foto

Billy Burke

  • nar. 25.11.1966 (50 let)
    Bellingham, Washington, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

William Albert "Billy" Burke se narodil 25.11.1966 v městě Bellingham, stát Washington. Již v útlém věku se naučil hrát na kytaru a psal vlastní písně. Byla to právě hudba, jeho celoživotní láska, jenž ho nakonec přivedla k filmu.

Ve věku patnácti let byl součástí mladé kapely v L.A. a také studentem dramatu na Western Washington University. Jeho prvním debutem před kamerou byla role Ari v seriálu STAR TREK: HLUBOKÝ VESMÍR DEVĚT. Po této miniroli konečně dostal možnost zahrát si ve filmu a tím se stal muzikál DAREDREAMER.

Od prvního obsazení ztvárnil Billy několik dalších rolí v seriálech a filmech. Za zmínku stojí komedie MAFFIÓSSO od kultovního režiséra Jim Abrahamse, SMRT ONLINE, kde ztvárnil detektiva Boxe či CHUŤ LÁSKY, kde konečně dostal tolik vytouženou hlavní roli.

Jeho zatím posledním filmem se stala adaptace upíří romance STMÍVÁNÍ, kde ztvárnil hrdinčina otce a místního šerifa. Do budoucna se s ním počítá i do všech tří pokračování a sám Billy si plánuje i další projekty, jenž by byly úzce spjaty s jeho tolik milovanou hudbou.

Jakub "Arachneuss" Miller

Herecká filmografie

Filmy

2016 Good After Bad
Zhasni a zemřeš
2015 Božské poslání
2014 Angels in Stardust
2013 Highland Park
2012 Freaky Deaky
Ticket Out
Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
2011 Červená Karkulka
Drive Angry
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část
2010 David and Goliath
Luster
Removal
Twilight sága: Zatmění
2009 Twilight sága: Nový měsíc
Waiting for Jevetta
2008 Grift, The
Smrt on-line
Stmívání
2007 Backyards & Bullets (TV film)
Chuť lásky
Okamžik zlomu
Three Days to Vegas
Zatracení
2004 Mrtví k snídani
Okrsek 49
2003 Something More
Ztráta souvislostí
2002 Flashpoint (TV film)
2001 Jako pavouk
Největší riziko (TV film)
Tápání v temnotách
2000 Nezávislý
The Acting Class
1999 Dill Scallion
Komodo
1998 Hranice možností
Maffiósso
Nedívej se dolů (TV film)
1996 Gone in the Night (TV film)
Marshallův zákon (TV film)
Největší lež (TV film)
1991 To Cross the Rubicon
1990 Odvážný snílek

TV seriály

2017 Zoo (TV seriál)
The Barrier (S03E13)
West Side Story (S03E12)
Cradles and Graves (S03E11)
další epizody (13)
2016 Zoo (TV seriál)
Clementine (S02E13)
Pangaea (S02E12)
The Contingency (S02E11)
další epizody (13)
Chicago P.D. (TV seriál)
Some Friend (S04E06)
Pan Selfridge (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 1 (S04E01)
2015 Zoo (TV seriál)
That Great Big Hill of Hope (S01E13)
Wild Things (S01E12)
Eats, Shoots and Leaves (S01E11)
další epizody (13)
Pan Selfridge (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
2014 Revoluce (TV seriál)
Vyhlašení nezávislosti (S02E22)
Den obětí války (S02E21)
Země zítřka (S02E20)
další epizody (13)
2013 Revoluce (TV seriál)
Všichni říkají, miluji tě (S02E09)
Pan Horn (S02E08)
Vlastenecký čin (S02E07)
další epizody (19)
2012 Revoluce (TV seriál)
Je to jen moje chyba (S01E10)
Kašmír (S01E09)
Pevné pouto (S01E08)
další epizody (10)
2010 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Poznáváme pana Jonese (S01E07)
2004 The Jury (TV seriál)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S02E22)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Labutí píseň (S03E14)
Milovnice ryb (S03E12)
Slavnostně přísahám (S03E11)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 1:00 p.m.-2:00 p.m. (S02E06)
Day 2: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S02E05)
Day 2: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S02E04)
další epizody (6)
2000 Wonderland (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Druhá kůže (S03E05)

TV pořady

2004 Fashion News Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace