Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď mal v roku 1988 premiéru americký westernový snímok "Mladé pušky", tak nádejní herci, ktorí sa v ňom objavili boli fakt také mladé hollywoodske pušky. Emilio Estevez (26 rokov), Charlie Sheen (23 rokov), Kiefer Sutherland (22 rokov), Lou Diamond Phillips (26 rokov). Mali to byť hviezdy. Nová krv, nová generácia. No nikto z nich nakonec nezažil hviezdnu karieru. Slabí, protekční herci. Odjebkovia. Na mňa tieto "Mladé pušky" veru nikdy dojem neurobili. ** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. V podstate kult a pri tom je dosť divný a jednoduchý. Estevez a spol. sú obsadení výborne až si zrejme pre ich sympatickosť nikto nevšimol, že ich postavy boli pekní zmrdi a vrahovia. Finále je natočené trochu zvláštne, ale je to celkom emotívne... Na skutočné klasiky to nemá, ale pri porovnaní s novšou produkciou (RÝCHLEJŠÍ AKO SMRŤ) je to stále obstojné... ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi to líbilo hodně,ale ted' nijak nadšením neskáču.Je to čistounký průměr.Obsazení je nabušené a může jen nalákat,aber to je malo.Zachycena je tu jen Billyho část života v Lincolnské válce rančerů a je sice dobře,že tu jeho obraz není až tak zromantizovaný (což je jen tím,že ti proti nimž jde,sou tu vykreslení jako mnohem větší svině),ale Emilio Estevez je na něj furt moc hezoun http://www.criminals.lt/page.php?al=billy_the_kid (jako všichni kdo ho kdy hráli) i když se moc hezky a ujetě chechtá,když někoho odpraví.Chtělo by,aby se toho chytnul Andrew Dominik a vykouzlil další úžasné drama jako Zabití Jesseho Jamese....To by si příběh patologického vraha,který zabil víc lidí než kolika se dožil let (zemřel ve 21 letech a prvního zabil už ve 12-ti!),zasloužil.Já miluju tyhle příběhy,ale ta jejich zromantizovanost je jen na škodu a háže všechny legendy Divokého Západu do jednoho nudného pytle. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Takovej western pro teenagery... Sice hvězdné obsazení docela, ale nutno říct, že tahla mladá partička se tady moc nepředvedla. Uvěřitelný byl jen Sheen a Sutherland. Estevez je oproti tomu taková prdelka, to drsňáctví Billiho Kida mu opravdu moc nešlo, ač se snažil a snažil a snažil. Ale když obsadíte do role drsňáka někoho, kdo na to nemá, vylámete si zuby. Zkuste si tyhle kluky představit třeba v kterémkoliv filmu od Leoneho, nebo vedle Johna Weina, Gregory Pecka...budou k smíchu. A nesmyslné chování bandy zloduchů i vojáků dorazilo zbytek. Prostě slabota. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že se ve filmu sešlo pár mladých herců, kteří v následujících dekádách sehráli významnější roli v americkém zábavním průmyslu, je pravda. Pravdou je ale i to, že ani scénář, ani režie za pochvalu nestojí. Rozumím tomu, že Estevezův magor přitahuje a baví, závěrečné obléhání hrstky desperátů americkou armádou je ale tak přepálené, že mi připomíná věčný problém sovětských válečných filmů - kolik německých obrněných divizí podporovaných Luftwaffe je třeba k udolání dvou sovětských partyzánů - a nutí mě proto z průměrných tří hvězdiček slevit. Podobné přehánění a naprosté odtržení od reality nemám v lásce. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Toma Cruise si v jedné z jeho nejstarších rolí můžeme všimnout schovávajícího se za barikádami a s knírkem. (Monco)
  • Počas nakrúcania sa Kieferovi Sutherlandovi (Doc) narodilo dieťa. Emilio Estevez (Billy the Kid) zas trpel kvôli rozchodu s priateľkou ťažkými depresiami. (vander19)
  • Charakter Dirtyho Stevea (Dermot Mulroney) bol inšpirovaný vyhnancom "Dirty" Daveom Rudabaughom. (vander19)

Reklama

Reklama