Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $43,061,982Tržby Celosvetovo $82,150,183║ Jeden z ďalších filmov o drakoch s výborným hereckým obsadeným a nevyužitým potenciálom, ďalšia premrhaná šanca režiséra Roba Bowmana smerujúca v konečnom dôsledku takmer do béčkových vôd. /45%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Limonádová podívaná na draka!! S výkopy v Londýně to začíná slibně, kameraman Adrian Biddle (dělal Mumii nebo Thelmu s Louisou) ví, kam umístit kameru, celé to má šťávu, navrch víme, že se brzy objeví dospělý Christian Bale coby šéf hrstky přeživších a lehce šílený Američan Matthew McConaughey.. Jenže vzápětí se na scéně zjeví první drak, který po staletí odpočíval, a je vymalováno. Nejsou to sice žádní pohádkoví dobráci, ovšem osobně mě jejich design a veškeré akční dění okolo nich nestrhlo. A obávám se, že léta páně 2002 by tomu nebylo o mnoho jinak. Planeta je zase na pokraji vyhubení, máme rok 2020, přemnožení draci spálili, co šlo, armády i vlády jsou rozprášené. Rozhodující bitva se přesto blíží. Šedesátimilionový rozpočet je tak akorát, oba pánové mají charisma na rozdávání (až litujeme, že McConaughey na následujících pár let zabředl do romantických komedií). Ovšem Rob Bowman to celé uchopil tak nějak jalově, nevzrušivě, rutinně. Beztvaré ohořelé trosky všude kolem ještě do větší deprese strhává slabý scénář, který doklopýtá do nezajímavého finále. A to se stejně jako zbytek bere smrtelně vážně. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosféra, až na drobné výjimky výborné triky, skvělý Bale a ještě lepší McConaughey a v neposlední řadě také solidní akce, to jsou hlavní klady tohoto mixu sci-fi a fantasy. Dojem kazí především spousta logických nedotažeností a pomalejší tempo. Mohl to bejt úžasnej adrenalin. Jenže není... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednorozměrné figurky novodobých princů touží zabít všechny draky, kolik jich na světě je, a nezáleží, zda při tom svírají v ruce bazuku nebo sekeru. V papundeklových kulisách napůl rozpadlého Londýna si to s digitálním dračím samcem rozdají a můžou jít domů, rozmnožovat lidstvo. *** Neškodné béčko s áčkovým rozpočtem a herci deklamujícími patetické repliky - Chris Bale předtím než začal býti nechutně slavný a drsňácký Matthew McConneguy.Ďas pal logiku, mi bylo u sledování pěkně horko, navzdory teplotním podmínkám v místnosti. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

No tak sem viděla velkýho, oheň chrlícího draka, kterej letěl pár metrů ode mě. Připadala jsem si, jak když sleduji nepovedený dokument. Takovou neskutečnou nudu jsem už dlouho neviděla. Není tak dlouho, co jsem to viděla a matně si vzpomínám jen na to, jak drak někoho honil po chmelnici. Film se tváří strašně vážně a důležitě a přitom se z reproduktorů ozývají jen nemyslitelné bludy o dracích a jejich chování k lidem. Doufám, že moc často nenarazím na takové nudné blbosti, jako je tento snímek. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (11)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)
  • Způsob, jakým draci „tvoří“ oheň je inspirován dvěma zvířaty současnosti – kobrou plivající jed a střevlíkem (ten na svou obranu vypouští jistou odpudivou směs). (HellFire)

Reklama

Reklama