Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak je to především komedie, šmrncnutá romantikou a částečně i tím dramatem. Z hlediska humoru film boduje. Některé vtipy jsou trochu jednoduššího a prvoplánovějšího charakteru, ale to překvapivě vůbec nevadí, protože fungují téměř maximálně (snad kromě trapně vyhuleného kamaráda Libušky). Horší je to ale s vážnějším podtónem, který se vlastně ozývá až směrem ke konci a trochu k té nastolené pohodové atmosféře nesedí. Nejhorší je to s romantickou linkou, která může oblbnout snad jen zamilované náctky. Nadpřirozená postava Marka (ne, tohle opravdu není reálný muž z masa a kostí) je dost mimo a třeba u scény, kdy uprostřed líbačky popadne kytaru a začne hrát Kometu (nic proti písničce, tu mám moc rád) jsem málem začal zvracet (ale tvůrci se snažili postihnout co nejširší diváckou obec a tímhle evidentně mysleli na ty tucty romantických nanynek, které si pomyslí: "Ach jo, proč já taky nemám takovýho kluka?!"). No a s tím cikánským podtextem mě film taky dost naštval (protože pozor diváci, nebuďte rasisté, všichni přece nejsou stejní). Co se týče herců, musím na prvním místě zmínit Anetu Krejčíkovou, u které jsem nejdřív ani nevěřil, že je to ona; když si v hlavě promítnu její působení v Ulici či prostitutku z taktéž nových Poupat, napadá mě, jakým talentem tato mladá česká herečka disponuje a zbytečně jím mrhá na špatných rolích (na hraní nevidomých si ve filmech dávám velký pozor a ona mě opravdu přesvědčila). Kromě ní se mi ještě líbili zkušení herci Nárožný, Balzerová, Stašová, Vetchý a zklamali nedůvěryhodní Petr Vančura a Maciej Cymorek. A tak by mohlo jít o relativně slušnou komedii nebýt nádivky v podobě klišé a tuctových, nedůvěryhodných scén, které film sráží do průměru. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Láska je láska problematizuje několik aktuálních témat najednou - sexuální / rasové menšiny, vrtkavé zdraví či mezilidské vztahy - a vesměs se jí to i daří podat milým, chvílemi možná až příliš bezstarostným způsobem. Herecké obsazení bylo sympatické - každý se své role zhostil solidně (nejvíce se mi líbila postava Elišky Balzerové) - a scénář nebyl naštěstí tak triviální a hloupý, jak tomu u tuzemských filmů z posledních let bývá. Pohodový snímek, který jak pobaví, tak dojme i poučí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z našich vážných komedií, na které snad máme patent. Ústřední linií je příběh nevidomé dívky, která se šťastně i nešťastně zamiluje a okolo ní běží svět minipříběhů, ve kterém láska kvete v každém věku a bez rozdílu pohlaví, i když jí není vždy přáno. U hlavní linky jsem se moc nezasmál, což ovšem neberu jako handicap, a u těch vedlejších jsem se naopak usmíval dost, což je samozřejmě plus. Plusem jsou i herecké výkony a vedle osvědčených harcovníků tu vyniká Aneta Krejčíková. Vlastně jediné, co mi vadilo, byla ta antirasistická struna. Možná, že kdyby nám nebylo neustále podsouváno, jací strašní xenofobové jako národ jsme, díval bych se na ní jinak, ale takhle mi to docela lezlo na nervy. Láska je láska ovšem i tak zůstává vynikajícím filmem. 85% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Film o předsudcích vůči ostatním v komediálním pojetí. V podstatě se této tragikomedii dá plno věcí vytknout, ale přesto se mi jeví vtipně a sympaticky, asi díky tomu nadhledu. Sice je dost možné, že se jedná o komerční film s klišé vtipy (...a product placement už se stává asi povinností každého českého filmu, ale co no...), ale je to "jen" komedie a svůj účel splnila, protože jsem se opravdu zasmál... Sice je fakt, že kdyby to režíroval někdo jiný, mohlo by to dopadnout asi o něco lépe. Postavám jsem né vždy věřil, někdy to působilo už dost nereálně (za což podle mě herci nemohli, protože většina z nich hrála skvěle - hlavně Simona Stašová) a se závěrem by se dalo pohrát taky lépe, ale čert to vem... :) Na čisté 4* to asi není, ale díky opravdu pěkné myšlence, je přesto dám. Celkový dojem je výborný a rozhodně to řadím mezi nadprůměrné české komedie. Sice nic nového, ale zábavných oddychovek není nikdy dost... :) PS. Po přečtení pár ext. recenzí se fakt nestačím divit. Rozhodně netvrdím, že v nich není kus pravdy, ale takhle do hloubky přemýšlet o komedii by mě ve snu nenapadlo... :) Sedět v kině a říkat si proč tahle postava dělá tohle, když v normálním životě by to neudělala? No nevím, ale s kritikem do kina bych fakt někdy chtěl jít... :) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, viděl jsem, nezklamal jsem se. České tragikomedie se množí jak houby po dešti, ale je to náš kraj a náš mrav, tak co si stále vymývat mozky Hollywoodem. Máme výborné herce (tady Balzerová, Stašová a další) a dokáží pobavit a dát postavě to co očekáváme. Jsme tady, žijeme tady a toto jsou příběhy všedního života. A že se třeba Vetchý už nevyhrabe ze svých "fotbalových" rolí, je také dobře, sedí mu to. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)

Reklama

Reklama