Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to jen pouhá variace na Indiho, mě vážně bavila. A dost. Film má svižné a rychlé tempo, příjemný děj a spoustu skvělých vtipů. Zatímco Indiana Jones je klasika teď, za pár let bude klasika toto. Mix dobrodružství a komedie velmi dobře funguje, Noah Wyle je dobrý herec, Flynn Carsen moje oblíbená dobrodružná série a dobrá oddechovka což dokazuje i dvojka a bohužel nakonec i trojka. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Děsný! Umělý sníh, kameny, mosty, miniatury letadel .. asi byl tenhle film ochuzen o hodně peněz. Všechna ta umělotina pak kazí divákovi celkový dojem z filmu. Kdyby vizuální efekty byly více propracované a většina nápadů dotažená více do detailu, jednalo by se o nového kvalitního Indiana Jonese. V tomto filmu se každý krok a další scéna daly očekávat .. vše bylo vyřešeno téměr ihned díky megachytrému studentovi, což filmu také zrovna nepřispívá do kladného hodnocení. Ke konci už jen ubohá bitka mezi důchodcem a hadí sektou. Film který zaujme asi jen nejmladší skupinu diváků. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strasna uchylarna, v tom dobrym smyslu. Bal jsem se, aby to nebyla jen trapna parodie na Indiana Jonese, neco ve stylu parodii z Leslie Nielsenem z poslednich let, ale k tomu nastesti nedoslo. Spis nez parodie na Indiho, to je film, kterej z popularity Indiho tezi. Na to, ze se jedna o tv film jsou herci nadprumerni, hlavne Noah Wyle je skvelej. Je to jako kdyby jste si predstavily Indiho bez bice, bez kuraze a drsnejch hlasek, mozna trochu chytrejsiho, ktery sedel celej zivot ve skole a pak ho vyhodily v dzungli - tohle je Flynn Carsen. Nejak se mi nezda to zarazeni filmu tady na csfd, spis to je dobrodruzna, mysteriozni komedie nez nejaky drama, thriller atd. Rek bych, ze film se spis vytahuje tim, ze je podobnej Indiana Jonesovi, nez aby to skryval, ale rozhodne na nej nema. Triky, i kdyz nejsou nak spatny, jsou dost poznat a i hudba, i kdyz je podobna te u Indiany je taky takova horsi. To co mi brani tenhle film odsoudit je fakt, ze jsem se po celou dobu skvele bavil, sledovat noumu Flynna byla fakt sranda, navic tu je spousta super hlasek a nekolik sparodovanejch scen z jinejch filmu (napr. Kill Bill). Celkove slabsi 4*. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako malému děcku se mi to líbilo, ale teď po opětovném shlédnutí po letech vše vypadalo neuvěřitelně odpudivě. Efekty jsou takřka na 0, souboje nepromyšlené a umělé. Dále ženská představitelka je nesympatická mužatka a tak jediné co ve filmu šlape, je ucházející příběh. Za to a mé pocity v minulosti zůstávám shovívavý.. Slabších 50% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem si řekla, že se podívám na celou trilogii znova, především proto že jsem nikdy neviděla první díl. A musím říct, že první díl stojí za prd. Bavilo mě to, ale přišlo mi to takové nedomrlé, bez nějakého pořádného nápadu, dramatu, dobrodrůža. Naprosto předvídatelné a docela nudné. Další díly jsem zatím znova neviděla, ale dřívě už ano a přišly mi výrazně vtipnější a promyšlenější i přestože se jasně jedná o nízkorozpočtové filmy s chabými triky. Takže ač je to vcelku neobvyklé, jednička je podle mě nejslabšém dílem.. až pak se Flynn začal rozjíždět a pořádně řádit a nebyl tím studentem, co je mu přes třicet, žije s matkou a slovo přítelkyně zná jen ze slovníku, ale hlavně že má 22 diplomů. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)
  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)
  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)

Reklama

Reklama