Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film studia Disney Expedice: Džungle, inspirovaný slavnou atrakcí v zábavním parku Disneyland, je dobrodružnou výpravou do amazonské džungle, ve které se představí Dwayne Johnson jako charismatický kapitán lodi a Emily Blunt jako odvážná průzkumnice na své misi. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (441)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kterak se Africká královna potkala s Piráty v Karibiku a cestou přibraly i Mumii. OK, od zfilmované atrakce a Dwayna Johnsona v hlavní roli se nedá čekat velká hlubokomyslnost, spíše jen zábava. Té je však, žel, pomálu a hlavně v začátku filmu. Později příběh těžkne a snaží se tvářit závažněji, což mu vážně nesluší. Dost mě štvala také klišoidní postava britského lorda, který se proti své vůli musí vypořádávat s dobrodružstvím a postrádá k tomu všechny své nezbytnosti, které by se nevešly ani na náklaďák. Byl otravný. Emily Blunt je fajn a mohlo jí těšit, že vedle Johnsona jí stačí jen stát a stejně bude milionkrát lepší herečka než on. _____ Příběh se rozpadává a hýří tolika atrakcemi, že postrádá i ten zásadní smysl a nějakou aspoň naznačenou linku. Ke konci už mi nebylo jasné, kdo a proč a co vlastně chce. Byla evidentní snaha dodat ženskou hrdinku, která dokáže stát sama za sebe a nepotřebuje k tomu pevné mužské rámě, i tady však film selhává. Přestože Bluntová nosí neustále kalhoty a má silácké řeči, nakonec vše zachrání svalnatý chlap. To i staropanenská Rose z Africké královny, přes svoji upjatost a ženské šaty, v sobě měla víc odhodlanosti a sebevědomí. SHRNUTÍ: Jak si nabrnkout hoodně starýho kořena na takové ostřejší vodácké výpravě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ukazky byly spis odpuzujici, ale nakonec je z toho takova ta neurazejici zabava pro celou rodinu. Proste rodinny dobrodruzstvi se sympatickejma hrdinama, fungujicima forkama a hlaskama, slusne natocenou akci a nejakym tim digitalnim bordelem, kdy jsou triky az na par vyjimek relativne v pohode. Rozpocet na tom sice videt je, ale furt je to jen takovej slabej odvar Piratu. Nenudil jsem se, ale znova na to koukat potrebu nemam. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Míříme na území lidojedů. Turisty mají rádi. Úplně je žerou." Je mi jedno, že Frankův humor je trapnej, že se tvrdohlavá Lily chová jak idiot, že princ Joachim fyzikálně nevěrohodně řádí se svou ponorkou po Amazonce i že tam poskakujou digitální žáby. Já jsem se totiž bavil. Prostě jsem potřeboval vypnout zbytky mozkový činnosti a zasmát se. To se podařilo. Kdybych čekal něco víc, tak tady bude nasranej komentář o předražený kravině, ve který včely bonzujou souřadnice a hlavní hrdina znovu a znovu umírá. Jenže na první dobrou zvítězila zábava. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velkolepá, výpravně natočená dobrodružná pohádka pro děti 12-14 let, která baví od začátku do konce, umím si představit, že tohle je rodinný typ filmu, co bude bodovat. Zasazení do jižní Ameriky, éra 1.sv., skvělá Emily Blunt v hlavní roli, její svérázný charakter Lily se umí prosadit v mužském světě bez problémů, nejen díky nošení kalhot. Dwayne Johnson má komediální roli, a ačkoliv na počátku vyvolává jeho výkon spíše rozpaky, tak čase zapluje do scénáře a je sympatický. Celé tempo snímku je dobře nastaveno na klidnější i akčnější momenty. Nechybí humor ani překvapivé a povedené momenty, zajímavá zápletka a skvělý casting pro role conquistadorů, film má nápady, solidní scénář a prostě mě tak nějak baví. Nevnucuje se, ale okouzluje čím dál tím více, je napínavý, dobrodružný, hravý, nikdy není otravný nebo trapný. Marně vzpomínám, kdy jsem viděl blockbuster co by  mohl zaujmout mladší věkové kateogorie a jejich rodiče, případně starší sourozence. Hudební doprovod J. N. Howarda vynikající, roličky Paula Giamattiho a Jesse Plemonse stojí také za to, nejvíce ale pro sebe urval film Jack Whitehall jako bratr Lilyn bratr McGregor milující svoji garderobu, zavazadla a životní styl. Potenciál reprízy to rozhodně má. Odkaz na Herzogovu klasiku můžete vnímat jako zábavný nebo neúmyslný, nad neznalost tvůrců o existenci smlouvy z Tordesillas se musíte povznést (svět byl roku 1494 papežem rozdělen mezi Španělsko a Portugalsko, Portugalcům připadla Brazílie, nikoliv Španělům). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak strašne by to chcelo byť novou Múmiou. Dokonca aj ústredné trio kopíruje trio z Múmie. Ale Jaume Collet-Serra je nudný rutinér s jedným náhodným dobrým filmom. Tentoraz sa vrátil k svojej rutine. Je to bohužiaľ sterilné nielen v CGI akcii ale ani postavy nemajú medzi sebou žiadnu chémiu a Rock sa do tej úlohy vôbec nehodí. Viete si prestaviť, že by Indiho hral Arnie? To proste nejde. A Rock to tu potvrdzuje. Emily Blunová je aspoň pekná ale nemá čo hrať rovnako ako všetci. No a akcia vyzerá, že bola tak z 90% natočená v štúdiu v ktorom herci predstierajú, že sú v džungli. Bežný dnešný divák bude asi spokojný, ale mňa to vôbec nebavilo a od polovice som trpel.Jednu hviezdičku dávam za to, že to bolo evidentne drahé a jedna akčná scéna strieda druhú. Aj keď logiku a akúkoľvek uveriteľnosť v tom nehľadajte. Proste klasický CGI bordel. A druhú dávam za ponorku lebo pre ponorky mám slabosť. Ale film ako celok je sterilná nuda pre celú rodinu. Mimo starých frflošov s vkusom. 3/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu zazní dvakrát píseň „Nothing Else Matters“ od skupiny Metallica. (Yoshimitsu)
  • Předlohou pro film byla atrakce se stejnojmenným názvem „Jungle Cruise“ v tematickém zábavním parku Disneyland. V té se skupinky cestujících vypraví na říční lodi na dobrodružnou cestu napříč džunglí, plnou nebezpečných zvířat a plazů. (Marcos22)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

09.08.2021

Studio Warner Bros. má možná jeden z nejchválenějších komiksových blockbusterů za poslední roky, jenže v kinech se novému Sebevražednému oddílu vůbec nezadařilo. Snímek režiséra Jamese Gunna (Strážci… (více)

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Reklama

Reklama