Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

miccio 

všechny recenze uživatele

Na to, jaká to byla pakárna, mě to ale vůbec neurazilo! Pouštěla jsem to s mírným despektem, očekávala jsem úchylnost, a hele - ono to je fakt dost úchylný! :D No musím přiznat, že mě můj akademicko-intošský nadhled rychle přešel, smála jsem se až do titulků. Je to tak blbý, až je to dobrý. A dobrý je to proto, že si to fakt na nic chytrého ani nehraje :). Seth Green a Devon Sawa vedou. :) Ve své třídě je to 85%, takže za 4****! Za Setha ve vzduchotechnice mám chuť tu poslední chybějící * přidat. :) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ruka, která ví kam a pro co šáhnout a zlaté devadesátky, ve kterých bylo nemožné možné, například i ve vrcholné scéně odpravit Dextera Hollanda z The Offspring. A také důkaz, že i teenegerská komedie nemusí být vždy jen trapná, naopak může mít hlavu a patu... pokud se tyto části dříve nepotkají s onou rukou. Takže, příběh samozřejmě jednoduchý, za to se solidní dávkou černého humoru, hororové atmosféry a velmi povedeným soundtrackem. Na páteční večer prostě dostačující. 65% ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

No dlouho jsem se rozmyslel, jestli to zcela odpadnu nebo ne, ale nakonec jsem vymekl, jelikoz tam bylo i par (vyjimecne vic nez 2) momentu, kde se dalo zasmat a zacatek byl taky docela fajn. Bohuzel scenarista videl hodne dobrych hororru (Evil Dead, Demoni,...)a pomyslel si, ze kdyz z nich vykradne nejake dobre scenky a myslenky, udela pekny film. To je ovsem vecny problem soudobych americkych filmaru - vykradaji a jeste spatne. Bohuzel film neni ani moc ftipny, nastesti je kratky... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Terri Hughes, Ron Milbauer .. Byl jsem včera tákk zhulenej já, nebo strůjci téhle příšernosti? Námět je sice typicky černě hororový, slušný rozjezd se ještě dal přežít bez úhony a první vyvražďovačka není tak špatná, ale jak se ty mrtvoly probudily, přestal jsem chápat, natož se bavit .. scény se začaly nudou protahovat, jejich náplň byla doost scestná neřku-li úchylná a trapná. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Ruka zabiják" je filmem vtipným, zábavným, zvráceným... Zkrátka je to jedna velká jízda s pořádně nabitým a úchylným programem ;-) V hlavní roli se představí blonďátý, roztomilý Devon Sawa ("Nezvratný osud"), který si zahrál líného kluka Anthona, co zná jen televizi a marihuanu, dále pak můj oblíbený herec Seth Green ("Nekecej a pádluj!") a Elden Henson ("Trosečník"). Tahle povedená trojka se sešla v té nejlepší formě a předvedla nezapomenutelný výkon. "Ruka zabiják" ani není horror, ale převládá zde spíše komedie s horrorovými prvky. Každá "horrorová" scéna se vždy jeví jako šaškárna a je to opravdu nářez! Zkrátka zde není bráno nic vážně a já si myslím, že je to dobře. Režisér Rodman Flender se zde inspiruje oživlou zabijáckou rukou, kterou jsme mohli vidět i v horroru Sama Raimiho "Evil Death 2", kde s ní bojoval Ash (Bruce Campbell). "Ruka zabiják" je přenesena do současnosti v nudném městečku, kde se prakticky nic neděje do té doby, než někdo začne vraždit.. Je fakt, že ve filmu není nic, co by se mi nelíbilo. Všechny scény stojí za to, protože jsou propracované tak, aby zaručeně pobavily a diváky i nediváky horrorových komedií zaručeně pobaví, protože je to zábava od začátku až do samotného konce ;-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 84. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film se natáčel ve stejné vilové čtvrti jako snímek Halloween (1978). (Stocki)

Reklama

Reklama