Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 300)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z úplně nejlepších animáků, co sem viděl, nejenže to je fakt originální, ale zároveň to je taková lehká nenucená zábava proložená několika nečekanýma a až skoro geniálně vtipnýma scénkama. Prostě postavu Remyho sem si fakt oblíbil, stejnětak i jeho přitroublýho, nenažranýho bratříčka Emileho, ostatně i další postavy si prostě oblíbíte, to prostě jinak nejde. Triky jsou opět na vynikající úrovni a mimika obličejů takřka dokonalá a skvěle výstižná, tomu fakt neni co vytknout, krom toho animace vody zase boduje. Co se týká příběhu, tak ten se sice nakonec přece jenom stočí, tam kam směřuje většina podobných animáku, ale je to udělaný s takovým citem, že to prostě nevadí a hlavně to neni zbytečně přitlačený ke zdi a nakonec se z toho moc pěkně vyklouzne a udělá geniální neklišovitý zakončení. A doknoce ani docela slušná délka tomu vůbec nepřekáží, příběh je prostě natolik promyšlenej, zábavnej a svižnej, že to uteče jako voda a ani si nestačíte všimnout, že už to skončilo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Úchvatný animák, který jednoduše nemá chybu. Dost možná jeden z nejlepších animovaných filmů všech dob. Upřímně už jsem nečekal, že by mě Pixar mohl něčím zaujmout, protože Úžasňákovi mi přišli jako jeden z nejméně povedených animáků, které jsem kdy viděl, a tak jsem byl docela skeptický i k tomuto filmu. Ale ten film mne přesvědčil o tom, že stojí za to. Úžasný příběh z neobvyklého prostředí krys skloubený s prostředím luxusní pařížské restaurace. To vše ale k sobě velmi bezchybně pasuje a vytváří z toho možná neuvěřitelný příběh, ale příběh, který je krásně koukatelný a který dokáže pobavit i dojmout. A konec je více než příjemný a optimistický. Co se týče animace, tak tam skutečně nemám co vytknout, přesně tento druh animace mi velmi sedí a velmi dobře na mě působí. Co se týče českého dabingu, tak tam také nemám výhrady, v rámci možností velmi dobře nadabováno, obzvláště Karel Heřmánek v roli Remiho otce a Michal Novotný v roli Remiho bratra byli vybráni více než dobře. Ale i kdyby byl dabing špatný, tak na mém hodnocení se to nepromítne, protože hodnotím pouze film, a ten u mě obstál na výbornou, takže s klidným svědomím uděluji maximální hodnocení. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Bezchybná animace a živost animovaného světa se všemi jeho všedními, nepostřehnutelnými detaily je u pixara samozřejmostí, takže už se to skoro ani nedá brát jako plus. Je to hlavně ta pohoda a francouzská gurmánská atmosféra, která z filmu na diváka dýchne a "přenese" ho do jedné restaurace v Paříži... Za orignálnost a nepředvídatelnost by Ratatouille zrovna metál nedostal. Ale ta linie s Antonem Ego byla super a výborný dabing O'Toole+Ian Holm... Jedna z mých nejoblíbenějších pixarovek. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kulinářská vášeň sice potrápí vaše reflexně reagující chuťové buňky, ale Pixar začíná být příliš dětinský, resp. spíše samotný Brad Bird jako by ve světě chutí a vůní pozapomněl na osobitou invečnost, kterou dokázal bavit i dospělého diváka (rudá hrozba Železného obra, či komiksová vášeň Úžasňákových). Tam kde by divák očekával chytrou narážku, narazí na prostinký vtípek, který pobaví, ale u srdce nezahřeje. I když tady si myslím ukuchtil největší zradu český distributor s dabingem. Strčte si ho někam! Po shlédnutí originální verze budu ochotný jít s hodnocením i na absolut. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dokonale vybrúsený klenot... A to je jeho drobný problém. Všetko je tam akosi príliš presne dávkované, akcia, humor i vážnejšie momenty, dokonca aj spontánnosť je tam presne dávkovaná ;-). Kvôli tomu (a kvôli okamihom príliš infantilného humoru, ktorý potešil deti v kine, ale mne prišiel fakt plytvaním nádhernou animáciou) dávam "len" 90%. Každopádne je to skvostný animák, chlapíci z Pixaru sú bohovia a Brad Bird medzi nimi sedí ako Zeus, ktorému John Lasseter maximálne tak podáva blesky ;-)... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (58)

  • Colette (Janeane Garofalo) jezdí na motorce smyšlené značky Calahan - jde o malou poctu šéfové týmu osvětlovačů Sharon Calahan. (don corleone)
  • Otec Remyho (Patton Oswalt) se jmenuje Django. Jde o projev úcty známému belgickému jazzovému kytaristovi Django Reinhardtovi (23. 1. 1910 - 16. 5. 1953). (don corleone)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama