Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 1

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Tenisové scény mezi Artem a Patrikem jsou mimořádně houževnaté. Pohledy z ptačí perspektivy, kamery připevněné na tenisových raketách a mnoho dalšího, jen umocňuje efekt toho, že vše udržuje diváky plně ponořené do tohoto tenisového dramatu. Luca Guadagnino v Rivalech ve vás vyvolává touhu vstát a sportovně si zakřičet. Režisér natočil odvážný a především osvěžující snímek, který přiměje k napětí i ty nejotrlejší diváky. Herecké trio ze sebe vydává všechno a donutí vás částečně vše prožívat s nimi. Je to hříšně zábavné a mimořádně neochvějné. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Jo, dobré to bylo. Zajímavá filmová úvaha, kam to může dojít, když se sejdou tři egoističtí manipulátoři a největší ego z nich má holka. Film mě ničím nenudil a po většinu času mi připadal 4hvězdičkový, ale závěrečné tenisové výměny, to bylo takové úžasné psychodrama s parádním trikem jak totálně paralyzovat soupeře a následně se vzájemně uznat, že zvedám hodnocení na plný počet hvězd. 90 %. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Filmu dominuje opravdu překrásná Zendaya, ale právě proto zamrzí, že tvůrci nemají odvahu jít víc na dřeň. Film tak působí až příliš sterilně. Milostné scény by při větší odvaze (absence nahoty je zde doslova nepochopitelná) mohly mít daleko větší emoční dopad. A následné konflikty mezi postavami by také fungovali lépe. Pokud by film byl syrovější a možná o něco údernější měl by na mě jako na diváka o dost větší dopad. Takto se jedná jen o solidně natočené drama, které mě ovšem nechalo ve finále v podstatě chladným. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Film samotný mě moc nebavil. Byla to taková zvláštní vztahová romance mezi trojkou tenistů a i trocha toho tenisu tam byla. Tedy fanoušci tenisu a Zendayi budou spokojeni. Já byl ale spokojen úplně s něčím jiným, a to s režii, kamerou a hudebním podkladem. Ta kamera byla ale něco úžasného. Některé záběry jsem si i přetáčel zpět, což se děje u mně spíše naopak, kdy většinou přetáčím vpřed. Panu Sayombhuovi Mukdeepromovi tleskám, jak si s tím vším dokázal pohrát. 70% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

luca guadagnino mě nepřestává překvapovat. jeho filmy jsou dokonalý. nejdřív krásný, romantický call me by your name, pak krutý thriller bones and all a teď tohle. challengers je o selhání, zradě a souboji probíhajícím na pozadí milostného trojúhelníku. dva kamarádi chtějí jednu holku. jeden kamarád chce toho druhýho kamaráda. ona nechtěla narušit jejich pouto, ale oni chtěli. pustili si jí k sobě a narušili tím svůj vztah. vím, jaké je to ztratit přítele a tak chápu, proč se stále snažili být si na blízku. když konečně zakopali válečnou sekyru, byli všichni zase šťastni… vztahy jsou komplikovaný. ale tenhle film nebyl. dvě hodiny utekly a já byla ohromena. je moc brzo říct, že tohle byl film roku? soundtrack byl úžasný. kamera nádherná. herci byli sexy. upocené tváře mi nevadily. spíš naopak. jednoduše pětihvězdičkový film. těším se na další filmy od lucy. grazie! … „You don't know what tennis is. It's a relationship. For about fifteen seconds there, we were actually playing tennis. And we understood each other completely. So did everyone watching. It's like we were in love. Or like we didn't exist. We went somewhere really beautiful together. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film měl mít původně premiéru v kinech 15. září 2023, ale byl odložen kvůli stávce SAG-AFTRA. Film měl mít také premiéru na srpnovém filmovém festivalu v Benátkách v roce 2023. Nakonec však byl uveden až v roce 2024. (Detektiv-2)

Související novinky

Reklama

Reklama