Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

subic 

všechny recenze uživatele

Takže údajná česká premiéra po 35 letech na ČT Art v srpnu 2023. Jak už bylo řečeno v M.I.B. Michael Jackson prostě je mimozemšťan, o tom žádná. Takže se v klidu usaď a jede jeden osmdesátkový klip za druhým proložený animovanými paparazzi a něco ještě navíc, říká si Frankie Lideo, drogy a pavouci. Jen si říkám, kdyby ten dokument vznikl později, vznikl by vůbec? A jaký by byl... Takže naštěstí je to tak, jak to je. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

V podstate nejde ani tak o film ako o koláž videoklipov Michaela Jacksona s vloženými dvoma krátkymi prostými až prostoduchými príbehmi, ktoré by som označil za mokré sny tejto hudobnej ikony. V prvom MJ uteká pred svojimi fanúšikmi, vytvorenými stopmotion animáciou a v druhom uteká pred typickým šialeným zloduchom, aby sa mu v závere postavil ako "transformer". Produkcia evidentne robí všetko preto, aby z tohto úbohého materiálu urobila akú takú šou. Technicky je všetko namieste. Hudba, obraz, strih aj efekty sú veľkolepé. Teda na svoju dobu. Joe Pesci v úlohe zloducha sa zjavne snaží a aj detskí herci sú talentovaní, ale príbeh z toho všetkého robí trápnu karikatúru. Celkovo je tak film antólogiou a obrazom osobnosti Michaela Jacksona a jeho detskej duše. 60% Pre jeho fanúšikov však má určite vyššiu hodnotu. ()

Reklama

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson je vážně génius. Svoji dobu dostal na kolena a dostává i další a dál dostávat bude. Neuvěřitelný zpěvák a tanečník se zapsal do historie a nikdo ho odtud nedostane. Moonwalker je nejen jeho tanec, ale i tento film. Snímek je sestaven z koncertů, videoklipů a příběhem s dětmi, obdivovateli a nepřítelem ( Joe Pesci, který je tu vážně skvělý ). Moonwalker je důkazem toho jak Michael miloval děti, což je o něm velmi dobře známo, často v nedobré souvislosti. Dále je tu ukázka naprostého fanatizmu mezi fanoušky, kde někteří kolabují na jeho vystoupeních. Jako celek je to stvořeno brilantně. Pouhé 2 věci mi tu vadí. První jsou plastelínové postavičky, které jsou s prominutím na odstřel. A tou druhou je, že mi tu chybí celý Thriller. ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Pro skalní fanoušky Michaela Jacksona není ,,Moonwalker" Bad. Stejně tak i nejednomu mrňousovi radostí srdce zaplesá. Pokud však budete očekávat nějakou hlubší sondu pod Michaelovu pokožku, naleznete pouze vyumělkované scény s dětmi, cirkusácké padouchy, papundeklové studiové kulisy a to vše dohromady spíchnuté horkou chirurgickou nití, která drží pevně asi jako nos krále popu. Naštěstí jsou jednotlivé švy zakončovány notoricky známými klipy. 2,4* jen a pouze za muziku. P.S. Malý drsňáci tančící v metru jsou fakt dost dobří. ()

DannyBurino odpad!

všechny recenze uživatele

WHAT THE FUCK IS THIS PIECE OF GODZILLA SHIT. Vůbec to nedává smysl, na co kurva mysleli? Je tam nejdivnější a nejzdlouhavější úvod v historii filmů, příběh mně nezajímal a nedával smysl, neznámé postavy a mnoho dalšího. Ty písničky to nezachránili, byla moc velká škoda že jsem neměl pulitr energy drinku nebo piva, protože jsem to fakt potřeboval. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 1988 v Japonsku. (Varan)
  • Ve stejném roce byla vydána jediná zpěvákova autobiografie pod názvem „Moonwalk“. (Roman.Ticka)
  • Během honičky ve studiu se Jackson schová v kostymérně. Tam je možno zahlédnout kostým zbabělého lva z filmu Čaroděj ze země Oz (1939). Jackson si zahrál v remaku tohoto filmu - muzikálu Čaroděj z roku 1978, kde se ujal role strašáka. (Morien)

Reklama

Reklama