Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno v městečku Bedrock žil Fred Pazourek se svou ženou Vilmou, dcerou jménem Oblázek a přítulným domácím dinosaurem Dinem. Pracoval s brontojeřábem v lomu firmy Slate & Co., přátelil se s Bertem Štěrkem a mezi obyvateli městečka byl oblíben, protože díky němu zvítězil místní kuželkářský tým v důležité soutěži. To všechno se ovšem mělo změnit. Fred půjčil Bertovi a jeho ženě Betty peníze na adopci a k Pazourkovým přijela jeho tchyně Pearl, která se nikdy netajila přesvědčením, že Vilma se mohla vdát lépe. Fred se rozhodne, že tchyni ukáže, a s pomocí Berta, který zamění obálky s výsledky písemných testů, se stane novým viceprezidentem firmy. Netuší, že jeho proradný šéf Cliff Vandecrave na něj chystá podraz. Dostane kancelář s diktaptákem a sekretářkou Sharon Stoneovou, Cliffovou milenkou. Šéf mu dá peníze, aby mohl začít žít na vysoké noze, a po čase také spoustu desek k podpisu, které Fred přes varování diktaptáka podepíše, aniž by je četl. Netuší, že Cliff, který hodlá zavést novou automatickou výrobní linku na výrobu rodinných domků, tak dosáhl propuštění všech dělníků. Televize z celé aféry viní Freda Pazourka, a když ho dopadnou nezaměstnaní dělníci, chystají se ho lynčovat. Naštěstí je tu Vilma a Betty, které přijdou na nápad, jak Freda zachránit a odhalit pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

tron 

všechny recenze uživatele

"Tvory ako Flintstone sú primitívne." Dnes sa môže kvalita tohto filmu javiť ako značne nízka, diskutabilná a rozporuplná, ale v lete 1994 sa v kinách objavilo len málo iných filmov, na ktoré ste túžili zájsť ešte viac, ako na celovečernú verziu kultového animáku z Doby kamennej. Producent Spielberg do tohto projektu narval temer 50 miliónov a na tú dobu špičkové triky a masky. Rozhodne šlo o veľkolepý film a viac, než len dôstojnú adaptáciu animovaného seriálu. Hlavne nevídanú. Najskôr si Spielberg (rok predtým) vyskúšal Jurský park a keď na vlastnej koži zažil, aký obrovský pokrok urobili počítačové efekty, vrhol sa na Flintstonovcov. Ťažko povedať, prečo si na réžiu najal Briana Levanta (ehm, Beethoeven), ale tak zas prečo nie, ak vám film produkuje Spielberg a vy to akože režírujete, vaša osoba v skutočnosti nie je príliš dôležitá a robíte skôr to, čo od vás očakáva režisér Schindlerovho zoznamu a série Indiana Jones, je tak? Navyše treba dodať, že Levant v tom čase nebol žiadne béčko, jeho rodinný film o bernardínovi zarobil 147 miliónov celosvetovo pri trápnom 7-miliónovom rozpočte. Spielberg do titulnej úlohe pretlačil kamaráta Johna Goodmana z Roseanne a najmä z Aarachnofóbie (ktorú Spielberg produkoval). Presný je aj zvyšok kastingu (hlavne Rick Moranis, kvôli kreslenej predlohe absurdne prefarbený na blond), snáď s výnimkou čudného Kylea MacLachlana, ktorý sa sem síce vôbec nehodí. A nechýba Dino! Film celosvetovo trhol fajnových 228 miliónov, takže je šokujúce, že sme sa dvojky nedočkali a namiesto nej vznikol mizerný prequel a aj ten nepochopiteľne až o 6 rokov neskôr. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

No neviem .. .tento pokus o prevedenie kresleného seriálu do hranej (a navyše filmovej a NAVYŠE do kín) podoby sa nie celkom podaril ... jednoducho tomu chýba tá šťava, ktorú má origoš The flintstones. Ale jednu hviezdu pridám za soundtrack, ktorý sa mi ako decku pačil a teraz si ho radšej ani nepustím, aby som neprišiel o svoje detské ilúzie a nebol nútený strhnuť tu hviezdu dolu ... no a tá druhá je za štýl a za fakt, že sme to pozerali na zákaldke namiesto vyučovania ... ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Tradičně naivní a pozitivně laděný rodinný snímek, jehož jediným ozvláštněním je, že je situován do doby kamenné a natočen podle klasické animované předlohy. Díky bohu za rozené komiky Johna Goodmana a Ricka Moranise, stejně jako za Halle Berry, na kterou je radost pohledět za každého počasí i století... ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu to je jedno z nejlepších převedení kresleného do hraného. Skvělé narážky jako třeba Concretia (Betonie). John Goodman a Rick Moranis se do rolí perfektně hodí. Bohužel, pro Moranise to byla poslední velká role, než se odešel věnovat rodině. Stejně tak poslední role (resp. rolička) pro Elizabeth Taylor. Na druhou stranu, už v klipu B-52 jsem poprvé spatřil Halle Berry a v samotném filmu mě v tom oblečku zcela fascinovala (+1*). 75% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Obyvatelé kamenného města Bedrock se z animovaných dvojrozměrných grotesek přestěhovali do trojrozměrného celovečerního filmu. Mamutí sprše, krabí sekačce ani frajerskému diktaptákovi tento přesun nijak neuškodil a protože děj příběhu je celkem nepodstatný, tak si do pohody zapějme s mými párty oblíbenci B-52´s: „Flintstones, meet the Flintstones, they´re modern Stone Age Family“. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Jeden z důvodů, proč byl na pozici režiséra dosazen Brian Levant, byl ten, že je oddaný fanda seriálu a navíc vlastní velkou sbírku flintstoneovských předmětů. (viperblade)

Reklama

Reklama