Reklama

Reklama

65

Trailer 5

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (369)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nevídaným způsobem promarněný potenciál. Zajímavý námět důkladně pohřben pod tunou nechutných žánrových klišé, nelogických kiksů a značně odfláknutého finále (SPOILER!!!), které mohlo posloužit jako účinná náplast v podobně globální katastrofy na tento průser. Leč je jen letmo načrtnuto a divák je tak kompletně ochuzen. Pokud vás sraly scény např. ve 2012, kdy hrdinové unikají o vlásek smrti, tak se této prašivé novince raději vyhněte obloukem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně předvidatelné dílo. Škoda, že se na vývoj filmu nedalo sázet, protože konečně bych mohl být v balíku. Chápu účas Adama Drivera v tomhle projektu jako fakt že se na sebe rád dívá, horší to už je s divákem, který se rád dívá na napínavé kousky s originálním dějem. Tu sci-fi zaplétku namotanou na hlavní hrdiny, která by sama o sobě byla 100x zajímavější než celé dění ve filmu, tvůrci trestuhodně ignorují, za to nám v hojné míře servirují útoky "....saurů" na dva nebožáky, kteří si jdou džnuglí rovnou za nosem. Pár scén, kde má hlavní slovo Milsovo vybavení + některé zábary patří mezi to nejlepší co se ve filmu dá vidět, všechno ostatní již bylo viděno. Naštěstí film není závratně dlouhý což v dnešní době taky není samozřejmost, že se scénarista zvládne rychle vyslitnat a i to je potřeba ocenit, protože díky tomu šedesát pětka alespoň rychlejí odsýpá. A pokud jde o hvězdičky je to někde mezi 2-3 a to přesně napůl. Čili absolutně nevím, ale jsem známej tím, že jsem dobrák, takže zůstanu verný své pověsti a dám směrem nahoru. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

65 je ukázkou promrhaného potenciálu, na kterém by kdejaká kreativní hlava zvládla vystavit mnohem více, duo Scott Beck a Bryan Woods ovšem jednoduše zklamává za psacím stolem i kamerou a dokazuje, že i výtečný herec může někdy s výběrem svých projektů šlápnout vedle. Zrovna tenhle přešlap díky účasti Adama Drivera skutečně bolí.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vyspělá civilizace, co se vydává na meziplanetární lety a na lodi mají nářadí poházené v šuplíku jak v dílně Ládi Hrušky? Jejich zástupce, když je nejhůř, vytáhne z maršálské torby (díky, Čapoune) 50 metrů lana? Měli ho snad na palubě kvůli odtáhnutí jiné kosmické lodi? Jednotky času a délky jsme pak převzali od nich? A ta špičatá kost potřená šťávou z červených bobulí, přijde její čas? To je gejzír! Beck Woods tohle možná dostali jako odměnu za Tiché místo, ale pro diváka je to trest. Stejně jako v Haunt je problém se střihem a vůbec návazností scén, napětí je nulové, idiocie jede naplno. Čekal jsem, že Driver stoupne na nějakého komára a pozmění dějiny, ale to by vzhledem k původu jeho postavy nemělo to správné pozadí determinismu. Takže nakonec stoupnul jen výběrem role.. no dejme tomu vedle.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na papieri to muselo vyzerať lepšie, ako na plátne. Pretože tento dobre vyzerajúci sci-fi má množstvo logických chýb a dejových ( zvláštnych ) zvratov. Na začiatku vám proste voicover predstaví kto, čo je, kde a prečo bude zažívať svoje ( takmer smrteľné ) dobrodružstvo. Je to napínavé, ale ako píšem scény sú natočené zbrkle a mimo logiku. Viem, že existujú tisíce filmov mimo misu, ale toto je rýchly hambáč, ktorý pohladí bruško na pár minút. Môže však prísť aj bruchabol, teda ako komu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)
  • V čase 21:48, kdy prochází Mills (Adam Driver) lesem, můžeme zahlédnout červeně označený strom. Tyto značky, jak můžeme vidět v 1. traileru k filmu, vytvořil sám Mills. Jde o scénu, která ve filmu nakonec nebyla vůbec použita. Stejný prášek, kterými označuje stromy, můžeme vidět pouze v části, kdy kreslí mapu. (DJMaroko)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama