Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jakoby to nikoho nebavilo. Julia jen hystericky řve a přestože je Pitt skvělý herec, tady se mu tedy nezadařilo. A vzhledem k tomu, že není úžasný scénář, kamera, režie.. prostě nic!, není taky nic, co by mě bavilo. Chybí tomu nápad, humor, cokoliv co by mě vytrhlo z letargie, do které jsem se po půl hodině dostal a do konce se z ní nedostal. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Welbach (Brad Pitt) je takovej dobrák. Jednoho dne se připlete do cesty mafiánskému bossovi Margolesimu - a ten je jeho vinou uvězněn. I z vězení zaměstnává Jerryho drobnými úkoly, kterými má nahradit způsobené potíže. Bohužel Jerrymu nějak nepřeje štěstí (a jeho neurotická přítelkyně Samantha (Julia Roberts)) takže většinou všechno dopadně špatně. Dostává poslední šanci, dovézt z Mexika legendární pistoli, vyrobenou místním šlechticem... Celý film je rozdělen na dvě části - v jedné tramporty Brada Pitta v Mexiku - a v druhé jeho přítelkyně v Las Vegas. Zatímco Pitt se mi vyloženě líbil (móóc pěknej pejsek :) - ta část s Julií a jejím únoscem mě vyloženě nebavila... Škoda - zkrátit to o Julii Roberts, mohlo to být lepší... ()

Reklama

Decker 

všechny recenze uživatele

Zbytecne rozvlekle a nudne. Bitt nevyrazny a prehravajici, Robertsova krasna, ale hystericka a Gandolfini jako teplej zabijak je asi stejne presvedcivej jako Arnold coby Krystof Kolumbus. Co se tyce scenare, kdyby nebyl dvouhodinovy a tak nudny a snazici se byt strasne zajimavy a napadity nebylo by to az tak spatne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná komedie, která sice nepatří k nejnápadtitějším, ale pobaví me zaručeně vždycky. O nějakých dvacet minut zkrátit a bylo by to ještě lepší. Zároveň je Mexičan i jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků - Alan Silvestri tu vzdává hold mistru Morriconeovi (a dal si na tom sakra záležet). ()

Autogram odpad!

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne hlúpy film, na ktorý som sa vďaka obsadeniu dokonca išiel pozrieť do kina v čase premiéry. Dnes by ma pred tým „zážitkom“ už zachránilo ČSFD, ale vtedy to bol jeden z dvoch filmov, keď som chcel z kina odísť, ale hanba mi nedovolila, tak som to pretrpel. Už na druhý deň som nevedel, ako to skončilo, a netuším, čo prinútilo Pitta a Robertsovú zúčastniť sa takejto uvrieskanej obludnosti bez nápadu a bez scenára. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • James Gandolfini ztratil pro roli téměř 20 kg. Váhu musel kvůli dalším závazkům zase nabrat. (Partina)
  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama