Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (763)

Kass 

všechny recenze uživatele

"We are talking about the greater good! - " 'Greater good?' I am your wife! I'm the greatest *good* you are ever gonna get!" Jeden z vůbec nejlepších komiksů! A jen potěší, že stejnou mírou je i dokonalou bondovkou či rodinným dramatem. Tím, a nejen proto, se může hrdě titulovat "Úžasňákovi". ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Popravdě příliš nechápu velký humbuk kolem tohoto filmu. Mám za to, že jsme měli tu čest vidět i vtipnější a trefnější animáky. Úžasňákovi nejsou zdaleka tak úžasní, jak mohli být, přesto patří do širší elity žánru. Z mého pohledu především stylu, který okopírovali od klasických dobrodružňáků let 60. a který lví silou umoňuje fenomenální soundtrack Michaela Giacchina, hlásící se hrdě k swingovému feelingu nezapomenutelných prací Johna Barryho (007 fandové ví, o kom mluvím ;o)). Jinak Úžasňákovi nabízejí trochu čitelnou zápletku s lotrem, který ukrývá svoje tajemství ve vulkánu (že bych to už někdě viděl?) a rozehrávají poměrně vtipnou partii s rodinkou nadlidí, kteří nesmí projevit svoje schopnosti, což je pochopitelně velmi trápí. Jenže vtip téhle "maškarády" se poněkud utápí ve spoustě rodinných dialogů, které nemají jiskru a po pár minutách začnou lehce otravovat. Naštěstí film nabere po chvíli velice slušné tempo, animátoři se překonávají, akční výkony hlavních protagonistů přikovávají k sedačce (to se jim to machruje, když jsou renderovaní, že jo) a zběsilá jízda s příchutí retra úspěšně dojede až do cíle. Není to čert ví jaký odvaz, trochu se to opakuje a vaří ze stejné vody, některé vedlejší postavy jsou výborné (zejména excentrická kutilka Edna, že by obdoba pana Q.?), jiné zase poněkud bez chuti, některé scény jsou skvělé, jiné zase trochu mdlé, ale celkově to plní účel – baví to a fanoušky starých špionážních akcí to prostě nemůže zklamat. Přesto razím heslo, že vrcholné Bondovky byly mnohem vtipnější i bez elastických hrdinů a bijců se silou parního stroje. Pokud Úžasňákovým něco uznám, pak lehkost, s jakou dokázali do roztomilého animáku vnést smrtelně vážné prvky a "opravdové" "hrané" napětí. Možná se tak stanou pionýrem další z linií, která se prolne s trendem CGI filmů a stvoří... co vlastně? ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Je skvělé vědět, že cokoliv natočí PIXAR, bude prostě dobré. Úžasňákovi mě velmi překvapili, čekala jsem klasickou animákovou komedii, ale on to byl spíš akčně - supermansky -dobrodružný film. Krásné animace, nádherné charaktery postav, výborný napínavý děj, co dodat. Jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ceniť si život nie je slabosť. Ignorancia nie je znak sily. Nebavilo ma to a to som komiksový fanúšik, ale toto mi prišlo príliš... jednoduché? Najviac ma potešila rola pre Samuela L. Jacksona. Je to slušný animák s akciou a vtipmi, ale na Toy Story 2 sa nechytá ani omylom. Svojrázna animácia sa mi pravdupovediac skôr nepáčila, než páčila. Raz vidieť bohato stačí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak po druhym skouknuti uz davam maximalni hodnoceni. Brad Bird uz Zeleznym obrem dokazal, ze umi natocit vtipnej a zaroven dojemnej film a tady navic dostal k dispozici pocitacovou animaci a prekonal nekolik orisku, jako napriklad vlasy. Ale mokry vlasy moc nezvladli. Ale nejen animace je tu perfektni, i samotnej pibeh stoji za to, hlavne diky tomu, ze je plnej drobnejch narazek na superhrdinstvi atd., z cehoz taky vypliva spousta vtipku. Originalni dabing se taky poved, ale nejvic me dostavala Edna, dabovana samotnym reziserem. Taky me dost pobavila databaze superhrdinu, jako jeden bonus na dvd, ten kdo to vymyslel si s tim fakt pohral, skoda, ze se ve filmu nekteri z nich neobjevi. Pixar proste nikdy nezklame. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (82)

  • Superhrdina Gazerbeam, který udělal nápis Kronos v jeskyni, ve které se pan Úžasňák skrýval, byl inspirován hrdinou Cyclopsem z komiksové série „X-Men“. (Brodyman)
  • Z prvého rozhovoru Pán Úžasného (Craig T. Nelson) a Ednou (Brad Bird) na vrátnici je evidentné, že Úžasný prišiel neohlásený. Chvíľu na to však Edna hovorí, že jej asi nesie nejakú výzvu, a že bola prekvapená, keď jej zavolal. (Hudino)
  • V roce 2008 byla vytvořena na motivy filmu hra od Heavy Iron Studios. Děj hry začíná tam, kde film končí. (dc125)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama