Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět, že mladá lynchová vyrůstala na taťkově slavném seriálu stejně jako ostatní a stejně jako ostatním se jí navždy zaryl do mozku. Ty paralely totiž určitě nejsou náhodné a nejsou ani prací tatínka na postu výkonného producenta(ikdyž pár rad a jeden song si neodpustil). Z mého pohledu je Surveillance atmosférická, hravá a napínavá detektivka ve které ale precizní a nápadité odvyprávění příběhu má přednost před snahou o nějáké sdělení. Ve výsledku to působí jako krásně natočený ale myšlenkově prázdný film. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jablko nepadá daleko od stromu a Jennifer je toho důkazem. Viděla jsem Davida, v určitých momentech opravdu jo. Víc bych si se Surveillance pohrála, protože film to není vůbec špatný, možná předvídatelný, ale špatný ne. Julia Ormond je pořád sympaťanda, ale do téhle role se mi nehodila, a trochu mi její postava vadila, chyběl mi u ní ten správný náboj. Každopádně nic převratného. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Několik svědků brutální vraždy je vyslýcháno agenty FBI na jedné zapadlé policejní stanici. A krimi s pořádnou dávkou napětí může začít. Za výpověďmi se mohou skrývat lži i pravda, podvod nebo poctivost a díky skvělým hereckým výkonům nebudete vědět, která bije. A schválně, jestli přijdete na to, kdo je vrah? :-) Mně to trvalo až do posledních chvil před odhalením a musím uznat, že vyústění děje se opravdu povedlo. Napětí až do konce! Zajímavosti: Vrahem je...přece vám nebudu kazit radost? :-) 75% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Když zahlédnete u filmu v kolonce režisér napsáno Lynch, tak vězte, že vás nečeká nějaký jednoduchý film, ale pořádně propracovaný film s mnoha zvraty, který je obohacen neobvyklým rukopisem tohoto režiséra (jeho tvorba ale není pro každého, to dá rozum). Vidět film jeho dcery je jako přes kopírák, je to k nevíře, ale ona musí být stoprocentní nefalšovaný klon. Surveillance je drsná krimoška, která jede ale ve vlastním světle a k žádnému jinému filmu se ani přirovnávat nedá. Dostáváme se do amerického venkova, kde ihned pocítíte tísnivou atmosféru již po prvních minutách. Policisté místo chránění svých občanů střílejí do gum cizincům a pak si vychutnají dialog s nimi z očí do očí, a představte si, že v tomto prostředí se začne pohybovat dvojice sériových vrahů ? To máme zaděláno na úplně ponurý film, kde není místo k zasmání. Dvojice hlavních detektivů z FBI až vražedně úžasná (mám říkat vůbec detektivové ? kdo viděl, tak pochopí), atmosféra strhující, postupní skládání celého příběhu se povedlo taktéž na jedničku. Závěr je nekompromisním kopancem mezi oči, celý film jsem měl vlastně rozuzlení před sebou a já ho přehlížel. Trochu vypiplat charaktery a některé nudnější pasáže a měli bychom zde jednu z nejlepších detektivek v celé historii. I tak je to film, který byste si měli ihned pustit. Za mě dávám 86 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vysoce zneklidňující thriller který mrknutím oka přepíná mezi survival hororem, černou komedií a psychologickým dramatem. Režisérský talent se v rodině Lynchových očividně dědí, stejně tak smysl pro podivnost. Surveillance by sice v tatínkově kinematografii působil vcelku civilním dojmem, ale v porovnání s běžnou produkcí je to pořádně atmosférická úchylárna. Divné je všecko, od postav, přes nejspíš záměrně přehrávající herce, až po za vlasy přitažený příběh. Upřímně, vůbec mi to nevadilo. Díky drastickému úvodu, perfektnímu výkonu Billyho Pullmana a skvělé kameře jsem film sledoval se zatajeným dechem. Skvělý zážitek, až nepříjemně realistický a silný. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Píseň "Speed Roaster", která zní při závěrečných titulcích, zpívá režisérčin otec David Lynch. (skudiblik)
  • Postavu Sama Hallawaye měl původně hrát Billy Burke, několik dní před natáčením však odřekl, a proto ho nahradil rodinný přítel Lynchových, Bill Pullman. (TomikZlesa)
  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)

Reklama

Reklama