Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

genetique 

všechny recenze uživatele

Celý film je doplna presiaknutý romantikou, takže tým, ktorí si chcú dopriať milý nápad, pár pekných slov, sladučkých bozkov a vrúcnych objatí, nech sa páči. Pre mňa to bolo ale až príliš umelé, zhýčkané! Všetko ružové, neprirodzené. Tak som si aspoň vychutnal tie omrvinky humoru, ktoré predvádzal najmä skvelý David Hyde Pierce, ktorého som si doteraz mohol vychutnávať len v seriáli 'Frasier'. Ten však nehral hlavnú úlohu, takže aj ja film odstavujem len na vedľajšiu koľaj. 60%. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vyborna "anti" retro romanca s neuveritelnym Ewanom McGregorrom. Obrovska skoda vsak je, ze z tohto napadu nevznikol muzikal. Cely film je preplneny hudbou a uplne sa mi ziadalo, aby namiesto hovorenia herci spievali. A to ani nehovorim o obrovskom hlasovom potenciale McGregora a Renee Z. Titulkova scenka po filme to vsetko len potvrdzuje. Prevelka skoda, ze z toho nebolo viac...potencial tu bol!!!!Skoda, ale aj tak velmi prijemne retro osviezenie...:) 3,5/5* ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

S retrofilmy, odehrávajícími se v 60. letech, mám trochu problém. Protože (bohužel) patřím k těm, kteří měli možnost (i když jako děti) báječná 60. léta zažít, myslím si, že vím něco o tom, čím lidé v té době žili, jak se oblékali, česali, upravovali, chovali, tancovali atd. Jsem tedy extrémně choulostivá na chyby, které se v těchto filmech obvykle v hojné míře vyskytují. Vždyť přece dnes není problém vyhledat si kvantum dobových materiálů a atmosféru 60. let nasát! V tomto ohledu mě velmi mile překvapil právě film Kašlu na lásku, od kterého jsem původně nečekala víc než prvoplánovou romantickou zábavu. Tady není co vytknout. Za modely Rennée Zellweger by se nemusela stydět ani Jacqueline Kennedyová, brýle Ewana McGregora by si klidně mohl nasadit Roy Orbison a to je jen to, co nejvíc bije do očí. I ve všech ostatních aspektech byl duch doby věrně zobrazen. Prostě nebýt těch provařených tváří hlavních představitelů, věřila bych, že se dívám na originál z poloviny šedesátých let. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Barbara Novaková (Renée Zellweger) přijíždí do New Yorku propagovat svoji knihu "Kašli na lásku". V té se snaží naučit ženy, aby byly rovné mužům, jak v práci, tak i ve vztazích (žádná láska, prostě jen sex). Kniha se okamžitě stane bestsellerem, a začne se o ni také zajímat redaktor časopisu pro muže, svůdník Catcher Block (Ewan McGregor). Aby dokázal, že sama autorka není bezcitná, zaváže se, že ji přinutí se do něj zamilovat... Romantická komedie po sto tisící první. To co jsme nedávno viděli v Jak se zbavit kluka v deseeti dnech se opět vrací, a opět baví. Oba hlavní hrdinové podávají skvělé výkony (zvlášť Ewan), k čemuž jim skvěle sekndují i jejich "nadřízení" Sarah Paulson a David Hyde Pierce... Skvělý film pro sobotní večer s drahou polovičkou, a pak už jen skočit do postýlky, a ... udobřit se :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Down with Love sa odohráva v 60. rokoch a v štýle romantických komédií tej doby je tiež snímka natočená. Roztomilá zápletka, pôvabné dialógy, čarovne gýčovité kulisy, veľa jemného situačného humoru a nakoniec aj skvelé herecké výkony. Ewan McGregor v úlohe neodolateľného a sebavedomého novinára, si každú komickú scénu vyložene vychutnáva. Renée Zellweger, pre ktorú nie je žáner romantickej komédie žiadnou neznámou, dokáže očariť okrem krásy aj dialógovými scénami (za zmienku stojí hlavne jej trojminútový monológ ku koncu filmu bez jediného strihu). Kostými sú dokonalé, ba až prehnané, ale tak sa skutočne obliekalo v 60.rokoch minulého storočia. I keď je to romantická komédia, film som nebral ani ako romantický, ani ako komédiu (i keď vtipný je), ale užíval som si zápletku a krásne kulisy, kostými, automobily, hercov a ďalšie oku lahodiace veci. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • Nejen, že se film odehrává v roce 1962, byl natočen tak, aby vypadal, jakože byl natočen v roce 1962. Všechny postupy, dialogy, oblečení, a chování by mělo vypadat přesně jako v roce 62. (Amplifier)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama