Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný film z "čistého vidieku", vkusne obhajujúci dôležitosť viery vo vlastné sny a potrebu podpory milujúcou rodinou pre ich úspešné dosiahnutie. Civilní herci, sympatická malá rola pre Bruca Willisa. Škoda len, že sa to celé tvári tak realisticky. Miestami som mal pocit, že to tvorcovia myslia vážne :-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadějně znějící premisa a vyvedený plakát filmu zvou k pokoukání, které se ale nekoná. Je to škoda, protože své momenty film má (pěkné záběry krajiny, jako z plakátů na future Marlbora, kterou se projíždí kosmonaut na koni). Při podobných příbězích musí člověk nechat logiku spát, to je jasné, problém je ale v tom, že když člověk pomine celou škálu technických připomínek, zůstanou pochybnosti k základním lidským motivacím postav a to už je trochu problém - scénář působí hrozně nevyváženě a některé komediální vsuvky spolu s nešťastně tempovanými zvraty přispějí k průměrnému vyznění celého snímku. A to nezmiňuji značnou přepjatost některých (samozřejmě dobře míněných) proslovů. 60% ()

Reklama

aquiver 

všechny recenze uživatele

V podobě animovaného filmu o tomtéž by bylo zdejší ohodnocení nejspíš mnohem výš. Přenesením do hraného, poctivým způsobem natočeného filmu, vzniká dojem, že půjde o sci-fi drama, ale ono přijde něco jiného a divák může cítit zklamání. Astronaut je především krásný americký rodinný film o životních snech a snaze si je splnit. Originální, příjemný, skvěle zahraný kousek, který by na čsfd měl mít 85 %. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Film pro celou rodinu, který si nejspíš neoblíbíte, ale přitom se rodině bude líbit. Naprosto nenáročná, bez myšlenkovitá rodinná komedie / drama, které nám chce ukázat, že každý si může splnit svůj sen ale ta rodina je i tak nejdůležitější. Nemůžete u toho používat mozek, protože to pak pošlete do odpadu, musíte se jen dívat na tuhle "pohádku" s nudným Thorntonem a krásnou Virginií Madsen. Jo, abych nezapomněl. Na plakátu je Bruce Willis (asi aby to evokovalo domácký Armageddon) ale v reálu tam má asi 5 minut času. Někdy mě ty plakáty fascinují. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Příjemný odpočinkový film o splnění snu. Je potřeba jej příjmout s nadhledem (což se mi až tak nepodařilo) a takto nás i pobaví. Přestože tento nenápadný film má velmi kvalitní obsazení, ústřední roli si střihl můj oblíbenec Billy Bob Thornton a menší roli odehrál i Bruce Willis, nemůžu hodnotit tento film lépe, protože hlavní téma o sestrojení vlastní rakety schopné letu do vesmíru, a poté jej i úspěšně absolvovat, mi opravdu přišlo až příliš přitažené za vlasy.(a to zcela pomíjím takové scény jako je start rakety z dřevěné stodoly aniž by lehla popelem atd.) Možná měli tvůrci zvolit realističnější námět o splnění snu a film se mohl třeba jmenovat Horolezec nebo tak nějak, prostě zůstat trošku pevnýma nohama na zemi aby ta pohádka pro dospělé byla uvěřitelnější , což ovšem američanům moc nejde :) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)
  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)

Reklama

Reklama