Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

H34D 

všechny recenze uživatele

Vytaste smyčce, nalaďte struny, oprašte cimbály, jde se vraždit! Zatímco dravci cedí skrz zuby krev, která není jejich, zdánlivě "nevhodná" hudba v pozadí (resp. popředí), se krom toho, že je skvělá sama o sobě, ukazuje být geniální symbolikou abstrakce, s kterou tento film pracuje (zhýralá společnost ve stylu "žer, nebo umři" aj.). Celkový zážitek je vskutku nevšední a silný, zejména co se první, takřka dokonalé poloviny, týče - těžkotonážní úvod i bodré seznámení s postavami, síla Colqhounova vyprávění překonávající všechny historky z přítmí táboráků, napětí během výpravy do jeskyně, akurátně drastické scény... Zkrátka parádní guilty pleasure. 9/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +intenzivní hudba, drsné a krvavé -čekal jsem trošku něco jiného, lepší zápletku, příběh/// Horor zasazený do 19.století. No proč ne, takových moc není. Atmosféru to má výbornou. Jednání postav je drsné. Ovšem samotné postavy mě nijak zvláš neohromili a tak nějak mě bylo jedno jak dopadnou. Přiklonil bych se ke čtvrté *, být v tom filmu ještě něco dalšího, něco víc. Film ovšem nabídne jen silý zážitek, pro někoho možná nestravitelný./// Celkem 70%/// ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ravenous je zkrátka super pecka s atmosférou hustou tak, že by se dala krájet, se slušnou porcí černého (ba šibeničního) humoru, z něhož ovšem místy velmi účinně mrazí, a se skvělými hereckými výkony. A Michael Nyman - je bůh. Jeho hudba popírá všechny zajeté představy o tom, jak má horrorový soundtrack znít - ale funguje bezvadně (a navíc je to opravdu parádní poslech). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka, která není ani strašidelná, ani vtipná, nic tam nedává smysl, hraje k tomu příšerná hudba, která je k těm záběrům většinou totálně nepatřičná, a ještě k tomu ten "oficiální text distributora" neuvěřitelně lže, když tvrdí, že jde o kombinaci kanibalského a upírského hororu, protože v tom filmu není jediný upír, takže se cítím prostě podveden. Nechápu, proč to tady má tak vysoké hodnocení, a jsem otrávený, že jsem tomu dal šanci, protože mi přišlo, že to vypadá slibně, což fakt jen vypadá - ke konci je debilita scénáře už zcela nesnesitelná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To se jen tak říká, že jíme proto, abychom žili. Ve skutečnosti je tomu přesně naopak.. Nádherné slovenské exteriéry, hudba patřící do jiného filmu a "fiend" Carlyle, který by při účinkování v "Jste to, co jíte" snědl Vindigo Cajthamlovou i se štábem.. Závěrečný souboj na chladné zbraně je delikátní jako uzená lidská kýta. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Scéna s naháňačkou zakončenou skokom bola natočená na Tomášovskom výhľade v Slovenskom Raji. (Zl0)
  • Obaja hudobní skladatelia, Michael Nyman a Damon Albarn, podpísaní pod týmto filmom sa narodili v ten istý deň - 23. marec. (beso74)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama