Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový ten těžkotonážní film o lidech, co přechází z jednoho extrému do druhýho. Nic nového ten film nenabízí ale jako celek se na to dá docela koukat. O to víc mě zajímal, když jsem ho uviděl v televizi, kde většinou nic zajímavého nedávají a pokud jo, tak je to tisíckrát opakovaná repríza. Záchranáři tak na první pohled vypadali, že zachránili sobotní večer u televize a oni ho opravdu zachránili. Costner tam jako vedoucí poletoval jak splašená vosa a pro něj to mělo typicky dlouhou stopáž, takže mu to vcelku i vyšlo. Narozdíl od Ashtona Kutchera, kterej v roli zelenáče vůbec nevěděl, co s načatým životem. Nakonec se ale film dobelhal do konce a já mu nejvíc vyčítal jeho délku, která v tomhle případě byla opravdu zbytečná. Nebo si spíš Costner neuvědomil, že už nehraje v nic epickém, ale naopak v prostém životním dramatu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušný dobrodružný film so staro vyzerajúcim i pôsobiacim Costnerom, ktorý snáď dokáže zahrať čokoľvek a Kutcherom, ktorého som vôbec nespoznal... Film je to vskutku dobrý, ale priznajme si, týchto výcvikových filmov je postačujúci počet a práve tento nič nové, až na náhľad do života pobrežnej hliadky, nepriniesol. To však nebráni môjmu vyššiemu hodnoteniu, lebo ja som si po všetkých Mariňákoch, Training Dayoch a tak podobne, predsa len práve toto dosť užil. Nuž, páni a dámy, jediné, čo by som vytkol, je malý počet nasadení a podľa môjho názoru priveľká dĺžka snímku. Takže 76%. ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Prijemny film ale bohulez natoceny podle uz hodne okoukanych americkych schemat akorat enhle snimek byl aspon podporen dobrou kamerou a skvelymi herci. Film hodnotim 4 hvezdickami proto , ze se na nej dalo koukat a nerikal jsem si porad tohle tady uz bylo a mockrat sice par veci bych vypustil ale i tak se mi libil a nenudil jsem se u nej. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vymeniť vojenský výcvik za výcvik vo vode, vojenskú záchrannú akciu za záchrannú akciu v Beringovom mori a príbeh je hotový. Popri tom nejaké tie omáčky so vzťahmi, nabitý mužský testosterón a film šliape celkom slušne. Davis proste dostal zadarmo, bez námahy, už dopredu klasický trháčik, ktorý si na seba určite aspoň zarobí. To vodné prostredie a všetko v ňom a okolo neho na mňa síce zabralo, ale nie až tak ako som čakal. Kutcher pomaly vykukáva z nedozretého ksichtíku stupídnych komédií a Costner zabral tak, ako som to určite nepredpokladal. 75%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pecka film, žádná přehnanost, žádné emoční třískání. Prostě paráda. Téměř celý film sledujeme výcvik budoucích záchranářů a na konec pořádnou akci, která je tak pěkná že jsem si jí pustil vícekrát. Těžká práce bez ocenění, to není jak já:-)) Costner je borec a určitě sympaťák Kutcher hraje tak jak má a McDonough je můj oblíbenec, i když je pravda že tady se nějak extra nepředvede. Parádní film s dokonalou hudbou, a hereckou legií. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama