Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Cabin Fever nejdříve klamal, a pak zklamal. Zpočátku film vypadá jako sympatická teenagerovská vyvražďovačka s "vnitřním" zabijákem, ale to, co se poté z tohohle snímku stane, je hrozná patlanina. Už po pár minutách je jasné, že postavy jsou hrozná telata a že se nebudou chovat racionálně. K naštvání také je, že hodně postav si prostě na půl hodiny zmizí z děje a pak se najednou objeví jako by nic, nejlíp jen jako zpola sežrané mrtvoly. Celé je to připitoměle jednoduché. Hloupí nadržení teenageři prostě musí být opravdu hloupými nadrženými teenagery a vypatlaní vidláci zas musí být pořád jen vypatlanými vidláky. Žádné charakterové proměny, žádná překvapení, postavy naprosto o ničem. Dalším mínusem filmu je, že naprostá většina hororových scén se odehrává ve dne, čímž je potenciál nočního lesa naprosto nevyužit, a právě na lesní naháněčky jsem se těšil. A kde nic tu nic. Dávám dvě hvězdy za pár nechutných scén a rasistický vtip na začátku filmu, jinak pro mě Cabin Fever znamená vydatné zklamání. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia študentov prichádza do menšej opustenej chaty uprostred lesa, aby si pred ukončením posledných letných prázdnin, užili poriadnu párty. S počiatku pohodová zábava sa po pár hodinách mení v boj o život, nie len so smrteľným vírusom, ktorý sa šíri lesom, ale aj miestnou sedliackou "chátrou". Niet žiadnych pochýb o tom, že Eli Roth, skutočne vie narábať s krvou a gore. Samozrejme, tak ako v jeho iných snímkoch, ani v tomto sa nevyhol svojím osvedčeným, "obľúbeným", čudesným prvkom debility. Napriek tomu, že "Cabin Fever" nie je vyslovene zlým "hixploitation", na "náš" Hostel ( ktorý je doposiaľ Roth-ov strop "úspechu" ) sa to nechytá ani omylom ( aj keď užívatelia tejto stránky majú viditeľne iný názor ) - 55% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pro mě slušné překvapení. Líbilo se mi to. Na začátku jsem se bál, že přijde vraždící maniak a stane se z toho první díl Pátku třináctého. On ale nepřišel. Choroba byla chvílemi řádně nechutná. Často kritizujete, jak mohlo tu holku napadnout oholit si nohy. Na to se dá říci jedině to, že asi příliš neznáte chování některých žen :-). Je fakt, že leckteré scény působily nevěrohodně. Slovu směšně bych se ale raději vyhnul. Snímek provází řada velmi dobrých nápadů, z nichž bych vypíchnul hlavně kopajícího srnce a pád jednoho z kluků do vody. Rovněž nesmím opomenout, že jsem se čas od času o jednu postavu strachoval. Hudba rozhodně není špatná. Herci mírně podprůměrní, ale neměl jsem s nimi žádný větší problém. Nejvíce mi ale dojem z filmu zkazil kousající chlapec (nepochopil jsem jeho účel) a trojice velmi drsných chlapů pronásledující jednoho z hrdinů. Každopádně Eliho Rotha nezatracuji a docela se těším na kritizovaný Hostel... ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se tak porozhlížím po zdejším hodnocení, jedná se o jeden z nejrozporuplnějších filmů. Já osobně miluju horory tohoto typu, kdy se parta vydá kamsi, odkud se navrátí při troše štěstí alespoň jeden. Avšak právě proto musím být ke Cabin Fever tak krutý. Nerad bych působil libově, ale opravdu si nevybavuji jedinou děsivou scénu, ve které bych neodhadl její vyústění. Nemluvě o tom, že samotná vyústění ve mně namísto strachu vyvolávala smích. Dost možná to bylo zapříčiněno hudební stránkou, která dle mého vkusu nedostatečně podporovala děj na obrazovce. Přičteme-li nepřesvědčivé herecké výkony, mizerný dabing (já vím, že za to původně film nemůže, ale holt smůla), pak mi z toho ústí skoro až parodie na ony horory, jenž mám tolik rád. Jako bonbónek přikládám jeden vybraný citát, to abych jeho pomocí rychle vystřízlivěl, kdybych někdy v budoucnu snad chtěl hodnocení změnit. "Čím dýl tu budeme sedět, tím dýl tu bude ona ležet." Nechť to hovoří za vše... ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci horor, pri ktorom je vidieť že Eli Roth má horory naozaj rád a vykráda ich jeden za druhým ( jasná inšpirácia Evil Dead, The Texas Chainsaw Massacre, The Blair Witch Project... ) ale čo je dôležité, robí to s citom. Film ktorý vás v jednej minúte rozosmeje a hneď na to zhnusí ( je tu pár naozaj nechutných scén ako napríklad nepríjemná depilácia nôh ), prípadne oboje naraz. Pripomína ako môže byť horor hlúpy, nechutný a zároveň tak nádherný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Během silniční kontroly nalezla policie u jednoho člena štábu figurínu zohaveného těla. Policisté ho považovali za sériového vraha a mířili na něj zbraněmi, dokud je nepřesvědčil, že jde jen o maketu. (SHI-SHA)
  • Film sa natáčal v Severnej Karolíne, Kalifornii a kanadskom Ontariu. (Jello Biafra)
  • Film při rozpočtu 1,5 milionu dolarů vydělal 22 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama