Reklama

Reklama

Šest pohřbů a jedna svatba

  • USA Very Bad Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svatba s milovanou ženou je úžasná věc, oddaní kamarádi taktéž. Co zlého se může stát? Jediné, po čem Kyle touží, je vzít si krásnou Lauru. Trochu panovačná a vše kontrolující Laura zase touží po pohádkové svatbě. Dříve než si milenci před oltářem řeknou své ano, je třeba rozloučit se se svobodou... Pět kamarádů naplánovalo divokou jízdu v Las Vegas - hudba, alkohol, drogy, rozbitý nábytek... Náhodná smrt odstartuje sérii vražd - kamarád proti kamarádovi, bratr proti bratru, manžel proti manželce... Události berou rychlý spád. Z děje čiší vtip, ironie, nadsázka. Dokáže člověk, kterého žene strach, opravdu jít přes mrtvoly? Originální, drsný a provokativní thriller s prvky nejčernějšího humoru, nečekanými zvraty a napínavými scénami spojuje tarantinovský styl s paradoxním humorem filmu Mělký hrob. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Předtím než se stal John Favreau nudným režisérem,býval také nudným hercem a celkově nemastné obsazení je trochu naškodu.4 musím dát už jen proto,že po všech těch naleštěných,sladkobolných a tupých,amerických naivitách sem tuhle černočernou šílenost už vyloženě potřeboval.Pařba ve Vegas může dopadnout i hůř než kocovinou a nezvěstným kámošem.Doslova nářez. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Komédia čierna ako peklo! Krutejšiu komédiu asi budete mať problém nájsť. Keď máte radi tento druh humoru, tak Very Bad Things je filmom presne pre vás. Christian Slater je ako psychopat veľmi presvedčivý - mal by ich hrať častejšie! Ostaní sú tiež nad očakávania dobrí- Jeremy Piven je dokonca vynikajúci. Úplne ujetý film, ktorý si zasluhuje stať sa kultom! K deju je omnoho trefnejší pôvodný názov- "Very Bad Things". Tieto Veľmi Zlé Veci sa tu totiž dejú neustále od začiatku filmu, len majú vždy rôznu formu (tyranská snúbenica, Boydovo buzerovanie zákazníkov, úplný záver s chuderkou Cameron). Samotné vraždenie je tiež Veľmi Zlou Vecou, ale len jednou z mnoha, mnoha, ktoré vo filme sú. Film obsahuje naozaj niektoré tak kruté scény, že človeku tuhne krv v žilách (najmä vražda hotelového ochrankára- ten jeho smrteľný vreskot v pôvodnom znení- brrrrr). Osobne som nič krutejšie asi nevidel. Všetky postavy vo filme zažívajú tak neskutočne extrémny zážitok, že sa pri ňom pre normálneho človeka nejde nezblázniť. Plusom jednoznačne je aj perfektne sadnúci soundtrack. Zase raz jeden nedocenený film. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Užít si před svatbou? Proč ne, jenže v divokém rytmu chlastu a drog to tahle pětice kamarádů tak úplně nezvládne, a když najednou objednaná striptérka leží v krvi na podlaze koupelny, je zle. Party is over. Jeden z přátel ovšem zachoval chladnou hlavu a začal vymýšlet podivné plány. V tu chvíli ovšem někdo zaťuká na dveře hotelového pokoje. Další problém. A přibývat začnou další. Ostatně přesně tak, jak praví název. Scénáristický a režijní debut doktora Kronka z televizní Nemocnice Chicago Hope Petera Berga (dneska má za sebou řadu akčních pecek) je černý a cynický kousek, který se ničeho nebojí. Je škodolibě poskládaný, má několik skvostných momentů, jenže naneštěstí zapomněl jedno: skutečně bavit. V podstatně průměrní Američané musejí pod tlakem tragických okolností provádět zlé věci, jenže vývoj a jednání osmdesáti procent z nich jsou nepřirozené a nepravděpodobné. Hrají je sice solidní herci, ale jednoduše tam leccos chybělo. Ambice Berg rozhodně měl, ale motivace měli jeho hrdinové prazvláštní. No a já se před televizí tak nějak zapomněl jedovatě uchechtávat. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Zde jde přesně vidět, jak mohou dva filmy se stejným námětem a podobnou kostrou dopadnout naprosto rozdílně a přesto mají opačné hodnocení. Žánrová hovadina "Hangover" ("Kocovina" ne "Pařba ve Vegas") má nelidsky vysoké hodnocení, kdežto tady tato "tarantinovka" nedosáhla ani sedmdesáti. Perfektní herecké výkony (hlavně tedy Ch. Slatera), šílená zápletka a trochu šokující závěr. Jak se může z jedné pařby stát boj o uchování vlastní existence - samozřejmě v černohumorném stylu. Jo, to mě baví. A nebudu se zde zabývat marnou prací, abych slepým vysvětloval, jaký je vlastně rozdíl mezi tímto a tamtím filmem. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pro mě nostalgie taky proto, že tohle je jeden z prvních filmů, co jsem měl stáhlý z netu na CD, což bylo na vysoké někdy v roce asi 2000. Navíc jeden z těch drsnějších a zábavnějších. Tohle je hodně černá komedie o tom, že jedna mrtvá striptérka a jeden hysterický chlap můžou změnit život řadě dalších lidí. Předsvatební rozlučka se svobodou v Las Vegas je sice už hodně proprané téma, ale tohle je dost originální zpracování. Hodně nedoceněný film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Doktora, který prohlásí jednu z postav za mrtvou, si zahrál režisér Peter Berg. (HappySmile)
  • Jméno policisty v nemocnici je Randone. Režisér a scénárista Peter Berg hrál ve filmu Země policajtů (1997) také policistu jménem Randone. (HappySmile)

Reklama

Reklama