Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No vida, jak to Vinnie umí s kladivem a to během kariéry ani nehrál za West Ham United.. Digitální metro-jatka utopená v nenápadité kriminální linii. Jinými slovy, okázalé kamerové průlety soupravou a krvavé lázně jen stěží dokážou zakrýt chatrně odvyprávěný příběh se zcela se nehodícím, přesto ryze barkerovským, vyvrcholením. Koneckonců, ani Jones s pokyny: „Mrač se, stejně nic jiného neumíš a opovaž se říct víc než v Gone in Sixty Seconds..“, do své role příliš nezapadl. Přemýšlel jsem, jak by film asi vypadal, kdyby se točil v Česku. Fotografa by hrál Ondra Vetchý, protože má ty kluky s Bleskem zkrátka rád a sadistického vraha, co shání potravu pro bezdomovce nad stanicí, by mohla ztvárnit známa sparťanská ikona, co stejně jako Vinnie často končila ve sprchách předčasně. Distribuční název: "Blikanec mezi Florencí a Hlavním nádrážím" ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Velké sklamanie. Niekedy gore nestačí. Midnight Meat Train mi nič okrem nadpriemerného gore nedal a len som pozeral kolko nelogických vecí sa dá do jedného filmu vopchať. Priemerné, občas nudné, ale koniec(i ked hrozne klišé a úplne odveci) trochu film zachránil. Námet fajn, ale to spracovanie je slabé. 65% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, jakou absurdní zápletku to mělo, jsem se docela solidně bavil. Ono se to totiž nebere zas tak vážně a Vinnie Jones tady s tou svojí kamenou držkou prostě válí. A Bradley Cooper je taky simpaťák, který nic nezkazí. Jenom ta krev byla na můj vkus místy až moc digitální, ale jinak brutalita i film docela solidní. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovéhle koktejly atmosférického a krvavého hororu zároveň mi prostě chutnaj. The Midnight Meat Train je jednoznačně lepší ve své druhé polovině, kdy při souboji s řezníkem Vinniem Jonesem krev stříká z obrazovky a Barkerovská atmosféra se line okolím, ale nenudí ani v polovině první, kdy se dočkáme několika velmi napínavých scén. Z již zmíněného Jonese jde strach už od pohledu, zvlášť když pak svírá v rukou řeznické kladivo a sekáček. Film je velice zajímavě stylizovaný (kamera, barvy), což ho činí dobře zapamatovatelným, avšak je tu i nebezpečí, že se poměrně velké části diváctva nedokáže dostat pod kůži - ne každému jeho chladný (sterilně kovový) styl musí sednout. Hodně lidí tu vytýká závěrečný zvrat, který se mně osobně líbil úplně nejvíc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa horror "Polnočný vlak" (The Midnight Meat Train) snaží byť originálny, nijak zvlášť ma neoslovil. Prostredie podzemnej dráhy v americkom veľkomeste ma vôbec nezaujalo. Nedokázal som sa vcítiť do atmosféry. Scenár sa mi zdal pomerne rozpačitý. A ani konečné rozuzlenie mi nevyrazilo dych. Je pravda, že je tam i niekoľko odvážnych krvavých scén a sadistických výjavov. No ani to nie je pre mňa nič šokujúce. Čo však na mňa najviac zapôsobilo, bol charizmatický mlčanlivý zabiják vo vyžehlenej bielej košeli, s kravatou a drahým oblekom. Brutálny bol i jeho vražedný nástroj - ťažké kovové mäsiarske kladivo, ktorým surovo ubíjal svoje obete. Takže najsilnejšou stránkou tohto snímku je herecký výkon Vinnieho Jonesa. ** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)

Reklama

Reklama