Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

Zyne 

všechny recenze uživatele

co to je proboha za komentáře? tenhle film že není ani trochu vtipný? já vám teda nevím, ale ja se u něj řežu pokaždé když ho vidím. co na tom, že je to plytké, bez hlubšího smyslu atd.? tohle jse zrovna jeden z těch filmů, u kterého žádný smysl a hloubku hledat nechci, ale chci se u něj jen uvolnit a pořádně se zachechtat. a k tomu tento film funguje naprosto bezvadně. není třeba ze sebe u každého filmu dělat odborníka, který hledá a ocení jen intelektuální a hluboké filmy. takový člověk by se tomuto filmu vyhnul obloukem už předem. takže asi tak. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

já vůbec nechápu co se vám na tomhle filmu nelíbí, já se u toho vždycky skvěle bavim a i když to znám nazpaměť, tak se pokaždý směju. Eddie Murphy je naprosto dokonalej a ty jeho převleky, kdy ztvárn´í celou svojí rodinu, jsou taky úžasný. jediný co neni dobrý, je příběh, kterej je od začátku naprosto jasnej, ale já se nedívám kvůli nějakýmu trapnýmu příběhu, ale protože je to zábavný ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Přízemní, fekální humor, hloupé rádoby vtipy, ale scénář pracující s jakous takous zápletkou uchránil film od hodnocení "odpad!". Oskara za "best make-up" ovšem nechápu - masky nebyly špatné, Eddieho proměny byly poměrně věrohodné, avšak film takovéto úrovně si vůbec nezasluhuje byť jen zahrnutí do širokého výběru jakékoli soutěže, natož Oskarů. Jedna hvězda. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Komedie,kde si Eddieho Murphyho opravdu divak uzije,nebot je zde opravdu hodnekrat,presne receno 6x,vcetne dvou hlavnich postav.Vcelku slusna komedie s prumernym scenarem,misty trochu oplzlym,ktery jeste ale celkem ujde.K tomu pomerne vtipny Eddie Murphy a myslim,ze se na to clovek podiva,parkrat se zasmeje a pak si rekne,ze to celkem slo.Proste lidi se radi bavi,ale neztraceji vkus,takze druhe pokracovani uz bohuzel ukazalo odvracenou stranku pokracovani a komedie zaroven.Tomuhle davam jasne profesorskych a uchazejicich 45%. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ano, je to průměrná převleková Eddiovina, ale to hodnocení je holt přehnaně nízké. Ačkoliv komediím neholduju, párkrát jsem se docela zasmál a děj mi nepřišel příliš stupidní. Jak jsem řekl, typické, ale pokud můžu, rád se podívám. Už jen kvůli těm geniálním a téměř bezchybným převlekům a typickém humoru. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • V severoamerických kinech film utržil 128,8 milionu amerických dolarů, v celosvětových 274 miliony. (NIRO)
  • Jerry Lewis si měl střihnout cameo, ale nakonec jej odmítl, protože se mu ve scénáři nezamlouvalo množství vtipů o prdění. (Cheeker)

Reklama

Reklama