Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

-ELFKA- 

všechny recenze uživatele

Ako to ten Al Pacino robí, že sa vždy cítim akoby som bola v jeho koži?? V Insomnii som naplno prežívala jeho nespavosť a rovnako aj v tomto klasickom krimi thrilleri som sa cítila opitá a stratená medzi citmi a podozreniami ako on. Je to naozaj skvelý herec ak vám dovolí prežívať film týmto spôsobom. Netreba zabúdať na Johna Goodmana, ktorý dokonale dotváral atmosféru. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Harold Becker vsadil na kvalitni herecke obsazeni, ktere se mu myslim vyplatilo. Al Pacino je vyborny. Film ma sice jiste napeti, tajemnou atmosferu... Ale jako kriminalka nebo jako vztah o dvou lidech to uplne dobre nefunguje. Druha polovina osmdesatych let prala v Americe hlavne akcnim filmum a hororum, ostatni zanry mi z te doby prijdou vesmes maximalne prumerne... ()

Reklama

šerminator 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako policajt - to už jsem někde viděl. A hle ono to stále funguje! Pravá policejní pecka jak má být a s docela nečekaným závěrem. Film je i lehce vtipný, i napínaný. Al Pacino velice kvalitní - jako vždy, taktéž velmi sympatický Goodmen, krásná (H)Ellen. Není to žáden velkofilm, který by mě nějak extra sebral, ale taková poctivá stará dobrá amerika. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Sea of Love bohužel zůstalo někde napůl cesty mezi drsnou, erotikou prodchnutou kriminálkou a exkurzí do života jednoho znaveného, chlastu holdujícího poldy. Ten zvláštní milostným vztah mezi dvěma hlavními hrdiny se ale nepodařilo vytěžit naplno a postupně se rozmělnil až do bizarního, k atmosféře totálně nesedícího závěru ve stylu Tootsie (ať už to zní sebedivněji). Jinak Pacino a spol. výteční, o tom nemůže nikdo pochybovat. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Policejní veterán vyšetřuje sérii vražd osamělých mužů a tak se seznamuje s ženami, aby našel vraha. Přitom potkává ženu, o které si není jistý, jestli je nebo není vražedkyně, ale do které se zamiluje. Zní to možná tuctově, ale námět a celé zpracování romance je velice uvěřitelné a navíc nehorázně nabitý erotičnem a sexem. Ellen Barkinová není zrovna sexbomba, ale tady tak působí a Al Pacino je prostě famózní. Znovu tu dokazuje, že umí vytáhnout jakýkoliv film na maximum. Jeho ztělesnění drsného, ošuntělého a přitom osamělého muže, který v noci volá bývalé ženě, protože nechce být sám a po hlavě spadne do vztahu je parádní, to že si odmítá připustit že by mohla vraždit a nechce důkaz je moc moc uvěřitelné. Díky tomu funguje romantika a díky tomu pro mě fungovala na 100% i thrilerová část, protože jsem doufal, že to nebude ona. K tomu občasné odlehčující vtípky Johna Goodmana, skvělé dialogy, perfektní finále, krásná titulní píseň, pointa co jsem neodhadl. Pro mě thriler roku 89 (moc jich nebylo, tuším těch známých asi dva, ale stejně) a nejlepší film jinak průměrného Beckera. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama