Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

Janek 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi ústřední dvojicí maximálně nefunguje, vztah je okatě umělý a film sklouzává k takovým trapnostem, že se mi několikrát sevřely půlky. Jak umí Crowe pracovat s atmosférou, tak tady se mu to ani trochu nepovedlo. Největší chybou bylo vybrání Blooma, který absolutně nepůsobí civilním dojmem a svojí zaškatulkovaností spíše ruší. Chtěl jsem odejít z kina a šel bych snad ještě níž - ale chovám k režisérovi patřičnou úctu, kterou si u mě vydobil Na pokraji slávy. 30% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Selhaní je jenom nepřítomnost úspěchu.“ Vyhazov z práce za velmi nákladný průšvih a než Drew stihne naplánovat a především uskutečnit svůj technicky zvláštní odchod z tohoto nevděčného světa, předběhne ho s úmrtím otec. Takže je potřeba sebevraždu odložit a vydat se na cestu vstříc davu příbuzných. Byl totiž vybrán, matkou a sestrou, jako nejlepší a nejúspěšnější zástupce rodiny. A ke všem nepříjemnostem dne, se mu připlete do cesty, ještě nečekaně vlezlá letuška. Film je zvláštní všehochuť různých žánrů, ale mě osobně okouzlil jeden nekončící telefonní rozhovor, během kterého stihnete dojít domů a potom si uvařit, obstarat kočku, vyprat, najíst se, vykoupat a pořád se nedokážete toho hlasu nabažit. A přitom si povídáte vlastně s někým, koho neznáte. A kdo tohle nezažil, ten tenhle film .... asi nedocení. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Na první pohled banální sbírka kýčovitých klišé a bizarních figurek ze sady „svérázná rodina“, nezáživný příběh, nepříliš věrohodný Orlando Bloom a vtípky, kterým se příliš nedařilo proniknout k humoru, takže to pomalu začínalo vypadat na fiasko. Jenže pak se z toho nenápadně začalo vynořovat cosi, co, ač nikdy nevysloveno, mě silně zasáhlo nejen tím, jak dokonale to souznělo s mými pocity a postoji. Navíc se přidaly skvělé scény telefonického maratónu, pohřební vyznání Susan Sarandon a vše ještě jistila okouzlující Kirsten Dunst, která pokaždé když se objevila na scéně, učinila svou bezprostředností z filmu tak kouzelné místo, že se ho člověku nechtělo opouštět. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Cameron Crowe. Kamera : John Toll. Hudba : Nancy Wilson - Ocenění - 2006 - Broadcast Film Critics Association Awards - 3 nominace ( Nancy Wilson - Nejlepší skladatel *I Nine - Nejlepší píseň, za píseň "Same In Any Language" http://www.youtube.com/watch?v=RmBeAqPqeCg *Nejlepší soundtrack).... ....2006 - Grammy Awards - nominace ( Tom Petty - Nejlepší píseň, za píseň "Square One" ) http://www.youtube.com/watch?v=-f93TSVPDAg CITÁT - Tato očekávaná bota možná donutí celou generaci chodit radši bez bot....... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, na koho to svedu, že celý tento film je tolik průměrný. A rozhodl jsem se pro Orlanda Blooma. Ano, bohužel mu tato role zoufale nesedla. Filmy tohoto typu jsou v něčem krásné - sledují proměnu hlavního hrdiny, rozpláčou vás v jedné a rozesmějí ve druhé chvíli a závěr vás zcela jistě dojme. Bloom se neproměnil, nerozesmál mě, nerozplakal a nedojal, a že k tomu příležitostí měl dost. Možná kdyby ho nahradil někdo jiný - ale to jsou samé kdyby, chyby. Všechno výtečně připraveno, ale průměrně zpracováno. Ani výborná Susan Sarandon to nezachránila. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Drew (Orlando Bloom) má ve filmu mobilní telefon Samsung SCH-a670, který sice zvoní a vibruje, ale neumí dělat obojí najednou tak, jak to bylo ve filmu. (HappySmile)
  • Když Drew hledá na konci filmu na Druhém největším farmářském trhu Claire, můžete si všimnout, že projde kolem ukazatele s šipkami "úspěch" a "neúspěch", načež si vybere "neúspěch". (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama