Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Poprve me to moc nebralo, ale podruhy uz jsem si film docela uzil. Mladej nabusenej Van Damme bez boule, rychlej uvod a trenink a sup, sme v Hong Kongu a je to jen sled bitek. Je fakt, ze natoceny nejsou nic moc, choreografie misty taky pokulhava a nektery souboje jsou zbytecne sestrihany a mistama pak kuli tomu i lehce smesny, ale da se to docela pochopit, protoze co se prostoru sebere ostatnim bojovnikum, tolik ho dostane Van Damme. Zaporak je taky dostatecnej, hudba nenastve a pribeh je presne takovej, jakej byste od tohohle druhu filmu cekali, takze ve vysledku naprosta spokojenost. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Film, který Van Damma uvedl to síně slávy tehdejších hollywoodských stár, nehraje se tady na příběh, na úsměvy, hezké xichtíčky, tady je místo jen pro "namakané" borce, kteří kolem sebe kopou, mlátí. Klasické béčko, staré školy jak vyšije. Tak jak ho máme rádi, my co jsme jimi byli odkojeni. Hodně kvalitní soundtrack od Paula Hertzoga. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo jo to byly casy... dneska na to leckdo nadava ale ted priznejte barvu kdo jste na tom nevyrustal? jedna z JCVD kultovnich zalezitosti pravda scenar nic moc nektery ty zpomaleny bitky uz pusobi po tech letech trochu smesne ale na to kaslu ty ctyri hvezdice si tohle dilko proste zaslouzi a je po diskuzi! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší snímek Van Damma. Příběh je snadno čitelný-všichni od začátku víme, že Frank Dux všem nakope! Skvělý výkon záporáka B.Yeunga - role na tělo. Nutno podotknout, že po natočení byl film 2 roky zamčen v trezoru jako nepovedený! A dnes je to skvělá výplň vysílacího času pro komerční televize. Přesto mu dávám *****, protože pak už další Van Dammovy filmy za moc nestály..... : ( ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Až na těch pár směšných soubojů je to překvapivě celkem povedený film. Samozřejmě tu určitou roli též hraje nostalgie, na podobných snímcích jsem delší dobu ulítával, přesto však Krvavý sport považuji v rámci žánru za nadprůměrný. Sice již působí ošuňtělým dojmem, přesto však má čím zaujmout, minimálně výrazy Bola Yeunga stále stojí za pozornost. [TOP 19/12 48%] ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Během závěrečného souboje mezi Chong-lim (Bolo Yeung) a Frankem (Jean-Claude Van Damme) Frank Chong-liho přeskočí a dopadne daleko od něj. Přesto však v dalším záběru stojí bojovnící u sebe a Chong-li navíc inkasuje kop špičkou nohy. (Armin82)
  • Videohra, kterou spolu hrají Van Damme a Donald Gibb se jmenuje Karate Champ. (Divočák)
  • Natočený film málem vůbec nešel do distribuce. Jean-Claude Van Damme ho ale pomohl přestříhat, aby mohl být uveden. (Bauer)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama