Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Sobík je seriál, ktorý je miestami až príliš obtiažny na pozeranie, ale to nie je žiadna výhrada, skôr naopak. Po malých kúskoch odkrýva príbeh jedného nešťastného človeka, ktorý sa nemá rád a ktorý sa snaží nekonvenčnými spôsobmi pripísať svojmu životu nejaký zmysel, pričom sa tomu venuje s priam až neuveriteľnou psychologickou presnosťou (najsilnejšími a emocionálne najvypätejšími sú scény na pódiu, z ktorých idú také zimomriavky, aké neuvidíte ani v tom najnapínavejšom stalking horore). Taktiež sa do hĺbky venuje témam ako je napr. trauma, skúmanie vlastnej sexuality, znásilnenie, hľadanie zmyslu života, pocit odlúčenosti a v neposlednej rade aj tej najvýraznejšej, stalkingu, ktorý na poli filmov a seriálov snáď nikdy nedosahoval takých rozmerov a neukazoval toľko tučných výkričníkov, ako práve tu. Je to vo svojej podstate unikátny seriál na ktorý sa musíte pozerať veľmi pozorne, aby ste ho plne ocenili, lebo inak ho môžete (kvôli komplikovanej osobnosti hlavnej postavy) veľmi ľahko odpísať a prísť tak o jeden z najlepších psychologických seriálov, na ktoré je možné v týchto dňoch natrafiť. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Považuju to za třeskutě originální počin, respektive za vysoce hodnotné umělecké dílo na téma psychiky, kterou má ve skutečnosti jen málokdo z nás plně pod kontrolou. Někdy děláme věci, které bychom, kdyby nám o tom někdo jen vyprávěl, nedokázali pochopit. A přece jsme to my, kdo potvrdí přátelství na facebooku člověku, o němž, ne že pouze tušíme, my to víme, my víme, že nám převrátí život vzhůru nohama. Většina audiovizuálních děl - odhadem takových 99,99% pojednává o lidech, kteří přesně vědí, co dělají, kam směřují, a tam i jdou. Sobík se od nich v tomhle ohledu odlišuje, protože Donny jedná často iracionálně. Ale někdo z masa a kostí snad ne?? Tak proč působí kino, který podchytí tenhle prachobyčejnej každodenní standard, tak neobyčejně..? ()

Reklama

Katie88 

všechny recenze uživatele

Vidíte něco strašnýho, ale nemůžete se přestat dívat... I tak by se daly popsat moje pocity. Obvykle je ve výčtu žánrů všechno, ale tentokrát mi chybí ten nejzásadnější - psychologický. Baby Reindeer je hlavně psychologicky náročnej seriál. Něco, co normálně moc nevyhledávám.Asi se nikomu nemůže vyloženě líbit, v tom pravým slovasmyslu, ale kvalita tam prostě je... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem seriálovou verzi Misery musí zemřít pro generaci sociálních sítích a stejně vyhoneny průměrný projekt jako třeba Dahmer. Naštěstí jsem čekal blbě. Protože tam hlavní herecké duo předvádí neskutečné věci. Kór v situaci, kdy on hraje sám sebe. To teda klobouček vzhledem k některým scénám. K tomu bych se nechtěl vracet. Hrozně talentovaný člověk, snad bude hrát i psát víc. A ona určitě posbírá herecké ceny. Zaslouženě. Jinak to má neoficiální 8. díl, kdyz si do talkshow ten debil Piers Morgan pozval skutečnou stalkerku, podle které je to napsané a která se tam chtěla obhajit, že to není ona. A on jako alternativec ji chtěl dát prostor, že si to Netflix jakože vymyslel. Ten momwnt, kdy mu dojde, že se tím obhajováním přiznává a je ještě větší magor než v seriáluy je naprosto k nezaplacení.   Tradičně platí, že to má mít o 2 díly méně, ale i tak super.    8/10 ()

BadassX 

všechny recenze uživatele

No jo no. A koho to zajímá? Protáhli mu prdlu,  neměl dost až poznal, že vlastně okay a bába stalking? No mohl to skončit hned, ale vlastní  frustrace a vnitřní rozháranost…. 😊 kecy je to kretén jako ona a jelikož se jedná o moderní téma mítů tentokrát muže a máme tu i byvalýmužteďžena atd atd atd., tak se to určitě natočí. - modern new age movies ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)
  • Richard Gadd dostal celkovo 40 000 e-mailov, 740 príspevkov na sociálnych sieťach a 350 hodín hlasových správ od svojho skutočného stalkera. Medzi najznepokojujúcejšie detaily seriálu patrí to, že všetky e-maily, ktoré Donny dostane v šou, sú doslovnými kópiami skutočnej korešpondencie. (Tinusa14)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama