Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Clarka Johnsona zatiaľ poznám len ako pomerne úspešného seriálového tvorcu, tak som chcel vedieť ako dopadne jeho celovečerný film. Natočil síce dosť sterilný thriller, ale film má dosť vydarených miest, no bohužiaľ aj mnoho klišé a trochu nudy. Obsadeniu nemám čo vytknúť, to je prvotriedne, po scénaristickej stránke je to však dosť rutinné. Takže podobných filmov tu už bolo mnoho aj lepších aj horších, myslím, že Strážcu sa oplatí pozrieť, niekomu sa určite zapáči viacej a podľa mňa to film vytiahol na také dobré ***. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jak funguje Tajná služba a jak dokáže chránit prezidenta. Když jsem viděl jaké zabezpečení musí mít atentátníci, vzdal jsem se myšlenky atentátu na Klause. Douglas zahrál v tomto filmu dobře. Na druhou stranu bych ho chtěl vidět, jak by dokázal zahrát, že milujie Livii Klausovou. To by totiž byl výkon na Oscara. Tenhle film sice na Oscara není, ale pro slušný tempo, dobrý napětí, přijatelnou akci si ty čtyři hvězdičky zaslouží. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prezidentské ochranky a tajných služeb dává možnost divákovi nahlédnout do rituálů jejich činnosti a snímek tak dostává punc originality. Navíc je Strážce naprosto výborně obsazen a zahrán thrillerovými jistotami se jmenovkami Douglas a Sutherland, ruční kamera a dynamický střih celkově podkreslují spěch, hektičnost a napětí, které v tomto prostředí panuje, a jediným klopýtnutím je tak jen závěrečné rozuzlení, které je zajímavé akorát skutečností, že po tak skvěle rozehrané partii může opravdu někdo všechno zvorat tím, že usne na vavřínech a myslí si, že má úspěch v kapse zaručen dávno před závěrečnými titulky. Ne. Stejně jako v pokeru, i u filmu platí, že karty se ukazují až na samotný závěr. A někdy se neukazují vůbec... [srpen 2006] ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 30.12.2010 - Film je jasný ODPAD!, ale za 5 hviezdičkový slovenský dabing si tie 3 hviezdičky zaslúži. Jacka Bauera totiž môže dabovať jedine MAROŠ KRAMÁR. Som rád, že si to v MARKÍZE (narozdiel od chorých mozgov pripravujúcich kedysi dabing 24 pre STV) uvedomili. (30.12.2010) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák, který se bere až moc vážně a chybí mu jakýkoliv nadhled. Nebýt prvotřídního hereckého obsazení, tak by moje hodnocení bylo ještě o stupeň nižší. Michael Douglas se vrací ve skvělé formě a je vidět, že takovéto role zahrát opravdu umí. Kiefer je mu skvělým protihráčem a je taktéž výborným (i když nechápu srovnávání této role s jeho Jackem Baurem, do toho má tato postava velice daleko). No a jako třešnička na dortu je zde "zoufalá manželka" Eva Longoria, která sice nemá moc co hrát, ale koukat by se na ní dalo furt. Tenhle film mohl být výbornou kriminálkou, nakonec ale skončil v akčním průměru. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Filmový konzultant z tajné služby, který připravoval herce na natáčení říkal, že Eva Longoria měla během cvičení střelby vyšší skóre než 90 % jejích kolegů. Longoria získala zkušenosti se zbraněmi, neboť jí otec brával na střelnici. (imro)
  • V úvodní scéně atentátu na Ronalda Reagana jsou použity reálné dobové záběry, v nichž agenti chrání prezidenta vlastními těly. (Siriuss)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama