foto

Ellen Barkin

  • nar. 16.4.1954 (65 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodištěm této 170 cm vysoké blondýnky je New York. Pochází z neherecké rodiny (otec prodavač chemikálií, matka administrativní pracovnice v nemocnici), má bratra George. Vyrůstala v Jižním Bronxu a Queensu a její dětská touha po herectví se začala naplňovat po přijetí na Manhattan's High School Of The Performing Arts. Po absolvování Hunter College (Vysoká škola v NY City) chvíli inklinovala k profesi učitelské (obor historie), ale nakonec se v ní probudila dávná touha po herectví. Proto následovalo další několikaleté studium (Actor's Studio), při kterém si přivydělávala i jako číšnice.

Zatím zůstává imunní vůči seriálové produkci na svém kontě má jen pár televizních filmů. Herecké nadání zužitkovala i v divadle, ale stěžejní se pro ní stalo herectví filmové. Její filmovou kariéru nastartoval film BISTRO (1982) režiséra Barryho Levinsona (DOBRÉ RÁNO VIETNAME, RAIN MAN, SPÁČI atd.). V roce 1988 se provdala za irského herce Gabriela Byrnea, spolu mají syna a dceru, ale od roku 1993 spolu nežili a v roce 1999 se rozvedli. Ve filmografii mají společné snímky SIESTA (1987) a CESTA NA ZÁPAD (1992).

Mezi její filmové partnery se později zařadily další hollywoodské hvězdy jako třeba Al Pacino (MOŘE LÁSKY), Mickey Rourke (FEŠÁK JOHNY, oba 1989), Jack Nicholson (KDYŽ MÁ MUŽ PROBLÉMY, 1992), Robert De Niro (ŽIVOT JEDNOHO CHLAPCE, 1993 a FANATIK, 1996) a tak dále a tak dále. Ve třetích DANNYHO PARŤACÍCH, kde byla koncentrace filmových hvězd opět enormní, si zahrála pravou ruku Willyho Banka (Al Pacino) Abigail Sponder. O Al Pacinovi se mimochodem vyjádřila velice kladně ve smyslu, že je s ním skvělá spolupráce.

V červnu roku 2000 se stala čtvrtou ženou amerického miliardáře Ronalda Perelmana - po šesti letech ale manželství skončilo v troskách a v soudních tahanicích. Jak jinak než o peníze. Od rozvodu žije se svými dětmi na Manhattanu.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

Filmy

2017 Active Adults
Nesmrtelný život Henrietty Lacksové (TV film)
2016 Hands of Stone
2014 Švec
2013 Very Good Girls
2011 Další šťastný den
Mann's World, A (TV film)
2010 Chameleon
Rok na hovno
Twelve
Utajená operace
2009 Nejlepší z Brooklynu
Slzy radosti
2007 Dannyho parťáci 3
2005 Nevěřte mužům
2004 Nesnáší mne
Osobní prohlídka (TV film)
Palindromy
2001 Animální přitažlivost
2000 Stopy vraha
Zločin a trest na předměstí
1999 Krása na zabití
Malí velcí podvodníci
1998 Strach a hnus v Las Vegas
1997 Before Women Had Wings (TV film)
1996 "Mrtvý" boss
Fanatik
1995 Divoký Bill
Lháři
1993 Dospívání po americku
1992 Cesta na západ
Když má muž problémy
Mac
1991 Proměna
1989 Fešák Johnny
Moře lásky
1988 Výkupné (TV film)
1987 Láska nebeská
Siesta
1986 Květ pouště
Mimo zákon
Odplata (TV film)
Policie z New Orleans
1985 Terminal Choice
1984 Dobrodružství Buckaroo Banzai napříč osmou dimenzí
Harry a syn
Postrach Joe Moran (TV film)
Princess Who Had Never Laughed, The (TV film)
1983 Daniel
Eddie a Cruiseři
Enormous Changes at the Last Minute
Tender Mercies
1982 Bistro
Parole (TV film)
1981 Kent State (TV film)
We're Fighting Back (TV film)
1978 Stoupat jak dým

TV seriály

2019 Animal Kingdom (TV seriál)
Episode 1 (S04E01)
2018 Animal Kingdom (TV seriál)
The Hyenas (S03E13)
Homecoming (S03E12)
Jackpot (S03E11)
další epizody (13)
2017 Animal Kingdom (TV seriál)
Betrayal (S02E13)
You Will Be Gutted (S02E12)
The Leopard (S02E11)
další epizody (13)
2016 Animal Kingdom (TV seriál)
What Have You Done (S01E10)
Judas Kiss (S01E09)
Man In (S01E08)
další epizody (10)
2015 Happyish (TV seriál)
Starring Mr. Mike, Joseph McCarthy and Alfred Bernhard Nobel (E09)
Starring Sigmund Freud, Charles Bukowski and Seven Billion a**holes (E04)
Starring Vladimir Nabokov, Hippocrates and God (E03)
další epizody (4)
2013 Úplně normální (TV seriál)
The Big Day (E22)
Para-New Normal Activity (E18)
Rocky Bye Baby (E17)
další epizody (6)
2012 Úplně normální (TV seriál)
Baby Proofing (E11)
Pardon Me (E09)
Unplugged (E08)
další epizody (9)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Vypusťte klauny (S03E18)

Dokumentární

2011 Po svém (TV film)
2001 Breaking the Silence: The Making of 'Hannibal'

TV pořady

2012 Comedy Central Roast of Roseanne (TV pořad)
The 66th Annual Tony Awards (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
1995 67. Annual Academy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace