foto

Omar Epps

  • nar. 23.7.1973 (44 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Omar Epps se narodil v Brooklynu 23.7.1973. Už od mládí projevoval vztahy ke kultuře. Vystudoval Fiorello H. LaGuardia Hight School of Music a Art a Perfoming Arts v New Yorku. Od mládí se pokoušel psát hudební texty a pokusy o scénáře. V roce 1991 založil s bratrem rapovou skupinu Wolfpack. Profesionálně také tančil.

Poprvé se před kamerou objevil v roce 1989 ve snímku The Green Flash. Na přelomu let 1991 a 1992 se k herectví vrátil a tam už také zůstal. V roce 1992 si zahrál v akčním thrilleru Juice po boku Samuela L. Jacksona. Zpočátku hrál povětšinou vedlejší role, objevoval se TV filmech, či seriálech. V roce 1995 si zahrál hlavní roli v solidním snímku Holé lebky. Na přelomu let 95/96 se objevoval v seriálu Pohotovost v roli Dr. Dennise Granta. V roce 1999 si zahrál hlavní roli v romantické komedii Svatba mého nejlepšího kámoše. Tentýž rok se objevil po boku Bruce Willise ve Snídani šampionů či v hlavní roli thrilleru Právo silnějšího. O rok později přišla jedna z jeho nejlepších rolí, ve filmu Takeshiho Kitana Ve spárech Yakuzy. Poté přišlo několik menších postav ve filmech Dracula 2000 nebo Parfém. V roce 2004 si zahrál s Meg Ryan ve snímku Mezi provazy.

Od roku 2004 hraje postavu Dr. Erica Foremana v seriálu House MD. Nedávno byl dokončen krimi film A Day in the Life.

Martin "gogos" Prokeš

Herecká filmografie

Filmy

2016 Almost Christmas
2009 A Day in the Life
2004 Ring volný
Zlatíčko
2002 Rozsudek (TV film)
Velký průšvih
2001 Parfém
2000 Dracula 2000
Láska a basket
Ve spárech yakuzy
1999 Parchanti nebo poldové?
Právo silnějšího
Snídaně šampionů
Svatba mého nejlepšího kámoše
1998 Blossoms and Veils
1997 Poprvé za mřížemi (TV film)
Vřískot 2
1996 Nevyhrožuj
Smrtící plavba (TV film)
1995 Holé lebky
1994 První liga 2
1993 Program
Úsvit (TV film)
1992 Respekt
1991 In the Shadow of Love: A Teen AIDS Story (TV film)

TV seriály

2017 Shooter (TV seriál)
Don't Mess with Texas (S02E03)
Remember The Alamo (S02E02)
The Hunting Party (S02E01)
další epizody (5)
2016 Shooter (TV seriál)
Danger Close (S01E07)
Killing Zone (S01E06)
Recon by Fire (S01E05)
další epizody (7)
2014 Resurrection (TV seriál)
2006 Dr. House (TV seriál)
Euforie 2/2 (S02E21)
Euforie 1/2 (S02E20)
House vs. Bůh (S02E19)
další epizody (17)
2005 Dr. House (TV seriál)
Tuberák (S02E04)
Bumbrlíček (S02E03)
Neviditelný nádor (S02E02)
další epizody (19)
2004 Dr. House (TV seriál)
Věrnost (S01E07)
Sokratovská metoda (S01E06)
Jeptiška (S01E05)
další epizody (7)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Noční služba (S03E11)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)
Na nic se neptej a já ti nebudu lhát (S03E09)
Bez mozku to nejde (S03E07)
další epizody (9)
1992 Here and Now (TV seriál)

Dokumentární

2012 Dr. House: Houseova labutí píseň (TV film)
2009 Dr. House: Průvodce věrného diváka (TV film)
2000 Scenes by the Sea: Takeshi Kitano (TV film)

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)
2007 2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace