Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (347)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jo, jsem jedním z těch, co se dali nachytat na Arnieho, aby tak neunikli rozjímání, zda role plačky nebude nějakým přechodným stádiem k charakternímu herectví... čehož jsem se nedobrala, ale zároveň nemohu tvrdit, že by chlap mile nepřekvapil... oproti snímku, do kterého se dal navézt. Vlekoucí se zasmušilá zombie přeměna, která se krom neobvyklé diagnózy a následné možnosti zákonem povolené eutanázie v nešetrném provedení nechce lišit od příbuzných témat o pomalém umírání a bolestném loučení, což sice snímek ozvláštnilo, ale zároveň mu ubralo na možnosti vcítění, přestože zombíci jsou lidé jako my, tedy ehm... do určitého bodu, takže, vše se tak nějak vzájemně vylučuje. Ohledně hororu... tak ty nohy na schodech byly hodně děsivý, zvlášť pro diváky, co trpí na křečáky. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je tam hodně promarněného potenciálu (respektive moje představivost si vyrobila alternativní film, něco jako kdyby ho napsal a natočil nějaký šílený Asiat typu Joon-ho Bong nebo Sion Sono, zkrátka že současná podoba filmu by tvořila tak první dvě až tři pětiny dramatického oblouku a potom by se šlo ještě dál a houšť), ale když si vzpomenu, jak pyšný na ten film Arnold byl, když o něm mluvil nebo psal, tak jsem na Arnolda úplně pyšná. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdepak nic pro mě. Pro nudné a pomalé filmy existuje synonymum s názvem DRAMA, tedy žánr nedefinovatelný avšak obsahující přesně to, co nemám ve filmech rád. O horor se film lízl opravdu minimálně, jediná společná věc je Zombie tématika avšak bez Zombie, takže jsme opět na začátku. Ani nevím co bych měl zde pochválit, Maggie je ošklivá a nesympatická, bylo mi fuk zda na konci umře či ne, Arnieho hraní příliš nebavilo, myšlenkově určitě vzpomínal jak drží rotační kulomet v Terminátorovi. Atmosféra na podobné úrovni jako v B Aule při seminární práci s názvem Boj intelektuálů. Za mě opravdu ztráta času a částečné utrpení. 1* za Arniého, druhá, že to mám už úspěšně za sebou. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možnože najlepší herecký výkon Arnolda Schwarzeneggera v dejinách (nemyslené ironicky... hoci...). Zombies nákaza je poňatá realisticky, špinavo, bezútešne. Ľudstvo nad ňou nevyhráva, ale ani neprehráva a infikovaných monitoruje a ošetruje do poslednej chvíle, až kým sa definitívne smutne nepremenia. Potom sú umiestnení do tzv. karantény. Civilizácia úplne nepadla, dokonca i obchody a benzínové pumpy fungujú relatívne normálne. To všetko predovšetkým vďaka silovým štátnym zložkám (polícia, armáda). Postup choroby je detailne zdokumentovaný; presne sa vie, v akom štádiu sa budete nachádzať zajtra alebo pozajtra t.j. kedy dostanete chuť na surové mäso, ale ešte to stále budete vy, až do doby, kedy to už vy nebudete a treba vás„utratiť pre bezpečnosť zdravej spoločnosti (infikovaní to v podstate chápu). Toto všetko je zaujímavé a vcelku originálne. Ďalším plusom je znepokojivá, nebojím sa povedať „umelecká“ atmosféra. Rozhodne nečakajte akčný film (Arnold zabije iba pár zombies, aj to väčšinu mimo záber) a ani vysokorozpočtovú post-apokylapsu. Ale možno o to viac budete príjemne prekvapení. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čistá depresívna, melancholická a smutná pocitovka, ktorá s hororom súvisí len okrajovo, ale čakal som to. U mňa fajn, lebo účel to splnilo - po skončení filmu som bol smutný. Nie je to síce to, čo v hororoch vyhľadávam, pretože pomalé tempo mi síce nevadí, ale radšej by som bol, keby bola tá celková pochmúrna nálada aspoň občas osviežená nejakými akčnejšími pasážami (napríklad nájazdmi zombíkov), no veľa sa tam toho nenašlo. Čistá rodinná dráma. Ale ako dráma to funguje. S postavami sa súcitiť dá, je to pekne nakrútené a hudba už asi pôsobivejšia byť nemohla. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Film byl stažen z filmového festivalu v Torontu na žádost studia Lionsgate, které se ujalo distribuce filmu v USA. (JORDY)
  • Dom Vogelovcov je ten istý ako Sarin vo filme Looper (2012). Dokonca aj uhol, pod ktorým je aj s okolím natáčaný, je v oboch filmoch takmer totožný. (beso74)
  • Scenár k tomuto filmu sa nachádza na zozname zvanom "Black list 2011", obsahujúcom najlepšie scenáre za rok 2011, ktoré sa nedočkali realizácie. (beso74)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama