žánru... inak akčná scéna na cintoríne bola skvelá... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

vidím tři základní nedostatky, tím prvním je to, že nejlepší píseň přijde v podstatě na začátku filmu (nehledě na to, že geniální verze v předělávce od Nightwish je pod mojí kůží zažraná opravdu dosti a pořád jsem musel porovnávat rozdílnost), druhou pak je absence něčeho, co jsem si výrazně pamatoval z obrazu, žádná scéna mě po vizuální stránce neuchvátila. Třetí a největší mínus je pak Gerart Butler, který dle mého tupého soudu nedosahuje kvalit kterými by měl Fantom Opery oplývat (obzvláště hlasově je na tom nedobře, navíc postrádá charisma tvora z temnot, bytosti ze stínů, které musí být Fantomou přirozenou součástí) ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Byl by to perfektní muzikál, skvělá výprava, hudba ani nemluvě, nebýt chabého hereckého obsazení. Emmy Rossum sice vypadá celý film nádherně nevinně, ale její nikdy se neměnící romantický výraz, mám v polovině filmu chut začárat černou propiskou. A ten samý Gerard Butler, který jako král Leonidas zbuší hordy Peršanů, v tomhle filmu naprosto postrádá charisma a působí spíš jako nevyrovnaný, zakomplexovaný emofantom. Hudba a kostýmy ale nakonec výsledný dojem vyváží. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Dávil jsem se vlastní krví. Obávám se ale, že s Webberovou předlohou se nedalo nic jiného udělat (sám Andrew Lloyd je z filmu nadšen). Ten pilcherovský scénář, ta příšerná, patetická hudba a ty texty, proboha živého ty texty. Utrpení srovnatelné s dvou a půl hodinovým sledováním koncertu Nightwish, Within Temptation nebo podobného strašidelného zámku, kde si musí aktéři co deset minut obměnit šaty. S vědomím toho, že film je věrný původnímu muzikálu a práce na něm probíhala přímo s Webberem, si slibuji, že se od tohoto světa budu držet v uctivé vzdálenosti. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (36)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama