Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent (Jean-Claude Van Damme) se musí po 25 letech vrátit do činné služby, když musí zachránit svého syna před falešným obviněním z pašování drog a obchodu se zbraněmi. (p.a.douch)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je pekné, že sa niektorí akční dinosaury ešte snažia (mrk mrk, Bruce), ale na výsledok najlepšie pasuje príslovie: snažili sa najlepšie ako vedeli, ale dopadlo to ako vždy. Je to úplne rovnaké ako minulý Charhonov film On the Other Side of the Tracks + ako bonus Van Dammea. Je tam kopa naháňačiek, bitiek, popkultúrnych odkazov na filmy, viac či menej povedomých FR xichtov a nonstop sa tam kecá. Celé by to malo stáť hlavne na komediálnej stránke, ale mne to nepripadalo vôbec vtipné a ani raz som sa nezasmial. Vďaka tomu som mal pocit, že to má minimálne dvojnásobnú stopáž. Zápletka je debilná, postavy infantílne a otravné. Proste mi liezli na nervy. Van Damme sa fakt snaží, ale jeho rôzne reklamy sú stokrát vtipnejšie. Sem tam ale v tom marazme presvitne jeho charizma. Za niečo stoja snáď len bitky. Síce sa v nich často strihá a choreografia nie je extra náročná, ale aspoň tie dosahujú pozerateľný priemer. Celkovo je to ale neznesiteľná a často trápna nuda. Tak nejak už klasický nízky filmový štandard od Netflixu. 3/10. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Invaze Žána na Netflix u mě vyvolala nadšení. Spojení akční legendy, francouzské komedie a utahování ze sebe sama, mi zněla skvěle. První na co jsem si vzpomněl byl Špión se Stathamem. Říkal jsem si, kéž by se to roli právě Jasona blížilo. Bohužel se tak ale neděje. Když už to tak může vypadat, jakoby se stroj zadrhne. Když se tvůrci touto cestou vydali, měli jít až na dřeň. Zde jsem ale dostal jen Žána, otravnýho syna a pár postav z nichž mi přišla zábavná pouze chlápek z ambasády. Ten trouba si kradl všechen prostor pro sebe a byl skvělý. Musím říct, že i když to celé má "jen" 110 minut, přišlo mi to o dost delší.  U mne zklamání za 55 procent. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si film Kontraband (1998)? Šlo o průměrnou akční komedii, kde belgickému svalovci sekundoval kdysi populární komik a herec Rob Schneider. Ačkoli rozhodně nešlo o žádnou pecku, tak film nabízel nápadité, adrenalinem napumpované akční scény a humor, který byl všelijaký, jen ne trapný. Ve srovnání s Posledním žoldákem připomíná Kontraband hotové mistrovské dílo, navíc s vlastním ksichtem. Poslední žoldák totiž rád a neustále cituje nebo odkazuje na jiné, daleko lepší filmy, ale přitom mu schází jeho vlastní identita, neb sám vlastně neví, čím chce být. Selhává jako komedie a příliš neoslní ani v akční rovině. V jádru jde o rozvleklé, hlučné, neforemné nic, co se vám po pár minutách okamžitě vykouří z hlavy. Nejde o nejhorší film v kariéře Van Damma a produkčně je to úplně jinde než rány morové, které do nás posledních dvacet let hustí Steven Saegal, přesto bych se Posledního žoldáka neodvážil nikomu doporučit a v žádném případě nejde o dobrý film ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Netflix vsadil na veškeré atributy francouzské bláznivé komedie a opět to vyšlo. Francouzi si to samozřejmě natočili sami a tak ukázali, že to ještě stále umí.  