Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (992)

lamps 

všechny recenze uživatele

Už to tady padlo mnohokrát, ale ten scénář je na dva tak mladé lidi prostě nevídaný. Dialogy mezi Mattem Damonem a Robinem Williamsem jsou prostě úžasné, úplně mě strhly a jednodušše jsem jim věřil. Snímek samotný mě sice neoslovil zase tak, jak jsem možná očekával, ale díky nádhernému soundtracku, hereckým výkonům( především Damon) a v neposlední řadě samotné myšlence si alespoň částečné místečko v mém srdci určitě zaslouží. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemám rád Matta Damona, prostě nemám! Good Will Hunting jsem vždycky uznával, ale dlouho, předlouho se mu vyhýbal...A samozřejmě jsem dělal strašlivou chybu. Jedná se totiž o stále výborné psychologické drama s výborným scénářem, výbornými hereckými výkony (nejlepší scéna) a v neposlední řadě zajímavým příběhem. Mladého Matta Damona jsem skoro až přijal na milost, jelikož zde podal prostě genilní výkon a to musím uznat i já. Ovšem přecijen je tu někdo, kdo Willa Huntinga zastiňuje. Je tu totiž Robin Williams v asi nejgeniálnější filmové roli. Je mi skutečně velice líto a stydím se, že jsem jeho dílo plně docenil až po jeho smrti, ovšem nevidím větší příležitosti, jak uctít jeho památku. Skvělý soundtrack je jen pomyslná třešnička na velice chutném a výživném dortu...jestli vás nedojme toto, tak už asi nic...95% ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Dva mladí nováčci si napsali scénář a zahráli hlavní postavy. Lépe to snad dopadnout nemohlo. Matt „Jason Bourne“ Damon a Ben „odsuzován“ Affleck skutečně napsali inteligentní, srdečný a hlavně svěží a vtipný scénář s několika dechberoucími monology a vtipnými dialogy. Perlička v podání psychiatra Robina Williamse snad ani nemohla být lesklejší. Nádherný laskavý film, který vyzdvihává do výšin ještě nadpozemská hudba Dannyho Elfmana a přesná režie Gus Van Santa. Poetika, rozhodnutí a zábava v jednom pěkně zabaleném celku. [Přesná stopáž: 127 min] ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ti nejnadanější lidé nemusí nutně toužit po slávě, uznání, bohatství a majetku. Přesně to je poselství, které si odnáším ze zhlédnutí tohoto kultovního amerického oscarového filmu, který mi až dosud unikal a já ho poprvé viděl až nyní, nějakých 20 let po jeho vzniku. Na některé věci zkrátka stojí za to si počkat. Matt Damon s Benem Affleckem napsali scénář, který prostě nemá chybu. Od prvního záběru mě film okouzlil, a jak se děj vyvíjel, bylo to s každou scénou lepší a lepší. Prostě příběh o tom, jak plyne život jednoho mladého nezkrotného muže, který si je vědom své výjimečnosti, a možná právě proto ji nepovažuje za nic výjimečného. A já říkám, že přesně takhle by to klidně mohlo stát i ve skutečnosti. A to je přesně ta přidaná hodnota, která tomuto filmu přidává na jeho už tak nepopiratelných kvalitách. Kromě vynikajícího Matta Damona zde exceluje především Robin Williams, kterému jsem věřil absolutně všechno. Tohle pro mě byl rozhodně jeden z filmových zážitků a pět hvězd je z mého pohledu absolutně zasloužených. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že Ben Affleck a Matt Damon dokáží vytvořit takový příběh? Já rozhodně ne. Dobrý Will Hunting je parádní drama o nadaném člověku, jenž mrhá svým talentem a bez ambiciózního životního cíle proplouvá rvačkami a pijatikami. Charismatický Robin Williams je pravděpodobně jediný, kdo mu může pomoci udělat pořádek v životě. Snímek je plný skvělých dialogů a připočteme-li k tomu také výborné zpracování a hudbu, není důvod, proč nedát plné hodnocení. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (40)

  • Když se poprvé setkají v pracovně, tak Will (Matt Damon) doporučí Seanovi (Robin Williams), aby si přečetl knihu Howarda Zinna „A People's History of the United States“. Jako malý kluk bydlel Matt Damon vedle Zinna a namluvil knihu pro CD verzi. (don corleone)
  • Při řešení vztahu se svými otci, kdy doktor Sean (Robin Williams) rozmlouvá s Willem (Matt Damon), který je opřený o skříňku, má Will v jednom záběru zalomený konec pravého rukávu na fialovém tričku. V následujícím záběru je již rukáv v pořádku. (MrAldridge)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama