Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (275)

bourec 

všechny recenze uživatele

Od tohodle rejži první film,kterej sem viděl celej.Ten námět je samotnej hodně slušnej,pořád sem ale přemejšlel,co mi to připomíná,až sem si vzpoměl na Černý vdovy.Ale jenom v některejch útržcích,jinak ne.Bohužel film je zpola nudnej,hodně pomalej,a na to,v jakym prostředí se odehrává,slušně uhlazene.Komorní drama,nic víc.50%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) WIDOWS je takový netypický, táhlý film, který asi nesedne každému. Já si ho pustil náhodně, možná i kvůli známému hereckému obsazení. ½ filmu mě absolutně nebavila, nuda k prasknutí. A už vůbec mi přišla zbytečná linie ohledně toho ucházejícího starosty Farrella. Jenže druhá půlka filmu mě alespoň už trochu vtáhla do děje. Odhodlané ženské trio vdov bylo pěkně zahrané, především ke konci jsem začínal být téměř nadšen + to mělo zajímavou pointu. Je škoda, že to bylo celé natočeno takovým nudným způsobem. Z herců mě nejvíc bavila Viola Davis, pak ještě Liam Neeson, který se tu párkrát objevil. Daniel Kuluuya mě zde docela rozesmíval – ty jeho brutální výpady (zabíjení a mučení) – to nemělo chybu. :D Michelle Rodriguez zde byla dost nevýrazná, stejně jako malé a zbytečné cameo J.Bernthala. Hudba od Zimmera byla též slabá, ale mělo to pár světlých chvil. Takže s vypětím všech sil dávám slabé 3*. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen po řadě dramat natočil kriminální Heist Drama o Vdovách, které přišly o manžely kriminálníky, kteří jim zanechali velké dluhy a problémy s lidmi, se kterými nechcete jít do styku. Herecky je film prvotřídní, ale pokud půjdete do kina kvůli Punisherovi či Liamovi Neesonovi nejspíš budete zklamáni, ale pořád je zde skvělý Collin Farrel a solidní ženská sestava s drsnou Violou Davis, Michelle Rodriguez a sexy Elizabeth Debicki, která se mi líbila ze všech nejvíce. Krom herců zaujme i realisticky podaný příběh plný komplikací a jednoho velmi solidního Twistu s pár menšími twisty, slušná kamera a dobře vygradované Heist finále, při kterém jsem místy nedýchal, ale bohužel má film přes dvě hodiny a krom dobrého úvodu a finále toho až tak moc zajímavého nenabídne a já se nevyhnul i hluchým pasážím bohužel. Slušně zvládnuté řemeslo a herecky kvalitní film, ale k srdci mi moc nepřirostl. 65% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spojení McQueen a Zimmer slibovalo pořádnou podívanou plnou stísněné atmosféry a dospělého nádechu. Jako, dalo by se říct, že tyto pocity jsme během sledování párkrát zažil, ale ve výsledku bych i tak film neoznačil za plně vydařený. Herecké obsazení válí, tam není o čem. Viola Davis podle mě již nemusí nic dokazovat, ale ona opět ukázala prvotřídní herecký a hlavně LIDSKÝ výkon. Tento aspekt mi většinou chybí. Dále pak spojení otec-syn, tedy Farrell-Duvall, se taktéž zaskvělo, ale mohli této jejich příběhové lince věnovat více času, vůbec bych se nezlobil. A hlavně si krade pár momentů pro sebe Daniel Kaluuya, z něho mi šel mráz po zádech. Ten nápad s loupeží provedenou vdovami se mi zpočátku velmi zamlouval, ale to filmové uskutečnění této jednoznačně neotřelé a důvtipné idey mě tak neohromilo. Ono si člověk nevybuduje nikterak velké pochopení ani k těm hlavním ženským postavám, neboť film jejich vzájemné vztahy moc nerozpitvává, což zamrzí. Ale na druhou stranu přiznávám, že ke konci jsem byl napjatý jako kšandy. Přičtěte k tomu dunivou hudbu Zimmera a mrazivé jednání všech zúčastněných. Z toho může vzejít jen pozitivní výsledek. Pro ty čtyři hvězdičky si to dojde, ale má to své zápory, kvůli kterým se film nevyšvihne výše. Škoda. Za mě dávám 70 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McQueen se nechtěl spokojit jen s partou pozůstalých žen, které převzaly řemeslo svých zesnulých mužských protějšků a do příběhu zakomponoval politický rozměr. Bylo to sice trochu na úkor akce i přímočarosti, ale mě to vyhovovalo. Kor když v této linii hrála důležitou roli dvojice Duvall-Farrell. Líbila se mi i syrová atmosféra a akční sekvence nepostrádaly punc autenticity. Co mi naopak nesedlo byla Viola Davis, které jsem tu drsňačku moc nevěřil. A zbytečný mi přišel i relativně překvapivý zvrat, který ale ve finále žádným zvratem nebyl a pro vývoj děje měl prakticky nulové opodstatnění. Čekal jsem trochu víc, ale i tak se jedná o slušný kousek. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Jennifer Lawrence měla možnost si zahrát ve filmu, ale nakonec odmítla. (ČSFD)
  • Během scény pohřbu je vidět hned několik českých náhrobků. (Muffino)
  • Olivia, westhighlandský biely teriér, ktorého v tomto filme vlastní Veronica (Viola Davis), si zahrala aj vo filme Nočná hra (2018). (Astonko)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama