Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Diváku, diváku, kdybychom ti neřekli hned na začátku, že v Grónsku před 1XX lety spadl móc divný meteorit, možná by sis myslel, že sleduješ obyčejnou detektivku s poněkud umanutou a nesnášenlivou vyšetřovatelkou. My jsme to ale udělali a navrch jsme ti hudou stále napovídali, že vše, co se dozvídá, je strášlivě podezřelé. Dokonce motiv z Akt X jsme použít chtěli, ale právníci nám to rozmluvili. +++++ Čiší tu snaha zaujmout hlavní hrdinkou. Neslaví Vánoce. Fyzicky útočí na pichnu svého otce. Miluje matematiku, protože je podle ní jako Grónsko. Připomíná mi lidi, kteří cíleně budují svoji zajímavost - útulně si hoví ve vlastním zájmu a říkají si: "Nikdo mě nechápe, protože jsem složitá, ale tím jsem zajímavá. Rozvíjím se. Rostu." Smilla sice zřejmě takový cíl nemá, ale scénář jakoby jej měl. Jen proto, že Smilla knižní se spolu se svým příběhem celá do filmu nevešla. Snad. Hádám. +++++ Detektivní thriller snad přeci jen vyšel, zvlášť v závěru. Samota, mráz, prázdno, technika a ohrožení může vzdáleně připomenout Věc. Tehdy se stávají zvolené filmové prostředky konečně adekvátní. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Tak geniálne to začalo. Naozaj zaujímavo, mysticky, taktiež retrospektívy sa mi páčili. Plus sympatický herci, ktorí odviedli vynikajúcu prácu. Čo sa však nedá povedať o druhej polovici filmu, ktorá bola viac-menej nudná. Kľudne mohol byť film skrátený na 80 minút. Takto to bolo zbytočne predĺžené a o ničom. Celkový dojem filmu preto môžem hodnotiť len priemerne. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek, který na mě udělal i zvláštní dojem. Vyzařuje z něj takový jakýsi neklid a tajemno. Ale námět i filmové zpracování působí atraktivně a nevšedně. Herecké obsazení také velmi zdařilé. Julia Ormond je opravdu půvabná a oscarová Vanessa Redgrave v roli nábožensky založené bývalé zaměstnankyně jisté firmy je lákavým zpestřením příběhu. Záhadnějšího ctitele slečny Smilly, kterým je Gabriel Byrne, také vybrat nemohli. Celkový dojem se zdá být velmi kladný, ale přesto tomu něco chybělo. Sám ale nevím co. Jediný nežádoucí účinek na mě udělal český dabing, ale zato samotný snímek skutečně nemůže... ()

Eruntano 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem kdysi nadšeně přečetl. Ale nejsem tak pitomej, abych se na film díval z jejího hlediska, i když mi jeho vnímání chtě nechtě silně deformovala. Nevím, jak působí příběh na lidi neznalé, mě připadal příliš zkratkovitý na to, aby mohl někoho uchvátit (přeci jen je Smilla pro film asi příliš rozsáhlé dílo). Jinak mě to ale ani jednou nerozhořčilo, což jsem opravdu nečekal. Myslím, že je to poctivý filmový přepis, který ale nepřináší nic zajímavého. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra a vidina netradičního závěru. To jsem očekával a to jsem dostal. Už z počátku bylo jasné, že meteor, který spadl na Grónskou pláň bude mít nějaký význam, ale více jak hodinu a půl dlouhé čekání na ten význam jsem popravdě nečekal. Naštěstí zde byla krutě upřímná a citlivá Julia Ormond, která jako hlavní postava táhne snímek velmi příjemně vpřed. Vedle ní je Gabriel Byrne jen další drobnost, která potěší. Překvapilo mě i vcelku netradiční prostředí,. když se film odehrává v převážně zamrzlých nebo zasněžených místech, které s jemnou hudební složkou a Julii Ormond dotváří skvělý celek. Docela mě teď zajímá kniha... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama