Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Nick Cherenko (Dolph Lundgren) opustí svou práci a chystá se užívat si klidu se svou rodinou. Jeho žena a syn se však stanou nevinnými oběťmi války gangů. Nick se rozhodne začít znovu, přestěhuje se do Ameriky a pracuje jako mechanik. Náhoda mu však přivede do cesty vrahy jeho nejbližších…a dál už ho žene jen pomsta! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Yes! Lundgrén v plnej paráde, ako ho poznáme v stupidnom filme, so stupiným príbehom, o stupidnej pomste. Úvodná scéna naznačila, že minimálne akcia by mohla za niečo stáť, a že vypnúť mozog a čučat na šialené guľky je občas celkom fajn. Lenže potom nastalo prázdno. Ťažko rozumne popísateľná epizóda filmu, pre ktorú ma nenapadá iné slovíčko než "nicota". Jednoducho, prostoduchá séria snímkov + sem tam nejaká ta facka, nadávka, výstrel. Navyše Dolph, ako prezieravý režisér spravil (zo svojho, aj z pohľadu diváka) geniálny ťah, že svojej postave naservíroval charekter inrovertného killera, ktorý "málo mluví (navyše ako rus má problém s angličtinou), ale hodně koná" a po svoj bok postavil presný opak, v podobe ukecaného šaška so silným anglickým akcentom, ktorý to zaňho prakticky celé odohral. A samozrejme, že finálnu ukájaciu ranu si nechal pre seba. No nieje to cool? :) ()

sonoluca odpad!

všechny recenze uživatele

Taková milá vesnická zabijačka, ve který přestárlej Lundgren pobíhá v manžestrákách (vypadá to stejně cool jako když se vrátil Vinnetou) a společně s vidlákama kosí tu nejdrsnější partičku big motherfuckerů v čele s ultrahnusným zjizveným týpkem (poznávací znamení pro všechny - zlatej řetěz). Už jenom to prostředí vybízí ke smíchu. Tohle se prostě musí vidět - jedno velký WTF a Lundgrenův expres přímo do pekla. Český název filmu, ač překladově opět mimo, tentokráte vystihuje naprosto vše. ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Namet je super. Klasicky film o pomste za vyvrazdenu rodinu plus zachana nejakej blbej pizdy. Na 5 megovy film tu je aj dost akcie. Hlavne prestreliek. Takze by mi ani nevadilo, ze sa to znova natacalo v nejakej bulharskej hnusnej dedine. Ani to, ze je Dolphik tak vychudnuty, ze by mohol hrat vo filme odohravajucom sa v koncentraku. Problemom je, ze to reziroval Dolphik. A ako uz vieme aj vdaka jeho dalsim opusom, Dolphik je dost mizerny reziser. Znova vsadil na brutalitu, ale prehladnost vsetkych akcnych scen je uplne na hovno. Toci vo velkych detailoch a striha jak o zivot. Vysledkom je, ze som si neuzil ani jednu akcnu scenu. Snad uz Dolphika nadobro presla chut na rezirovanie. Aspon jeden bod z desiatich davam len za to, ze tam je dostatok akcie, ktora milovnikom Megatonovho neprehladneho strihu mozno sadne. 1/10. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem moc filmů s Dolphem Lundgrenem teda neviděl, ale řikal jsem si, že to je korba neskutečná, která se dokáže rovnat i s takovým Van Dammem, protože jeho frajerskej ksicht na to rozhodně vypadá. Opak je tedy pravdou. Když jsem viděl nedávno jeho zatím poslední film, Diamantoví psi, byl jsem neskutečně překvapen. Kam se poděly svaly? Svaly nejsou, hrudník není, žebřík na něm není. Nic. Ani tento film prakticky není. Kdo o něm ví? Pro koho to točí? Automaticky to šoupou do časopisů a já si to pak kupuju a to mám na stole ještě jeden film s nim. Nevim no :D...Dolph Lundgren mě nijak nepotěšil, ani já ho nepotěšim a okamžitě mu nasázim odpad! Zlatej Žánklód :) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jasný,že je to béčko jak prase.Jasný,že jde o po milionkráté odvyprávěnou zápletku o mstícím se tatíkovi za vyvražděnou rodinu.Jasný,že dialogy jsou jedno obrovské klišé,navíc na opravdu příšerné úrovni.Ale bohužel ze všeho nejvíc je jasný,že jakmile v tom figuruje Lundgren,tak je to už předem odsouzeníhodný brak.Jenže POZOR!Vážně jsem si už nemyslel,že to ještě někdy o nějakém filmu s títmo mít dětským idolem napíšu,ale Inkvizitor je skutečně povedený film s Lundgrenem a co víc,dokonce i přímo od Lundgrena.Inkvizitor je totiž přes všechny své nepopiratelné béčkové atributy velmi slušnou a nenudící jízdou,se skvělou atmosférou,která je úžasně syrová,s vydařenou nemilosrdnou akcí,která je přehledná,skutečně akční a v neposlední řadě i pořádně krvavá a hlavně vážně nasraným Lundgrenem,který je po dlouhé době zase sakra ve formě,nevypadá unaveně a znuděně a kosí to fakt s gustem.Celému filmu jistě napomohlo i prostředí špinavého,zdecimovaného a skrznaskrz prohnilého Ruska ovládaného mafií a pak lze pochválit i kameru,která to vše zabírá skutečně syrovými a nepříjemnými filtry,které napomáhají celkové neučesanosti a drsnosti zápletky a mnoha scén.Takže nevím,zdali je to tím,že si ten film zrežíroval Lundgren sám pro sebe,že prostě ví,co potřebuje,ale mohu jen doufat,že Inkvizitor není jen ojedinělou vyjímkou v jeho filmografii,která si zaslouží opravdu vyšší parametry,ale jsem hlavně i rád,že dokázal,že není zas až tak úplně v prdeli a že umí být stále nekompromisním,charismatickým hrdinou,který se nebojí ustřelit hajzlovi hlavu brokovnicí a být při tom sakra cool. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Dolph Lundgren požiadal producenta Aviho Lernera, aby film mohol režírovať. Lerner súhlasil pod dvoma podmienkami: prvou bolo, že Lundgren stvárni hlavnú úlohu a druhou, že prepíše scenár tak, aby sa väčšia časť filmu mohla natáčať v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Taxík, kterým jede hlavní hrdina Nick (Dolph Lundgren) po Rusku, nejen že během jízdy změní typ (z Volhy 3110 na novější Volhu 31105), ale dokonce i poznávací značku - z bulharské na ruskou. (Stejšn)
  • Natočené za 32 dní. Okrem Bulharska sa natáčalo aj v St. Petersburgu a Los Angeles. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama