foto

Emily Blunt

  • nar. 23.2.1983 (34 let)
    Roehampton, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Emily Olivia L. Blunt se narodila v Londýně roku 1983, jako nejmladší ze čtyř dětí. Její maminka se živí jako učitelka, tatínek je úspěšný právník. Vystudovala herectví na Londýnské univerzitě. Na divadelním jevišti debutovala po boku Judi Dench ve hře The Royal Family v Haymarketově divadle. Za tuto roli dostala cenu (Evening Standard Award) jako objev roku.

O rok později hraje postavu Julie v tragédii Romeo a Julie na prestižním divadelním festivalu v Chichesteru. Před kamerou debutovala v seriálu FOYLOVA VÁLKA. Následně si zahrála i v televizních projektech JINDŘICH VIII. a HERCULE POIROT: SMRT NA NILU. Nejvíc na sebe upoutala pozornost jako lesbická Tamsin v dramatu MOJE LÉTO LÁSKY. Jejího talentu si všiml režisér David Frankel a obsadil ji do své komedie ĎÁBEL NOSÍ PRADU, kde si zahrála sekretářku Meryl Streep. Další hvězdná spolupráce ji čekala v australském thrilleru NEODOLATELNÝ, ve kterém si zahrála po boku Sama Neilla a Susan Sarandon.

Ve svém volnu ráda zpívá, hraje na cello, chodí do hor nebo jezdí na kole. Mezi její herecké vzory patří Nicole Kidman, Emma Thompson, Cate Blanchett a Meryl Streep. V roce 2010 se jejím manželem stal herec John Krasinski, známý především ze seriálu The Office.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2019 Live Die Repeat and Repeat
2018 A Quiet Place
Mary Poppins Returns
Sherlock Koumes
2017 Křupaví mazlíčci
My Little Pony Film
2016 Dívka ve vlaku
Lovec: Zimní válka
2015 Sicario: Nájemný vrah
2014 Čarovný les
Na hraně zítřka
2012 Arthur Newman
Looper
Movie: The Movie
Zásnuby na dobu neurčitou
2011 Gnomeo & Julie
Lov lososů v Jemenu
Mupeti
Sestra tvojí sestry
Správci osudu
2010 Gulliverovy cesty
Neřízená střela
Vlkodlak
2009 Curiosity
Královna Viktorie
2008 Jarní úklid s.r.o.
Velký Buck Howard
2007 Láska podle předlohy
Soukromá válka pana Wilsona
Závan smrti
Život podle Dana
2006 Ďábel nosí Pradu
Neodolatelný
2005 Gideon's Daughter (TV film)
Zvláštní příběh Sherlocka Holmese a Arthura Conana Doyla (TV film)
2004 Moje léto lásky
2003 Jindřich VIII. (TV film)
Královna bojovnice

TV seriály

2009 Simpsonovi (TV seriál)
Hysterka Líza (S20E09)
2005 Císař Augustus (TV seriál)
2004 Hercule Poirot (TV seriál)
Smrt na Nilu (S09E03)
2002 Foylova válka (TV seriál)

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace