Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ricky ma vždy spoľahlivo rozosmeje, občas ho používam ako antidepresívum. Niekedy mi stačí už len jeho výraz v tvári alebo gesto a cuká mi kútikmi. Scenár síce nepísal, ale nepochybujem, že niektoré hlášky sú z jeho tekvice. Niekomu by mohlo prekážať, že na jeho mieste nie je fyzicky atraktívnejší herec, lenže v tom je práve pointa. Nikde totiž nie je napísané, že krásna žena nevyhnutne uprednostní dobre vyzerajúceho ale nudného chlapa, pred nie bohvieakým fešákom, ktorý ju ale zase dokáže rozosmiať. Trošku cheezy a zjednodušené, ale pravdivé. Posledná časť, ktorá znateľne upustila od vtipu a venovala sa hlavne romantike, ma až tak nebavila. Pincusov dáviaci reflex pri pachoch a podozrivých substanciách mi prišiel veľmi povedomý. Téa je veľká sympaťáčka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

No vida, další film, kde jeden člověk získá možnost vidět duchy a pomoct jim s tím, co nestihli dořešit, když ještě byli naživu. Podobnost s jinými filmy je jen velmi malá, především to je téma a malinko ta romantika, ale jinak to ostatní je tak trochu originálně pojato a to se mě moc líbilo. Romantická část se mě také PŘEKVAPIVĚ hodně líbila, takže další hezký film. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že aj klišéovitá téma sa dá natočiť s trpkou ľahkosťou, ktorá vzbudzuje dojem nezávislého filmu. Romantická komédia s jemnou, ale aj tak znamenite horkou príchuťou drámy, a v ktorej najmä herci sú tvorcovia výsledného, príjemného dojmu. Originálne a nenásilne spracovanému klišé dopomáhajú jeden-dva zvraty a úprimne dojemný záver. Samozrejmosťou sú vtipné scény, ktoré dokážu pohnúť bránicou natoľko, aby opadol aj mierny filmový sentiment. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komedie. Zdaleka ne špatná nebo málo zábavná, ale zkrátka "jiná". Plná doopravdy suchého humoru, vtipných (a často zároveň hodně divných, což spolu tentokrát ovšem velmi úzce souvisí) dialogů a založená na klasickém schématu, které se scénárista / režisér David Koepp pokusil co nejvíce ozvláštnit duchařskou zápletkou. A vyšlo mu to hlavně díky Ricky Gervaisovi, jehož obsazení byla vážně výhra. V souboji s jinou USA romanťárnou jiného britského komika - Simona Pegga a filmu Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám - je to 1 : 1. Oba pánové si se slaďáky poradili po svém (jeden nabručeně cynicky, jeden třeskutě zábavně) a oba dopadli na čtyři hvězdy. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pohodovka o zubaři, co nesnáší lidi, dámě jeho srdce a duchovi jejího zemřelého manžela. Město duchů je film, na který příjemně vyplní večer s vaší drahou polovičkou, nic víc ovšem nečekejte. Pro mě osobně byl největší zážitek se po dlouhé době znovu setkat s naprosto okouzlujícím Gregem Kinnearem. P.S. Je škoda, že David Koepp si ke scénáři nepřizval představitele hlavní role, protože jeho nekorektní humor tu má příliš málo prostoru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Pes Leonard je v skutočnosti fena. (misterz)
  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)
  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)

Reklama

Reklama