Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem takovou tu klasickou americkou průměrnou komedii.. Dostala jsem ale něco úplně jiného a jsem z toho nadšená :) Jude Law skvěle zahrál zlatíčko Alfieho, byl vážně neodolatelný a všemu jsem uvěřila. Ty jeho komentáře směřované k divákům byly vynikající, bez nich by to ani zdaleka nebyla taková bomba. Jeho několik filmových sexuálních partnerek bylo zvoleno opravdu dobře, přičemž Susan Sarandon a Marisa Tomei, kterou mám v poslední době v oblibě víc a víc, byly vážně úžasné! To vše doprovázela nádherná hudba, která do každé situace pasovala jako ulitá, a krásný zajímavý střih. Myslím, že nemám co vytknout :) Mimochodem, ze začátku mi Alfie silně připomíná Barneyho Stinsona :D :)) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jude Law už mnohrát dokázal, že jeho potenciál nespočívá jen v pohledném exteriéru, ale že je i slušný herec a dokazuje to i v tomto filmu s klasickým motivem o džbánu, vodě a utrženém uchu neboli "použiju, odložím, jdu dál a jednoho dne si nabiju drž ....", který by bez jeho lesku byl příjemným leč zapomenutelným zážitkem. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Džudló je hlavní důvod, proč tenhle film o floutkovi, co okusil časem vlastní přístup k životu z druhé strany, funguje. Není to nějak extra objevný, ale má to vtipný i dojemný momenty a dobře sem zapadají i občasné promluvy směrem k divákovi. Jen si teda nemůžu odpustit poznámku, že Absinth už dávno není halucinogenní. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Alfie je sympatický a poněkud sebestředný floutek, který pracuje jako řidič limuzíny a o ženách má velký přehled. Svádění je ostatně jeho hlavní obor a každá žena, na kterou se jen podívá, mu okamžitě podlehne. Má poměr s celkem pěti ženami současně a ani jedna o té druhé neví. Ale přijde doba, kdy se karta obrátí a bude to právě Alfie, který na svůj prostopášný život dojede a přestane se hodit do krámu. Jude Law to neměl ve společnosti takových super hereček jako je Marisa Tomei, Susan Sarandon, Jane Krakowski a především mimořádně talentovaná Sienna Miller vůbec lehké, ale ustál to nadmíru dobře. Vypravěčský styl, ve kterém Alfie po celou dobu komentuje své dojmy a postřehy rovnou do kamery, mně zpočátku neseděl, ale postupem času měl něco do sebe a Alfieho rady, jak se chovat k ženám, nebyly vůbec od věci a nepostrádaly vtip. I když se v žádném případě nejedná o třeskutou komedii s gejzírem vtipů, ale spíše o mix dramatu s prvky komedie, určitě jsem po jeho zhlédnutí nebyl zklamán. 100% ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Při sledování začátku tohoto filmu, ve spojení s jeho ne příliš povedeným názvem a při představě, že oním zlatíčkem je někdo, jako je Jude Law (pro mě rozhodně ne prototyp chlapa), příliš sympatií ve mně tento snímek nevzbudil. Nad Alfieho chováním, smýšlením a životním přesvědčením mi občas zůstával rozum stát, ale zase jsem si říkala, že alespoň tímto způsobem podniknu průzkumnou sondu do mužského mozku (i když některé ženy se chovají skoro podobně). Vyprávění a hovor Alfieho s divákem mi přišly nenásilné a dokonce jsem mu několikrát i odpověděla:). Oproti na pěst rozvíjejícímu se začátku filmu byl jeho průběh pravým opakem a rozhodně i za pomoci vkusně odvedených výkonů všech představitelek Alfieho osudových žen jsem se zlatíčkem pomalu začala soucítit. Přeci jenom nemusí vystřízlivění probíhat za téměř až bolestných okolností. Myslím, že každý se v Alfim poznáme, ať už budeme žena nebo muž. Totiž ať už se snažíme jakkoli život prožívat po svém, nenásilně, bez závazků, bez občasného trápení, stejně budeme pořád jen sami, a samota výhrou rozhodně není. Naším životem projde spousta rozdílných lidí, rozmanitých povah a názorů, a na každého si uchováme pár příjemných vzpomínek, přestože třeba poznáme, že to není přesně to, co bychom chtěli. Hledat však nelze věčně. Vždy bude někde někdo lepší, hezčí, chytřejší, milejší a zábavnější, a stejně tak i tento člověk nás pak překvapí za deset let naprosto zcestným uvažováním nebo chováním. Je to začarovaný kruh. "Užívat si" a myslet jen na sebe nebo se hodněkrát spálit, odevzdat se, a pak objevit zcela jiné hodnoty ve svém životě? Alfie, alespoň myslím, své pravé hodnoty objevil. Doufám, že třeba i spolu s ním, je většina z nás objeví také. PS: Románek Alfieho s dívkou, kterou představovala Sienna Miller byl jeden z nejpovedenějších způsobů zpracování bouřlivého a "živočišného" vztahu, a jen tak na něj nezapomenu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Keď Alfie (Jude Law) ide autom z Manhattanu navštíviť Marlona (Omar Epps) a Lonette (Nia Long), prejde cez Brooklynský most, ktorý vedie na Long Island a nie na sever New Yorku, kde žijú. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku i v anglických mestách Londýn, Liverpool a Manchester. (MikaelSVK)
  • Nia Long, ktorá hrá Lonette, mala v zmluve pre tento film klauzulu, ktorou si vyhradzovala právo nebyť nahá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama