Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Necron 

všechny recenze uživatele

Však víte, jak to bývá. Sáhodlouhej úvod, kde se představí všechny klíčový postavy. Poznáte svět, kterej je jejich domovem... A tu nejneoblíbenější pak někdo oddělá. Ono došlo k vraždě? To je signál pro detektiva znavenýho životem. Přichází na scénu a do všeho strká nos. Mluví se svědky, párkrát šlápne vedle. A pak si všechny podezřelý svolá do salonku a ukáže na toho nejmíň pravděpodobnýho jen kvůli tomu, jak si... Nevím... Jak si zavazuje tkaničky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní název "See How They Run", na plakátech "Vražda v Londýně", v titulcích "Vražda v divadle"... Zkrátka záhada se vším všudy, a to film ještě ani nezačal :) Nicméně tuzemské distribuční zmatky stranou. Pokud máte rádi klasické detektivky, především ty z pera Agathy Christie, pokud dobře znáte Past na myši a pokud se vám stýská po opravdu vtipných chytrých komediích, jaké naposledy točili asi bratři Coenovi (než s nimi po Po přečtení spalte bohužel skoncovali), vzhůru do kina. Je to zábavný film od začátku do konce, který si dělá legraci sám ze sebe i z jiných filmů, detektivky paroduje a zároveň se vyznává z lásky k nim, to všechno v tak akorát svižném tempu, méně zběsilém než třeba v posledních filmech Wese Andersona, kde stačila trocha nepozornosti, aby byl divák mimo, a v úžasné atmosféře více než podpořené dokonalou Pembertonovou hudbou. Opravdový zážitek s naprosto odzbrojujícím rozuzlením. Něco podobného jsem si onehdy sliboval od Na nože, ale nestalo se.____P.S. Jestli je tu někdo, kdo ještě nemiluje Sama Rockwella a Saoirse Ronan, tak po tom, co tady oba předvádějí, už nebude mít jinou možnost. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

K žánru klasické detektivky lze přistoupit buď otravně (Na nože), vizuálně opulentně (Poirot podle Branagha), nebo opravdu zábavně, jak to dokázali tvůrci tohoto filmu, jehož scenáristu podezřívám z toho, že si nastudoval nejen romány A. Christie, ale také Cimrmanův Záskok. Potěšilo několik referencí na kinematografii počátku 50. let a výkon S. Rockwella, který musel být tlumený, protože dvě vyšetřovatelská třeštidla by byla k nesnesení. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že podžánr “whodunit”, jehož specifické označení se zde přímo několikrát zmíní, se v posledních letech točí poměrně ve velkém a že se tak jedná o škatulku komedií, ke kterým zabloudím i já. Že se chystá See How They Run jsem si všiml už někdy z jara, zaujal mě hlavně cast Saoirse Ronan, která je s blond vlasy prostě kouzelná a na jejích bedrech je tažený celý tento kousek. Bohužel jeho snaha o satiru na typické rysy všemožných detektivek se spíš utopí v sebeparodii a těžko si na Vraždu v Londýně ještě někdy vzpomenete. [viděno na Disney+ 17.12.2022] ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ASI JSEM TO MĚL ČEKAT." Pečlivě natočená dobová kriminálka, jakoby vycházející z obvyklého televizního střihu á la Poirot, přišmrnclá Eau de Toilette Wese Andersona a fakt to funguje velice spolehlivě. Samozřejmě ve spolupráci s ústřední dvojicí Rockwell-Ronanová, kterým role skvěle pásnou, to má takovou lehoučkou nadsázku, ale ono to snad ani jinak brát nebo točit nelze, protože kostýmní detektivka je už něco tak ohraného, že opravdu není úniku. Pro režiséra jde o celovečerní prvotinu, přitom ani známka rozpaků. 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)

Reklama

Reklama