Největším překvapením je přítomnost Jeana-Clauda Van Damma v jedné z hlavních rolí, který jakoby omládl a s vervou sobě vlastní se patřičně vyřádil. Použit je segalovský námět, takže tu máme dalšího bývalého agenta tajné služby, kterému unesli potomka, v tomto případě syna. Následující dění tak očekávaně vezme za své. Komediálních scén, s místy takřka až grotesek, je přehršel, takže pro někoho, očekávající spíše obyčejnou ryze akční etudu, tohle bude zklamáním. Akce je tu však taktéž více než dost, připomínající hlavně Van Dammovi filmové počátky. Snímek je na francouzskou komedii typicky ve zběsilém tempu, takže mnohdy humorná stránka vyjde vniveč. Van Dammovi převleky však chtě nechtě pobaví. Jeden gag střídá druhý a o tom to ve své podstatě celé je. Největším šrámem je však produkce Netflixu a jím opět vynucená rasová propaganda míchání ras. Richard Brumére s Van Dammovou tváří má syna mulatku? Vážně to tu zase musí být? Typická netflixovská politicky budovatelská představa o lidstvu příštích generací a to rozhodně snímek opět shazuje. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Netflix sám o sebe určite nie je zárukou slušnej akčnej zábavy, ale predsa len aspoň dokáže ponúknuť potrebné produkčné zázemie, čo týmto klasickým akčným hrdinom už roky chýba a Jean-Claude Van Damme je z nich asi jediný, ktorý sa aspoň občas snaží svojich fanúšikov potešiť, preto som si od tohto filmu dosť sľuboval, ale zbytočne. Len samotný Van Damme aspoň z toho vzišiel so cťou, lebo on za to prakticky nemôže. Tu je problém už v samotných základoch, síce zápletka na prvý pohľad nevyzerá najhoršie, tajný agent, samozrejme najlepší z najlepších, ktorý sa musí postarať o svojho syna v problémoch, ale ten scenár nestojí absolútne za nič. Akčné komédie vyzerajú teda inak a to aj tie francúzske, tak neviem, čo malo byť toto. Uvrieskaná šaškáreň, v ktorej vystupuje nespočet absolútne zbytočných a otravných postáv a tak celkom rýchlo som tomu prestal venovať pozornosť. A pritom aj tak som na konci zistil, že som vlastne vôbec nestratil prehľad v deji, ale tá cesta postáv ku svojim cieľom je tak nezaujímavá, že vôbec neviem, čo si o takomto scenáristovi mám vôbec myslieť. A tak jediný skutočný klad je tu samotný Van Damme, ktorý už je síce starý, ale herecky to v pohode utiahne a bavil ma a tak len kvôli nemu som sa nenudil. Inak zvyšok obsadenia by ozaj potreboval kompletne vymeniť a hlavne dve tretiny rovno zrušiť, desať dôležitých postáv nemá v takomto žánri čo robiť. Sklamaním je ale aj akcia, kde už nanešťastie Van Dammov vek vidno najviac. Súboje na prvý pohľad nie sú najhoršie a odohrávajú sa v celkom atraktívnych interiéroch, ale sú moc zostrihané a hlavne tu strašne moc vidno dabléra. A dokonca pár krát je jeho tvár rovno rozmazaná. Pár krát niekoho udrie alebo občas kopne, ale inak sa o väčšinu akcie postará dablér a nie nutne len náročnejšie kúsky a to je predsa len smutnejšie. Samozrejme mu to nezazlievam, má už svoj vek, len už mi je jasné, že sa žiadnej lepšej akcie od neho už nedočkám. A mimo to je tu ešte pár automobilových naháňačiek, ktoré nie sú nič výnimočné, ale neurazia. A veľmi zle je na tom humor, je ho tu strašne moc, ale je zúfalo nevtipný, asi dva razy som sa trochu pousmial a to je všetko. Takže Posledný žoldnier nie je úplná strata času, Van Damme pobaví, ale ním všetky klady končia. 45% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Jedna zo záporných postáv je veľmi silne inšpirovaný postavou Tonyho Montanu z filmu Scarface (1983). Vo filme sa objavujú aj krátke zábery z tejto snímky. (BOURQUE)
  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna z porodního sálu. (Rominator)

Reklama

Reklama