Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (474)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Jelikož na seriály jsem nikdy moc nebyl (vyjma toho co mám v profilu), tak nemohu hodnotit s Dexterem. Tento film mne uhranul a nepustil ani do svého konce. Tak perfektně vymyšlený scénář a zároveň Costenerův comeback se jen tak nevidí. Update: Po shlédnutí všech tří sérií Dextera snižuji hodnocení o jednu hvězdu. Televizní tvorba na stejné téma je mnohem lepší. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Charismatický sériový vrah, to je filmová sázka na jistotu. Kevin Kostner už dávno nemá takové postavení jako v 90. letech a Mr. Brooks je jeden z těch nadějnějších pokusů vrátit se na výsluní. Svého zabijáka z potěšení hraje přesvědčivě, a kdyby jeden zlosyn nestačil, vedle dalších vrahů a násilníků si scénárista vypomohl i halucinogenním alter egem pana Brookse ve stylovém podání Williama Hurta. Dialogy hlavního hrdiny se svým nekompromisnějším a přímočařejším já jsou nakonec tím nejzajímavějším z celého filmu. Scénář je sice poněkud přepísklý, ale co se dá dělat, v dnešní inflaci filmových titulů zkrátka musíte něčím upoutat pozornost. Panu Brooksovi nakonec nejvíc škodí absence protihráče na úrovni - Demi Moore jím bohužel není. Ani ne tak kvůli matnějšímu herectví jako spíš kvůli scénáři, který jí nedává tolik prostoru a příležitosti. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je po letech ve formě a jeho part sériového vraha je skvostný, byť jej hbitě přehrává fenomenální William Hurt. Škoda toho, že scénář si mezi svůj dokonale seřízený a šlapající mechanismus nechal vpustit i neskutečně rušivou a zbytečně natahovanou linii policistčina soukromého života. Jinak je to totiž formálně i obsahově překvapivě uvědomělý počin od chlápka, který napsal Ostrov hrdlořezů. Budiž mu odpuštěno, jelikož mrazivé vraždy či dokonalá přestřelka na chodbě mi v hlavě budou rezonovat sakra dlouho. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kevin paráda. Ostatně u něj se jedná vlastně o standard. Naproti tomu hodně nevýrazná a téměř až zbytečná Demi Moore, která se pro svou roli vůbec nehodila. Potěší Kevinovo druhé já William Hurt. Toliko tedy k hercům. Pokud jde o příběh, je to určitě zajímavé, nicméně ale také hodně levně vypadající. Prostě takový ten film, který uvidíte, kouknete na něj, na konci řeknete OK a jdete dál. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co kdyby zabil někoho, kdo nemá vysavač?" Otiskový vrah Earl? To by neudělal. Ví to on, jeho druhé já zvané Marshall, detektiv Attwoodová a brzy to zjistí i divák. Mě tedy precizní Earl dost bavil, zejména jeho rozhovory s Marshallem byly hrozně zábavné, a jeho hrátky s panem Smithem zase fascinující. Hned jsem dostal chuť někoho zavraždit, ale pak mi došlo, že to asi nechci. Já nechci obdivovat vrahy a nechci jim ani stavět filmové pomníky, ale tohle bylo hodně pohodové a závislým na něčem je asi každý. Earl na vraždění a třeba já na chipsech. Tak ho nebudu soudit a budu se bavit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Největší inspirací filmu je kniha "Drasticky dojemný Dexter", podle které také vznikl úspešný televizní seriál. (xjane)
  • Dane Cook se rozhodl vzít roli pana Smithe, už když byl v polovině čtení scénáře. (Othello)
  • Po úvodní scéně – „Muž roku“ si paní Brooksová sundává v šatně z pravé ruky prsten a dává do šperkovnice, v dalším záběru si sundává opět ten samý prsten, který má už ale být ve šperkovnici. (Pavlínka9)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama