Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (143)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce sa film odohráva v rovnako škaredom paneláku ako nedávny francúzsky „La Tour“, našťastie je ale na inú tému. Mladík si kúpi exotického pavúka, ktorý mu utečie a postupne nastáva peklo. Z jedného pavúka je sú totiž okamžite tisíce, ktoré sú postupne omnoho väčšie, takže boj o prežitie môže začať. Že je ich uhryznutie smrteľné, a že radi vychádzajú z ľudských otvorov, je myslím samozrejmosťou. Režisér sa s tým proste nesral, naservíroval nám úplne priamočiary survival s množstvom mŕtvol a akcie, ktorý sa nezastaví až do konca. Tentokrát dám plné hodnotenie, pretože posledný kvalitný film o pavúkoch bol „Spiders“ z roku 2013, lenže to zase bola sci-fi srandička, zatiaľ čo títo malí jedovatí bastardi na mňa pôsobili neskutočne reálne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Natočené je to pekne. Prostredie je využité na maximum. A má to aj drajf tak typický a potrebný pre takýto druh filmov. Ale všetky tie oslavné ódy idú v tomto prípade mimo mňa. V prvom rade mi neskutočne vadila tá sociálna dráma. Pre mňa výrazne narúšala hororovú líniu. Hĺbku postáv, ich vzťahy, väzby, odpustenia a hlavne prostredie ktoré ich formovalo a nebolo vždy príjemné, mi bolo v tomto konkrétnom prípade úplne ukradnuté. Ale užil som si ho tu viac, akoby mi bolo milé. A s tým súvisí aj druhá výtka. Hororová línia - aj keď nepríjemná - bola v zásade plná nelogickostí. Či už v rámci gradácie alebo aj v samotnom finále. Toto všetko spôsobilo, že som sa väčšinu času nudil.  A pritom taký potenciál. Na mňa sú tí Francúzi tak nepríjemne ukričaní. Skôr pretrpené ako užité. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pavoučí denegrifikace, u které jsem narážel na zásadní problém - svoji absenci arachnofobie. S pavouky se mazlím a hýčkám si je jakožto tiché zabijáky otravného bzučivého hmyzu. Úvodních asi 35 minut sledujeme pouze retardované osazenstvo paneláku a jsou nám představeny sousedské vazby. Za mě trošku zbytečně roztahaný úvod. Jakmile se dají pavouci do pohybu, tak se situace zásadně zlepší. Postavy mi byly bohužel lhostejné a strašně mi splývaly. Akce byla však slušná a vyobrazení pavouků na více než solidní úrovni. Závěr byl až zbytečně přeakčněný a úplně mi tam nezapadal. Film nejvíce dle očekávání zaujme diváky, kterým pohled na pavouky zryhluje tlukot srdce. [50 %] ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Špatná hudba, špatná kamera, špatní herci, ze začátku hodně nudné a ukecané , nějak jsem se do té pavočí hrůzy nemohl zažrat. Film nemá horororovou atmosféru, debilní rap mě rozčiloval hned od počátečních titulků, blbý konec, všechno blbé, dokoukal jsem jen kvůli vychvalovaným komentářům, ale tady na ČSFD se nedá ničemu věřit. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Čiperní malí hajzlíci ti pavoučci pokoutníci. Co hůř když mají na hraní bytovku na periferii Paříže (architektonicky skvostnou) a k jídlu její nájemníky. A co nejvíc nejhůř (pro ty nájemníky) když jejich každé další pokolení je větší než předešlé. A o hodně! Vaníček je šikula. I když scénáristicky recykluje co může (REC z toho čouhá na hony) vizuelně si je jistý jak málokdo. Po úvodní povinné představovačce rozjede správně plíživé a nepříjemné strašení. A nezpomaluje. Příjemným plusem, že hlavní charakter není právě ukázkový klaďas. A obecně, osazenstvo baráku je plné zlodějíčků, podvodníků a násilníků. I když policie na tom není o nic lépe, dlužno dodat. Prostě parádní žánrovka. Není divu, že je o Vaníčka zájem ve velké lize.  P.S Ještě pár minut po závěrečných titulkách jsem si svítil mobilem na strop. Co kdyby ? :D ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Sébastien Vanicek chcel ukázať komunitu s nízkymi príjmami vo Francúzsku inak, tak, ako reálne žije. Podľa neho sa vo filmoch často znázorňuje len v súvislosti s obchodovaním s drogami alebo ide o gýčovité komédie. On však vníma, že v skutočnom živote komunita funguje väčšinou celkom dobre a len občasne sa vyskytnú nejaké problémy. (Arsenal83)
  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)
  • Majster hororového žánru Stephen King pochválil film a označil ho ako strašidelný, nechutný a dobre spracovaný. (Arsenal83)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama