Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bůh stvořil člověka k obrazu svému a nastal večer a nastalo ráno šestého dne.......... Jedna malá neškodná výměna a je zaděláno na pořádný průser. Honička v autech? Paráda!!!! Příběh, kde hodně lidí je zabito, ale ono se stále vrací. Skoro jako parodie na Arnoldovo hlášku, "já se vrátím" CITÁT - A tentokrát zkus zůstat mrtvej........ Je to trochu říznuté černým humorem, ale i tak je to slušné sci-fi. Arnold Schwarzenegger si tu dvojroli celkem užívá a baví ho to. CITÁT - To jsi mě musel tak praštit!!........ Dokonce i záporné postavy jsou sympatické. Třeba Natalie (Wendy Crewson). Jediná postava, kterou bych klidně zabil je Sendy. CITÁT - Já mám bebííííí......... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hmmm tu ma trocha prekvapuje nízke hodnotenie užívateľov. Tak za prvé Arnie je skvelý herec, to už sa vie pár desaťročí. Príbeh je o budúcnosti a klonovaní. Trocha to pripomína Total Recall. Michael Rapaport tiež skvelý výkon. Koniec tiež prekvapujúci. Ja som bol milo prekvapený a je to jeden z filmov, ktoré si môžem kedykoľvek pozrieť znova. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako není to žádné veledílo, střihače patřilo zabít a vrazit nůžky raději sousedovic malé Aničce, ale zase kde najdete vedle sebe dva Arnie, kteří se na sebe uculují a k padouchům trousí hlášky? Triky taky nic moc, myšlenka klonování omšelá, ale jo, dívat se na to dá, zabaví, až tak hrozné to skutečně není. V rámci žánru minimálně průměrné dílko, což mi zde bohatě stačí. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec nezačíná špatně...potom jsem měl samozřejmě velký očekávání..No ale nějak se to v půlce zvrtlo nebo co, a na konci už jsem se tomu spíš jen smál:) Ale stejně je tenhle film v jedné věci dokonalej a ten, kdo to vymyslel, by měl dostat nějakou medaili, protože co je lepší než Arnold??? Dva Arnoldové!!! :D ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Podľa mňa vôbec nie zlé a dokonca ani Arnoldovo "citlivé herectvo s charakteristickou jemnou mimikou" mi nevadilo...Bál som sa, že tak zaujímavý námet skĺzne do béčkovistosti, ale prekvapujúco ten film obstojí v mojich očiach aj v rámci "serióznejšieho" akčného a sci-fi žánru (hoci je jasné, že prvá liga to nie je zďaleka). Film hýry nápadmi a vcelku originálnymi kulisami, aj scény Arnold vs. Arnold mi prišli nápadité...Celkom príjemné prekvapenie! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Ve filmu Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) pronese větu “I might be back“. Jedná se o odkaz na slavnou frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)

Reklama

Reklama