foto

Zendaya

  • nar. 1.9.1996 (23 let)
    Oakland, California, USA

Biografie

Zendaya Coleman, lépe známá jen jako Zendaya, je americká herečka, tanečnice a zpěvačka. Momentálně natáčí sitkom pro Disney Channel, NA PARKET! kde ztvárňuje roli Raquel "Rocky" Blue.

Zendaya se narodila rodičům Claire a Kazembe Colemanovým 1. září 1996 v Oaklandu v Kalifornii. Vyrůstala jako součást Kalifornského divadla Shakespeare kde pracovala její matka jako domovnice. Kromě studování konzervatoře začala později hrát v mnoha divadelních představeních, tím pomohla finanční situaci jejich rodičů.

Zatímco přestoupila na Oaklandskou školu umění, hrála v divadelní hře jménem Once on This Island malou Moune Ti. Hrála taky ve hrách jako např: Richard III., Večer tříkrálový a mnoho dalších.

Svoji profesionální kariéru začala tím, že se stala modelkou značky Macy's, Mervyns a Old Navy. Také hostovala v seriálu ICARLY a objevila se jako záložní tanečnice v reklamě na značku Sears s Disney hvězdou Selenou Gomez. Zendaya v současné době hraje v seriálu NA PARKET! spolu s Bellou Thorne (role Cecilia "CeCe" Jones) - příběh o dvou kamarádkách které se prostřednictvím taneční soutěže snaží stát slavnými.

Začátkem roku 2012 bylo oznámeno, že její první filmová role nastane právě v tomto roce. Film se údajně bude jmenovat FRENEMIES a zahraje si zde s Bellou Thorne a Stefanií Scott. Zendayin první song se jmenoval Swag It Out a stal se velmi populárním na iTunes a Amazonu. Spolu s Bellou Thorne mají na kontě hit Watch Me"- premiéra oficiálního videa byla na Disney Channel 17. června 2011.

LentilleLily

Herecká filmografie

Filmy

2020 Dune
2019 Spider-Man: Daleko od domova
2018 V husí kůži
Yeti: Ledové dobrodružství
2017 Největší showman
Spider-Man: Homecoming
2014 Kluci na povel (TV film)
2012 Ne/přátelé (TV film)
2011 Zvonilka a Velké hry (TV film)

TV seriály

2020 Euforie (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2019 Euforie (TV seriál)
And Salt the Earth Behind You (S01E08)
Útrapy a strasti při čurání v depresi (S01E07)
Další epizoda (S01E06)
další epizody (8)
2018 Tajný život K.C. (TV seriál)
K.C. Undercover: The Final Chapter (S03E24)
Domino 4: The Mask (S03E23)
Domino 3: Buggin' Out (S03E22)
další epizody (12)
2017 Tajný život K.C. (TV seriál)
Deleted! (S03E12)
Stormy Weather (S03E11)
The Truth Will Set You Free (S03E10)
další epizody (14)
2016 Tajný život K.C. (TV seriál)
Holly Holly Not So Jolly (S02E22)
Trust No One (S02E21)
Undercover Mother (S02E20)
další epizody (22)
2015 Tajný život K.C. (TV seriál)
K.C. And Brett: The Final Chapter, Part 2 (S01E28)
K.C. And Brett: The Final Chapter, Part 1 (S01E27)
'Twas the Fight Before Christmas (S01E26)
další epizody (28)
Black-ish (TV seriál)
Daddy's Day (S02E04)
2011 Farma Rak (TV seriál)
Hodně štěstí, Charlie (TV seriál)
Charlie Shakes It Up (S02E13)
2010 Na parket! (TV seriál)

Dokumentární

2016 Beyoncé: Lemonade (TV film)

Hudební videoklipy

2017 Bruno Mars - Versace On The Floor (hudební videoklip)
2016 Beyoncé - All Night (hudební videoklip)
2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(145)