Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já Leanův film z roku 1946 bohužel neznám, ale přístup, který zvolil Cuarón je podle mě vynikající. Výborná kamera a nádherná hudba společně s režií jakou jsem dlouho neviděl, mi daly prožít opravdový filmařský zážitek. Dokonce to bylo silnější, než krásná Gwyneth Paltrow :-) Já si myslím, že režisér ani nechtěl původní verzi trumfnout, ale pokud ten námět cítil jinak, tak to i jinak natočil. Nejde o originál a kopii, ale o dva různé pohledy. A tenhle se mi fakt moc líbil. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Povodnu verziu som nevidel, co vsak v tomto pripade vobec nelutujem, pretoze Velke nadeje su skutocne dobrym filmom. Cuaronova rezia jen neuveritelne krasna, samotne filmove zabery castokrat vyzeraju ako obrazy podfarbene malebnou hudbou. Cele to vsak vyznieva ako omalovavanka s bublinami nad tvarami hrdinov, ktori prednasaju slova, ktore im kladie do ust niekto iny a nie oni sami...slabsie 4*, predovsetkym za technicke spracovanie, hudbu a par skutocne mimoriadnych scen. ()

Reklama

Barak 

všechny recenze uživatele

První chyba u toho filmu vznikla již obsazením. Ne že by byl Ethan Hawke špatný, ne že by Gwyneth Paltrow byla nějaká rašple - oba je mám rád -, ale k sobě se vůbec nehodí. Jak se mám na to koukat, nebo jim fandit, když na první pohled vidím, že k sobě tahle herecké dvojice má hodně daleko. Vkládal jsem do toho velké naděje, ale akorát jsem přišel na to, že Cuarón umí točit - jinak nic. Marně hledám a pátrám, co se pod tímto dvouhodinovým filmem skrývá za nějakou velkou myšlenku, patrám po něčem, čím by se dalo odpovědět na otázku "o čem to vlastně bylo". Ale ať hledám jak hledám, tak mi to celé příjde jako jeden velký a špatný příběh ze života jednoho hocha, který sebou nese pytel plný prázdnoty - tak nevím nevím, kde je chyba. Nebýt Cuarónovi režie, hudby, přesvědčivých herců a - to hlavně :) - Gwyneth bez šatů, šlo by hodnocení ještě níž.... 5/10 ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zvláštní snímek. Působí sice velmi chladným a odtažitým dojmem, avšak přesto diváka zaujme a pobídne ho popřemýšlet o činech, pocitech a charakterech hrdinů. Největšími trumfy snímku jsou překrásný ústřední hudební motiv, přesvědčivé herecké výkony a nezapomenutelná několikaminutová scéna (nehodlám spoilerovat, ten, kdo snímek zhlédl, bude jistě vědět, jakou scénu mám na mysli), bez jediného střihu podbarvená již chváleným kouzelným hudebním motivem, která názorně demonstruje Cuaronovo režijní mistrovství. Budu se sice opakovat, nicméně... Jedná se o velmi zvláštní film., který rozhodně stojí za vyzkoušení ;-) ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Nevím, do jaké míry bylo alibistické na začátku připustit, že příběh nebude vyprávěný tak, jak se stal, ale jak si ho Finn pamatuje. Nicméně takhle si to přece u romantického filmu stejně všichni přejeme - aby odrážel bolest a krásu, ale neměl ten punc vyloženě syrové reality. Pak by jako žánr postrádal smysl. A je taky pravda, že feeling z tohohle filmu trumfne všechno ostatní. Možná to není dobře, protože ve mně zanechal emocionálně docela hlubokou stopu, a tak mám k němu ještě větší vztah, než by si samotným zpracováním zasloužil. Na druhou stranu i schopnost působit na divákovy pocity je kritérium. Navíc si nemyslím, že by to Cuarón nechal dojít až třeba k úplnému kýči. Nejvíc se mu blíží asi v dešťových scénách s Lubezkiho dominantní kamerou, které evokují cukrkandlovou Snídani u Tiffanyho (jen s rozdílem šeredně pytlovité devadesátkové módy). Ale proč ne, v první řadě je to romantický příběh o bolestivé lásce chudýho kluka k rozmarný femme fatale - což je z principu téma jak vystřižené pro to, aby jako kýč dopadlo. Mně se ale líbí, že dobré tři čtvrtiny filmu nemusí nikdo z hlavní dvojice promluvit ani jedno trapně klišovité slovo o podstatě jejich vztahu, a přesto z těch několika, někdy letmých, někdy dlouhých kontaktů doslova sálá veškerá chemie. K pomilování tělo Gwyneth Paltrow a psí oči Ethana Hawka jsou znázorněné na sto způsobů a přesně tak, aby promlouvaly beze slov a bez extrémů (vystačí si s náznaky). Relativita morálky i relativita pocitu smutku a štěstí jsou pak v tom druhém sledu podané spíš obrysově, nic, co by trhalo mozkové závity. A já to překousnu, protože ty sladkobolné pasáže jsou fakt perfektní. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama