Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (100)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Lesařské, chladné, uměle citové, vztahové, žensky podlé, manipulující × podle knížky jako fakt? Knížka byla zajímavá, film je taky svým způsobem zajímavý, neobvyklý. Příběh o zvláštní ženštině, která jde přes mrtvoly za svým cílem, a to doslova. Změna nastane v půlce filmu, kdy si hlavní hrdinka snaží vyléčit svou zlomenou osobnost likvidací všeho co je spjato s manželem. Konec se mi ovšem nelíbil, nebyl podle knížky, a ze Sereny tak udělali filmaři obyčejnou hysterickou pipinu (což dle předlohy není). Dost mi chyběl obchodní boj, který celý příběh vyzvedává na víc než na vztahové drama. Tak jako tak, zajímavé zpracování, česká příroda, surovost, herecké výkony naprosto uspokojující, dobré drama, které zaujme. ..no chtělo by to trošku vyladit, ale ta studená zablácená scéna.. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Serena je drama nasnímaná prepychovou senzitívnosťou scenáru a kamery prehlbená fragmentovou pomernosťou akčno zvratových prílepkov z čoho vyplýva výborný podklad zoseženia početnej textovej vyfundovanosti frapantnej pre daný žáner a schopnosť zainteresovať aj publikum oscilujúce medzi mainstreamom a alternatívnou kultúrou,takže neolutujete,možno ano... ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper a Jennifer Lawrence spolu evidentně hrají rádi a vždy je z toho zajímavý a kvalitní počin. Susanne Bier nezapře svoji dánskou náturu, kdybych měl hádat, jaké národnosti byl režisér tohoto snímku, dánská by byla mezi hlavními favority. Drsný příběh, napínavý děj, pěkné lokace, čeští herci jako stafáž, mně se Serena moc líbila. ()

nmafan 

všechny recenze uživatele

I ponurost může být kýč. Ale není to tak zlé, jak by reference napovídaly. Jen je to prostě film Susanne Bierové a ne "film s Bradleym Cooperem a Jennifer Lawrenceovou". Divná severská tragédie, která se nedopatřením odehrává v Severní Karolíně. A která by bez těch dvou superstár mohla mít méně zklamaných diváků. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier semlel Hollywood, což je veliká škoda. Nemůžu říct, že by byla Serena špatným filmem. Režie je solidní, nasnímaný je film také dobře a herci odvedli slušnou práci, což platí i o Jennifer Lawrence a to je co říct. Jenže chybí tomu emoce, nejde se do hloubky a postavy jsou, na podobně laděné drama, až příliš jednoznačné. Na jedno podívání fajn, ale jméno režisérky slibovalo mnohem víc. 60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo i v České republice, především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly například dekorace dřevorubeckého tábora, amerického městečka a nádraží. Konkrétně se štáb podíval například do Nižboru na Berounsku. [Zdroj: iDNES.cz] (smeejay)
  • Když spolu Jennifer Lawrence a Bradley Cooper pracovali na filmu Terapie láskou (2012), často říkali, že by spolu chtěli pracovat i v budoucnosti. Když si tak Jennifer přečetla scénář, poslala kopii i Bradleymu s otázkou, jestli by do toho šel s ní. (Weasley)

Reklama

Reklama