Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Donlan si pro sebe a své muže s pomocí mafie zřídil městečko Garrison, oddělené od New Yorku mostem. Bydlí tu jen policisté, kteří tu jsou „v bezpečí“. Šerifem Donlan jmenoval mírného Freddyho Heflina, který by se rád stal policistou, ale slyší jen na jedno ucho, takže nemůže. O sluch přišel, když zachraňoval Liz Randoneovou, která si později vzala surového sukničkáře Joeye, také policistu, a kterou Freddy tajně miluje... Rayův synovec Murray Babitch je na silnici napaden dvojicí Afroameričanů, kteří na něj vytáhnou zbraň. Když je pronásleduje, dojde k nehodě, při níž oba mladíci zemřou. Přivolaní policisté zbraň nenajdou, tak se ji snaží do auta narafičit. Murray se obává, že přijde o odznak, a tak se vrhne z mostu. Všichni se domnívají, že utonul. Ray ho ale s pomocí dalšího policisty Jacka vytáhne a ukryje. Bojí se, že Murray, který ví o jeho čachrech s mafií, bude při vyšetřování mluvit. Přestože je jeho příbuzný, chystá se ho zabít. Podobným způsobem se už zbavil jiného policisty, Glenna Tunneye, kterého nechal zabít ve vězení, než mohl promluvit před soudem... Na místo přijíždí poručík Moe Tilden z oddělení vnitřních záležitostí, aby věc vyšetřil. Chce pomoc od Freddyho, ten ale jako obvykle váhá: je zvyklý se k ničemu nevyjadřovat a nechávat věci, jak jsou. Ray ovšem později jediným telefonátem jeho vyšetřování ukončí: jeho mocní zastánci se o to postarají sami... Joey zachází surově s Liz, což Freddymu dělá těžkou hlavu. I Joey patří k Rayově bandě. Jediný, kdo se občas staví na zadní, je Garry Figgis, bývalý parťák policisty, zavražděného ve vězení. A právě jeho dům jedné noci začne hořet; sjíždějí se hasiči a policisté, nakonec přijíždí i Figgis. S hrůzou zjišťuje, že do domu nečekaně přišla jeho přítelkyně Monica, která utrpěla popáleniny, jimž zakrátko podléhá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hvězdné herecké obsazení dělá tento snímek zajímavějším a poutavějším, ačkoliv i samotný příběh není nejmarnější. Sylvester Stallone potěší svým hereckým výkonem, kdy sice zaostává za zvučnějšími jmény jako je Keitel či De Niro, avšak ostudu si rozhodně nedělá a role policajta, který není tím typickým ranařem a supermanem, jakého bychom od Slye čekali, mu perfektně sedla. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudné a zdlouhavé drama ze světa zkorumpovaných sviňí, které zachraňuje na nejvýš pár hereckých jmen v čele s De Nirem a Slyem. Těm dvoum jakžtakž role sedly, i když jsou všichni nudní, šablonovití parchanti bez špetky cti. Zklamání jsem dostal i od Raye Liotty, který sice hraje tak, jak ho znám, ale nějak se mi to k němu vůbec nehodilo. Tenhle film se mi absolutně nelíbil. Byl nudný, dlouhý, plný špatně využitého potenciálu. Tipuju, že za nějakou dobu si na něj ani nevzpomenu, jelikož zde není ani na co dobrého vzpomínat. Prostě a jednodušše nuda, zaručující stoprocentní spánek bez zábran. --- Feťáci tě řemeslu policajta nenaučej. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"A jak se na vás dívám, šerife, vidím chlapa, kterej čeká, až bude mít něco na práci. A tak jsem tady, šerife, a říkám, že pro vás něco na práci mám." Solidní kriminálka o zkorumpovaných fízlech, kterou Sly dočasně opouští uvadající akční žánr. Opět je tu za underdoga a jako je jeho maloměstský šerif Freddy Heflin obklopen "skutečnými" poldy z velkého města tam za řekou, Sly je tu obklopen charakterními herci jako Keitel a De Niro (přičemž ten druhý prakticky nemá co hrát). Podceňovaný, nevyužitý a znuděný Heflin dlouho přivírá oči nad čím dál víc prosakujícím svinstvem svých kolegů a falešných kamarádů, kteří ho patronizují, až se rozhodne do toho šlápnout, vypustí poldu v sobě ven a propíchne hnisající korupční vřed, což vyústí do westernově laděné přestřelky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem drsnej thriller se sice poměrně béčkovým příběhem, ale zato plnej zkorumpovanejch policajtů a frajerskejch scének s hodnýma poldama, který se proti nim snažej bojovat. Navíc to má tak perfektní casting, že jsem si užíval každou minutu. James Mangold dál mění žánry častějc než ponožky, a je sakra velká zábava jeho režijní řádění sledovat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Solidní hvězdně obsazený krimi thriller o zločineckém "policajtském městečku", který mě ale první půlku téměř nebavil. Pak se to chytlo a pozvolna gradovalo až k výborné závěrečné desetiminutovce, během které prostě držíte hubu a čumíte. Stallone je tu jako opovrhovaný šerif více než uvěřitelný a ani to nevyhrotí do žádný silácký B akce. Tak škoda toho zdlouhavého rozjezdu (ideální by bylo zkrátit ho o 15 minut a do zbytku přidat víc De Nira). ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Joeyho motocykl je 900cc Hinckley Triumph Thunderbird. (Chatterer)
  • Sylvester Stallone kvůli filmu přibral 40 liber palačinkovou dietou. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama