Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je Špinavá dohoda třetiřadý film s Arnoldem a málokdy si jej člověk pustí, když si může pustit Komando. Já ale chtěl dohnat ty zbytky, se kterými jsem neměl tu čest a tak bídné hodnocení si rozhodně nezaslouží. Neříkám, že je to pecka, z dnešního pohledu najdeme mnoho úsměvných situací, ale minimálně na tu akci se dá stále docela dobře koukat...7/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Arnold je můj hrdina od dětství dodnes. A jako každý hrdina, i on má své slabosti, jako měl Superman svů Kryptonit. Za něj považuji právě tento film, kdy se Schwarzenegger v době své strmě vzrůstajcí slávy pustil i do krimi, navíc do krimi s velmi slabým scénářem. S krvácejícím srdem píši: nezáživná jednoduchá jednohubka. Možná že v osmdesátých letech se dalo na tento film dívat, ale dnes působí opravdu úsměvně. Na rozdíl od tohoto filmu se Komando alespoň nebralo tak vážně. Naivní, hloupoučké, o ničem. Komicky působí závěr, kdy zmizela milovaná žena a dojemné scény si nechali autoři na přátelství. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten konec je totální vybíjená, protože zpočátku je to navzdory Arnieho pověsti a žánrovému zařazení docela přemýšlivej film. No dobře, něco se tam děje. Pak už ale nestrefitelný ASCH jenom dohazuje zásobníky a střílí všechny kolem sebe. Přepadení policejní stanice velmi dobré, potěšil i hit od Rolling Stones. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tak tahle jediná a osamocená hvězdička je paradoxně za Rolling Stones. Je to totiž nejsvetlejší bod celého filmu. Při songu Satisfaction kosí Arnold z auta desítky gaunérů, což mé srdce vyždycky rozezní, ale můj mozek to vždy zabolí. Jinak je to béčko nejbéčkovitější které je přímo ušito na Arnoldovu maskulaturu... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jedinej zapamatovatelnej moment je, když Arnold pustí Satisfaction z kazety a proháněje se po lomu, střílí samopalem jednoho padoucha za druhým. Jinak je to průměrná mafiánská historka, podle toho, že námět napsali Leoneho dvorní scenáristé Donati a Vincenzoni, možná původně připravovaná k výrobě v Itálii a pak přenesená do Ameriky. Bez Arnolda a jeho tupých hlášek by to nemělo cenu sledovat. "Neměla bys pít, když pečeš." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera na filmu pracoval Peter Kent. V malé roli si zahrál gangstera, kterého Mark Kaminski (Arnold Schwarzenegger) zastřelí v kamenolomu a on potom spadne na popelnice. V závěrečných titulcích je uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Pôvodne sa mal film volať "Let's Make A Deal" ("Poďme uzavrieť dohodu"). (m.a.t.o.)
  • V jednom rozhovore Schwarzenegger povedal, že toto bol prvý film, v ktorom nosil drahé, moderné šaty. V jeho predošlých filmoch na šatstvo veľa peňazí z rozpočtu nezvýšilo. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama