Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejmilejších filmů. Jako středoškolák jsem tajně snil, že bych byl jako Will Hunting. Problémový rebel, ale za to cool, uvnitř génius, ale nikdy ne povýšený, ctí prosté řemeslo a váží si svých "přihlouplých" kamarádů. Postava Willa je výjimečná a když se k tomu přidá protřelý a moudrý terapeut v podání skvělého Robina Williamse, začíná ten pravý koncert. Dobrý Will Hunting je jeden z nejlépe napsaných filmů všech dob, je něžný, zábavný, chytrý a zkrátka dokonalý... 10/10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Dva mladí nováčci si napsali scénář a zahráli hlavní postavy. Lépe to snad dopadnout nemohlo. Matt „Jason Bourne“ Damon a Ben „odsuzován“ Affleck skutečně napsali inteligentní, srdečný a hlavně svěží a vtipný scénář s několika dechberoucími monology a vtipnými dialogy. Perlička v podání psychiatra Robina Williamse snad ani nemohla být lesklejší. Nádherný laskavý film, který vyzdvihává do výšin ještě nadpozemská hudba Dannyho Elfmana a přesná režie Gus Van Santa. Poetika, rozhodnutí a zábava v jednom pěkně zabaleném celku. [Přesná stopáž: 127 min] ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hollywůůdská báchorka, která se snaží vypadat jako nějakej nezávislej film. Samotnej příběh by možná byl zajímavej, kdyby se tak strašně netlačilo na pilu. Ještě bych bral, kdyby Will Hunting byl génius přes matematiku. Ale trochu mi vrtá hlavou, jak někdo, komu je 20 let a většinu volnýho času jen tak zevluje, dokáže za svůj krátkej život nastudovat všechno možný i nemožný ohledně umění, ekonomie, historie, práva a já nevim, čeho všeho. Tohle jaksi nemá s genialitou nic společnýho. To se člověk musí prostě nabiflovat. Tohle by byl možná dobrej námět na komedii o nepochopenym géniovi Járovi Cimrmanovi, ale jako vážně míněnej film se to brát nedá ani po lobotomii. Nechápu, že se tohle dostalo do TOP 200. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Psychologicko-romantická lahůdka, která mě v mých čtrnácti zaskočila nepřipraveného a dost dlouho jsem z ní pak myšlenkově čerpal a ztotožňoval se s Willem. Později jsem sice odstoupil od nekritického uctívání, ale vždycky budu obdivovat nápad dvou mladých chlápků, kteří si svým životním dílem předplatili hollywoodskou kariéru. Nejlepším na tomto filmu však zůstává životní role Robina Williamse. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné dílo, které dosvědčuje, že i v zemi  hollywoodské akčnosti žijí normální slušní lidé, kteří vyrůstají a dospívají jako kdekoliv jinde. Herecký výběr, brilantní režie, fascinující kamera, nádherná ženská postava, překonávání absurdních společenských přehrad, genialita v okamžiku stříbrného větru, složitost i krása dospívání i vyspívání, v tom filmu jsou jako v kapce vody zachyceny všechny okamžiky civilizace v mikrokapce jednoho života i několika životů dalších. Dospíváme po celý život a přestaneme-li o to dbát, scházímr a umíráme. Škoda, že atlantický evropský druh takových oskarových okamžiků nepřináší víc. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Keď Will (Matt Damon) dostane od svojich kamarátov auto, na zadnom okne je v odraze vidieť časť mikrofónu. (Hudakfilms)
  • Když jedou na začátku filmu hoši autem a dohadují se o hamburgeru, jsou chvílemi vidět okna zvenku mokrá od deště a vzápětí jsou zase zcela suchá. (kroton)
  • Will Hunting (Matt Damon) nosí ve filmu bundu s logem automobilky Cobra. O více než 20 let později, v roce 2019, ve filmu Le Mans '66 ztvární Matt Damon roli jejího zakladatele Carrolla Shelbyho. (klukluka)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama