foto

Noah Wyle

  • nar. 4.6.1971 (47 let)
    Hollywood, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Noah Wyle (čti vajlí) je herec, kterého si drtivá většina z nás spojí s postavou dr. Johna Cartera ze seriálu POHOTOVOST. Sám herec letos oznámil, že s touto rolí po dlouhých jedenácti letech končí. Z původních postav seriálu, mezi nimiž byli třeba také George Clooney či Julianna Marguliesová, vydržel zdaleka nejdéle.

Jeho první role přišla v sedmnácti letech v televizním thrilleru SLEPÁ VÍRA. O dva roky později se mihnul v roli vojáka ve filmu PÁR SPRÁVNÝCH CHLAPŮ s Tomem Cruisem. Za zmínku také stojí SWIN KIDS z roku 1993. Pak už přichází nabídka na roli mladého a nezkušeného doktora v seriálu Pohotovost z produkce Michaela Crichtona. O této roli sám říká: „Vím, že mě lidé budou až do konce života ztotožňovat s rolí doktora Cartera, a nic proti tomu nemám. Vždycky jsem se snažil vnášet do té postavy co nejvíc z vlastních zkušeností, proto jsem si s ní dost podobný.“

Oceněním jeho výkonů nechť jsou pět nominace na cenu Emmy tři nominace na Zlatý Glóbus. Práce na seriálu mu příliš nedovoluje jiné nabídky, přesto na sebe upoutal pozornost v PIRÁTECH ZE SILICON VALLEY, kde jeho výkon sklidil slušný ohlas. V posledních dvou letech stihl ještě natočit film DOST s Jennifer Lopezovou a BÍLÝ OLEANDR s Renée Zellwegerovou. Vlastní i malou divadelní společnost Blank Theatre Company a každoročně pořádá festival her nadějných autorů.

jerabin

Herecká filmografie

Filmy

2017 Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House
Shot
2015 The World Made Straight
2014 Phineas a Ferb: Noc oživlých lékárníků (TV film)
2013 Snake and Mongoose
2010 Below the Beltway
Královna Lot
2009 Americká aféra
2008 Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (TV film)
Nic než pravda
W.
2006 Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna (TV film)
2005 Kaliforňanky
2004 Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (TV film)
2002 Bílý oleandr
Dost
2001 Donnie Darko
Nebezpečná partie
2000 Neodvolatelná mise (TV film)
1999 Can't Stop Dancing
Piráti ze Silicon Valley (TV film)
1997 Otisky prstů
1994 Guinevere (TV film)
Čas rozhodnutí
1993 Swing Kids
1992 Pár správných chlapů
1991 Pokřivená srdce
1990 Blind Faith (TV film)
1985 Vášeň v prachu

TV seriály

2018 The Romanoffs (TV seriál)
The Royal We (E02)
2017 Knihovníci (TV seriál)
And the Christmas Thief (S04E03)
And the Steal of Fortune (S04E02)
And the Dark Secret (S04E01)
další epizody (6)
2016 Adoptable (TV seriál)
They Do (S01E06)
How Little (S01E05)
What Other People Think (S01E02)
další epizody (4)
Angie Tribeca (TV seriál)
Organ Trail (S02E06)
Knihovníci (TV seriál)
And the Trial of the Triangle (S03E06)
And the Fangs of Death (S03E02)
And the Rise of Chaos (S03E01)
2015 To Appomattox (TV seriál)
Knihovníci (TV seriál)
A závěrečná opona (S02E10)
A šťastné konce (S02E09)
A dutí lidé (S02E05)
další epizody (6)
Falling Skies (TV seriál)
Reborn (S05E10)
Reunion (S05E09)
Stalag 14th Virginia (S05E08)
další epizody (10)
2014 Knihovníci (TV seriál)
A jablko sváru (S01E05)
A meč v kameni (S01E02)
A koruna krále Artuše (S01E01)
Falling Skies (TV seriál)
Shoot the Moon (S04E12)
Space Oddity (S04E11)
Drawing Straws (S04E10)
další epizody (12)
2013 Falling Skies (TV seriál)
Brazil (S03E10)
Journey to Xibalba (S03E09)
Strange Brew (S03E08)
další epizody (10)
2012 Falling Skies (TV seriál)
A More Perfect Union (S02E10)
The Price of Greatness (S02E09)
Death March (S02E08)
další epizody (10)
2011 Falling Skies (TV seriál)
Eight Hours (S01E10)
Mutiny (S01E09)
What Hides Beneath (S01E08)
další epizody (10)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Všechno jednou skončí (S15E22)
Staré časy (S15E19)
To, co děláme (S15E18)
další epizody (5)
2006 Pohotovost (TV seriál)
Tady žádní andělé nejsou (S12E20)
Není se kam ukrýt (S12E19)
Darfur (S12E15)
další epizody (4)
2005 Pohotovost (TV seriál)
A jede se dál (S11E22)
Zamilovaný Carter (S11E21)
Jsi tady (S11E20)
další epizody (12)
2004 Pohotovost (TV seriál)
Noc před nadílkou (S11E09)
Výstřel do tmy (S11E08)
Běloch s tmavými vlasy (S11E07)
další epizody (19)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Makemba (S10E10)
Volný pád (S10E08)
Ztracený (S10E02)
další epizody (16)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Zpětný pohled (S09E10)
Nejbližší příbuzní (S09E09)
První sníh (S09E08)
další epizody (22)
2001 Pohotovost (TV seriál)
O Vánocích budu doma (S08E10)
Quo Vadis (S08E09)
Místy oblačno, občas déšť (S08E08)
další epizody (23)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Nejkrásnější ze všech darů (S07E09)
Starý známý rituál (S07E08)
Zachraň mě (S07E07)
další epizody (22)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
Velké očekávání (S06E08)
Smutný případ (S06E07)
další epizody (20)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Tvůrce zázraku (S05E10)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
Spravedlivý boj (S05E08)
další epizody (21)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Vidíš to, co já? (S04E10)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
Hříčky přírody (S04E08)
další epizody (20)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)
Na nic se neptej a já ti nebudu lhát (S03E09)
Union Station (S03E08)
další epizody (22)
1995 Pohotovost (TV seriál)
Tady se děje zázrak (S02E10)
Domov (S02E09)
Vyzrazené tajemství (S02E08)
další epizody (24)
Přátelé (TV seriál)
Správná rozhodnutí (S01E17)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Dar (S01E11)
Bouře (S01E10)
Přísně tajné (S01E09)
další epizody (11)

Dokumentární

2016 Classic Hollywood Cinemas
2015 Tab Hunter Confidential
2009 Pohotovost: V Pohotovosti jste viděli (TV film)
2005 Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2004 'Donnie Darko': Production Diary
2001 Code of Conduct

TV pořady

2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 State of the Union: Undressed (TV pořad)
The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Knihovníci (TV seriál)
And the Eternal Question (S03E08)
2016 Knihovníci (TV seriál)
And the Reunion of Evil (S03E03)
2015 Knihovníci (TV seriál)
A dutí lidé (S02E05)
Falling Skies (TV seriál)
Stalag 14th Virginia (S05E08)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2016 Knihovníci (TV seriál)
And the Trial of the Triangle (S03E06)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(66)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace